ورزش هایی که در هوای آلوده و سرد توصیه می شود

به گزارش پارس به نقل از فارس، لطفعلی پور کاظمی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور گفت: ورزش هایی مانند یوگا و تای چی که برای تقویت دستگاه قفسه سینه، دیافراگم و عضلات سر و گردن انجام می شود در شرایطی که هوا سرد یا آلوده است توصیه می شود.

وی  گفت: تمام ورزش ها در زمانی که هوا آلوده است، باید در فضای بسته انجام شود و در این فضاها دستگاه های تصفیه هوا وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: این دستگاه ها با مکشی که انجام می دهند، هوای آلوده را تصفیه می کنند و در چنین شرایطی بسیار مناسب هستند. همچنین ورزش هایی مانند یوگا، و تای چی و انجام انواع ورزش هایی که سبک چینی دارند، ایرادی ندارد.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور گفت: البته انجام چنین ورزش هایی حتماً باید در فضایی انجام شود که از نظر تنفسی سالم باشد. اگر در فضاهای باز یا پارک انجام شود، همان میزان آلودگی به بدن فرد وارد می شود.

پورکاظمی افزود: انجام ورزش های هوازی و کششی برای تقویت قفسه سینه، در باشگاه ها، منازل و پارکینگ ساختمانها به شرطی باید انجام شود که دستگاه تصفیه هوا نصب باشد نه اینکه فقط یک پنکه هوا را بچرخاند، چرا که آلودگی هوای تهران در خانه و ادارات نیز نفوذ می کند و از درز پنجره وارد می شود.

وی با تاکید بر انجام ورزش هایی مانند تای چی در کنار نصب دستگاه های مکنده گفت: ورزش های کششی برای تقویت دستگاه قفسه سینه، دیافراگم و عضلات سر و گردن مفید است.

سوسیس و کالباس ها۱۰ برابر استاندارد، نیتروزامین دارند

فرید ایمانزاده، دبیر علمی نهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان گفت: سوسیس و کالباس ها ۱۰ برابر استاندارد جهانی نیتروزامین دارند و معلوم است دستگاه گوارشی کودکان با این افزودنی های زیاد چه آسیبی می بینند.

وی گفت: شایع ترین مشکل کودکان تا چند سال قبل، بیماری های گوارشی، اسهال و استفراغ و بیماری های تنفسی بوده است اما امروزه حوادث از مهمترین بیماری ها و علل مرگ و میر کودکان محسوب می شود.

دبیر علمی نهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان تصریح کرد: حوادثی که موجب مرگ و میر کودکان می شوند یا از کار افتادگی و مشکلات بعدی کودکان را ایجاد می کنند به دو دسته حوادث خانگی و حوادث خارج از خانه تقسیم می شوند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: حوادث داخل خانه به دلیل اشتغال زیاد والدین و عدم توجه به داروها و مواد شوینده و در دسترس گذاشتن آنها برای کودک به وجود می آید که بیشترین مورد آن خوردن قرص ها، مواد شوینده یا گیرکردن سکه، باطری ساعت یا قطعات لوگو در داخل نای و مری کودکان است.

وی حوادث خارج از منزل را در تصادف با ماشین و موتور یا غرق شدگی در آب و رودخانه ها عنوان کرد و تصریح کرد: حوادث داخل و خارج خانه امروزه دست کمی از بیماری های شایع قبلی ندارد.

ایمان زاده ادامه داد: میزان آلرژی در کودکان بسیار زیاد است و آلرژی های تنفسی، گوارشی و پوستی بیش از پیش به چشم می خورد.

دبیر علمی نهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان آلرژی گوارشی در کودکان را به واسطه خوردن مواد غذایی غیر استاندارد یا با افزودنی های زیاد عنوان کرد و گفت: « دوغ، شیر و ماستی که در مغازه ها در بیرون از یخچال نگهداری می شوند و این قدر افزودنی دارند که خراب نمی شوند معلوم است چه بر سر سلامت ما و کودکانمان می آورند. »

وی به سوسیس و کالباس اشاره داشت و گفت: سوسیس و کالباس ها ۱۰ برابر استاندارد جهانی نیتروزامین دارند و معلوم است دستگاه گوارشی کودکان با این افزودنی های زیاد چه آسیبی می بینند.

ایمان زاده ادامه داد: میوه ها و سبزیجات نیز به دلیل دریافت کود بسیار زیاد حتی با شستن هم قابل خوردن نیستند و باید حتماً با مواد ضدعفونی کننده شست و شو شوند تا معضلی برای کودک به وجود نیاورند.

