به گزارش پارس به نقل از تسنیمهیلاری کلینتون، نامزد پیشروی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سخنانی در اندیشکنده بروکینگز گفت بابت پاسخ ضعیف ایالات متحده به «جنبش سبز» در ایران پشیمان است، هم‌اکنون نیز باید به دنبال این باشیم که ایالات متحده دقیقا چه کاری می‌تواند انجام دهد تا یک تغییر ایجاد کند.

کلینتون افزود که «یا باید در مسیر دیپلماسی پیش برویم و از این فرصت استفاده کنیم یا یک مسیر خطرناک‌تر را در پیش بگیریم که بتواند به یک آینده بسیار خطرناک‌تر منجر شود».

وی افزود: «زمانی که اوباما به ریاست جمهوری رسید، ایران به سرعت در حال حرکت به سوی توانمندی هسته‌ای بود و هزاران سانتریفیوژ را ساخته و نصب کرده بود».

کلینتون در ادامه با اشاره به تحریم‌های اعمالی علیه ایران گفت: تحریم‌های یکجانبه آمریکا تأثیر چندانی نداشتند. ما به سراغ تک تک مشتریان بزرگ و پرتقاضای انرژی همچون هند و کره جنوبی رفتیم تا خرید انرژی از ایران را قطع کنیم.

وی گفت که با سلطان عمان دیدار داشته و دسیالر خود جک سولیوان را برای گفتگوهای محرمانه با ایران فرستاده است که پس از انتخابات (ریاست جمهوری ایران) در سال 2013 ادامه یافت».

کلینتون گفت: «بدون توافق، بازه زمانی گریز هسته ای ایران به دو ماه کاهش می‌یافت اما با این توافق به یکسال افزایش یافته است».

وی گفت: «نقطه آغاز من عدم اعتماد و راستی‌آزمایی خواهد بود. ما باید بتوانیم ایران را پیش‌بینی کنیم».

کلینتون افزود: «پیام من به شما رهبران ایران است: ایالات متحده به شما اجازه نمی‌دهد یک سلاح هسته‌ای به دست آورید. این تعهد همیشگی ایالات متحده است».

وی با اشاره به توافق هسته‌ای ایران گفت که «من از این توافق حمایت می‌کنم - به عنوان بخشی از یک راهبرد بزرگتر در قبال ایران».

وزیر خارجه پیشین آمریکا گفت که توافق با ایران مستحکم است و حتی با وجود دسترسی‌های همراه با تأخیر برای بازرسی «کارا و خوب است». 

هیلاری کلینتون خطاب به اسرائیلی‌ها گفت: شما هرگز لازم نیست درباره همراهی ما با شما پرسش کنید. ایالات متحده همواره با شما خواهد بود».

وی گفت: «ما حمایت خود را از اسرائیل درباره دفاع مقابل موشک‌ها افزایش می‌دهیم. جنگنده‌های اف-35 را به اسرائیل خواهیم فروخت و یک سیستم دفاع موشکی را برای مناطق شمالی اسرائیل توسعه خواهیم داد».

وی افزود: «اگر برای یک ثانیه فکر کنم که این توافق برای اسرائیل خطرناک است، از آن حمایت نخواهم کرد».

نامزد پیشتاز دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا افزود: «دیپلماسی به معنای جستجوی امر کامل و تام نیست، بلکه به معنای توازن به ریسک است. و شیوه پرخطر‌تر کناره‌گیری از این توافق است.