وی آلرژی های تنفسی را در استشاق آلاینده ها عنوان کرد و افزود: باید توجه داشت که آلرژی ریفلاکس را تشدید می کند و تبدیل به آسم می شود.

دبیر علمی نهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان در پاسخ به خبرنگاران در مورد مولتی ویتامین ها، مکمل ها و غذاهای تکمیلی کودکان در بازار گفت: در بازار آشفته ویتامین ها و مکمل های غذایی مواردی وجود دارد که هیچ ارزش تغذیه ای ندارند به خاطر نداشتن ارزش تغذیه ای نباید برای کودکان آنها را مصرف کرد.

ایمان زاده تصریح کرد: به همین دلیل با همکاری انجمن تغذیه کودکان ایران، کمیته ای در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شده که اسامی مکمل ها و مولتی ویتامین هایی را که ارزش تغذیه ای و علمی استفاده شدن برای کودکان را دارند، به وزارتخانه معرفی کرده است که شامل ۲۰ تا ۲۵ قلم از موارد موجود در بازار می شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهارداشت: آمار سوء تغذیه در بعضی از استان ها مثل سیستان و بلوچستان و نواحی کرمان شیوع بیشتری داشته است و این به آن دلیل است که نوزاد در ۶ ماه اول زندگی از شیر مادر تغذیه نکرده است یا اگر تغذیه کرده است بعد از ۶ ماهگی در دریافت غذای کمکی، اصول علمی رعایت نشده است.

دبیر علمی نهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان تصریح کرد: در ۶ ماه اول زندگی نوزاد، سلول های روده کامل نیستند و نباید در این بازه زمانی از غذای کمکی استفاده کرد چرا که بعدها می تواند به صورت آلرژن به کودک صدمه بزند.

ایمان زاده ادامه داد: باید تا انتهای ۶ ماهگی، کودک از شیر مادر استفاده کند و تغذیه علمی و پروتئینی داشته باشد و این گونه نباشد که از آبمیوه و شیرینی ها برای تغذیه کودک استفاده شود چرا که این موارد پروتئین و کالری مورد نیاز کودک را تأمین نمی کند و کودک دچار سوء تغذیه یا اختلال پروتئینی و تغذیه ای می شود.

علت شوره سر چیست؟

امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو در مورد علت شوره سر خاطر نشان کرد: در برخی موارد استفاده نامناسب از شامپوها و شست وشوی نامناسب سبب ایجاد شوره سر می شود.

وی ادامه داد: اما در برخی افراد سال های سال بدون هیچ علت مشخصی شوره و پوسته سر وجود دارد و استفاده از شامپوهای مخصوص شوره درمانی موقت محسوب می شود.

این متخصص پوست و مو بر این نکته تأکید کرد که معمولاً علت شوره سر به دلیل رشد یک گونه قارچ روی پوست سر است که در همه افراد وجود دارد اما در برخی رشد بیشتری دارد.

احسانی افزود: در افرادی که شوره های ریز به مقدار زیاد بروز کرده تا حدی که پس از استحمام نیز این عارضه به شدت وجود دارد باید گفت به بیماری پوستی درماتیت سبورئیک مبتلا هستند و آنهایی که پوسته های تخته ای و درشت روی سرشان به طور متناوب بروز می کند مبتلا به بیماری صدف (پسوزیاریس) هستند که تنها با معاینه پزشک متخصص این عارضه باید تشخیص داده شود و تحت درمان دارویی قرار گیرد چرا که شامپوی ضد شوره به تنهایی به درمان جواب نمی دهد.

وی در پاسخ به اینکه برخی استفاده از سرکه را برای درمان شوره توصیه می کنند گفت: سرکه درمانی بسیار موقت است و پس از مدت کوتاهی شوره دوباره باز می گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین در پاسخ به اینکه ایجاد شوره سر چقدر منبع ارثی دارد گفت: تنها یک نوع شوره و بیماری صدف که پوسته ایجاد می کند منبع ارثی دارد.

این متخصص پوست و مو در مورد ارتباط پرپشتی مو و ایجاد شوره هم گفت: برخی فکر می کنند که به دلیل پرپشتی مو هوا به سطح پوست نمی رسد در نتیجه شوره ایجاد می شود یا شوره سر سبب ریختن مو می شود در حالی که همه اینها باور غلطی است و منشأ علمی ندارد.

آویشن گیاهی برای درمان سرفه های شدید

علی حسینی، متخصص طب سنتی درمان سرماخوردگی و کاهش دردهای ناشی از آن را به روش طب سنتی اعلام کرد و گفت: اگر فردی دچار سرفه های شدید، شد بهتر است هر یک ساعت یک قاشق مرباخوری دم کرده آویشن یا حریره ای از نشاسته، شکر و روغن بادام مصرف کند.

وی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: در فصل سرما، سرماخوردگی و سرفه شیوع پیدا می کند. بنابراین می توانیم با روش های طبیعی خود را از سرماخوردگی مصون نگه داریم. یکی از این روشها مصرف آجیل است. چون خشکباری مانند گردو، زردآلو، کشمش و میوه های خشک باعث می شود تا انرژی و احساس گرما کرده و رطوبت پوست را نیز حفظ کنیم.

وی ادامه داد: همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن در این ایام که احتمال سرماخوردگی زیاد است، روزی ۲ تا ۳ حبه سیر قبل از غذا بهتر است مصرف شود.

حسینی گفت: مصرف چای سبز، علاوه بر ایجاد نشاط، گلودرد را برطرف می کند و مصرف آنتی اکسیدان ها و ویتامینها نیز بسیار توصیه می شود چون این ویتامین ها از جمله ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. آب گوجه فرنگی و هویج به عنوان مثال هم ویتامین c و هم آنتی اکسیدان دارد.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: اگر فردی که سرماخورده دچار سرفه های شدید هم شده بهتر است هر یک ساعت یک قاشق مرباخوری دم کرده آویشن مصرف کند یا حریره ای با نشاسته، شکر و روغن بادام شیرین تهیه و میل کند.

وی افزود: همچنین آش حاوی اسفناج و ماش پوست کنده و نیز آش جو با عناب یا حریره حاوی سبوس گندم، مغز بادام و عسل همه برای دوران سرماخوردگی مناسب هستند.

محرومیت از محبت والدین زمینه ساز « جنون دزدی» در بزرگسالی

فربد فدایی، روانپزشک با اشاره به جنون دزدی به عنوان یکی از اختلالات نابسامانی کنترل تکانه، استرس و کمبود محبت والدین را عامل انجام این رفتار عنوان کرد.

وی اظهار داشت: یکی از نابسامانی های روانی که تحت عنوان کلی نابسامانی مهار تکانه طبقه بندی می شود عبارتست از جنون دزدی.

وی افزود: در این اختلال فرد با وجودی که نیاز مالی ندارد دچار تمایل شدید و غیرقابل کنترل برای برداشتن اشیایی می شود که متعلق به او نیست.

فدایی گفت: این دزدی ها می تواند برداشتن یک جفت دستکش کوچک توسط خانمی مسن از یک فروشگاه باشد.

وی ادامه داد: گاهی افراد در مهمانی ها نمکدان یا قاشق چایخوری کوچکی را برمی دارند و آن را جایی مخفی می کنند.

این متخصص بهداشت روانی تصریح کرد: افراد مبتلا به جنون دزدی بعد از مدتی این وسایل را دور می اندازند.

فدایی گفت: دلیل انجام این رفتار نوعی نیاز روانی ارضا نشده است. در واقع احساس محرومیت از محبت به وسیله تملک یک شیء مادی جبران می شود.

وی افزود: این رفتار در برخی خانم هایی که به مرحله یائسگی می رسند یا در برخی زنان پیش از شروع عادت ماهانه دیده می شود که از این منظر می توان مسائل فیزیولوژیکی را نوعی استرس در نظر گرفت که عامل این رفتار است.

وی ادامه داد: در برخی آقایان که با مشکلات کاری مواجهند نیز این رفتار دیده می شود.

فدایی اظهار داشت: ریشه این اختلال محرومیت از محبت والدین در کودکی است که زمینه ساز جنون دزدی در بزگسالی می شود.

فدایی خاطرنشان ساخت: کودکان زیر ۶ سال مفهوم مالکیت را نمی دانند بنابراین برداشتن اشیاء از سوی آنها دزدی محسوب نمی شود، اما از سن ۷ سالگی به بعد باید مراقب رفتار دزدی کودکان باشیم چرا که این رفتار در پی جلب محبت و رضایت والدین و در نتیجه محرومیت از محبت آنها به وجود می آید.