به گزارش پارس ؛ فارس به نقل از شبکه خبری یورونیوز، « آلفردو کابالیرو» یکی از مبتلایان بیماری سل که در بیمارستانی در شمال اسپانیا به سر می برد، گفت: وقتی معلوم شد مسلولم، دو انتخاب داشتم.

اول اینکه برای مدتی طولانی در بیمارستان بستری شوم و هیچ کس بدون ماسک نتواند به ملاقاتم بیاید. دوم اینکه در خانه قرنطینه شوم و هر روز برای درمان به اینجا بیایم.

وی ادامه داد: در بیمارستان هر روز یک تزریق دارم و باید ۲۲ کپسول هم در حضور پرستار بخورم. راه دوم را انتخاب کردم. اگر بخواهم از خانه بیرون بروم و مثلاً نانی بخرم، همیشه باید ماسک بزنم.

بعد از دو سال سخت، آلفردو از چنگ بیماری ای رهایی می یابد که سالانه جان یک و نیم میلیون نفر را در سراسر جهان می گیرد.

در اروپا سالانه ۱۰۰ هزار مورد از ابتلا به مرض سل شناسایی می شود.

« رافائل وازکز» متخصص بیماری های دستگاه تنفسی گفت: بیماری آرام آرام سوراخ هایی را در ریه درست مثل سوراخ های روی پنیر ایجاد می کند.

وی افزود: وقتی که باکتری های سل ریه را تحت کنترل درآوردند، آن وقت وارد خون می شوند و به بقیه ارگانهای بدن سرایت می کنند.

در یک آزمایشگاه زیست- دارویی که خیلی هم از بیمارستان دور نیست، دانشمندان فعال در یک طرح تحقیقاتی اتحادیه اروپا تلاش می کنند تا پاسخی برای چالش پیچیده و غم انگیز بیماری سل پیدا کنند.

کارلوس مارتین از دانشگاه زاراگوای اسپانیا گفت: وقتی در دهه ۸۰ میلادی دانشجوی پزشکی بودم، سازمان جهانی بهداشت از ریشه کنی این بیماری در سال ۲۰۰۰ سخن می گفت.

حالا کارشناسان احتمال از بین رفتن آن را در سال ۲۰۵۰ میلادی بررسی می کنند. اما ریشه کنی این مریضی فقط هنگامی ممکن خواهد بود که ما با بکارگیری ابزارهای سریعتر تجزیه و تحلیل و داروهای قوی تر به جنگ مرضی برویم که گونه های بسیار دارد و در برابر واکسن ها مقاوم است.

نخستین نتیجه این پروژه یک واکسن جدید است.

بر خلاف تنها واکسن موجود سل که ۱۰۰ سال قدمت دارد، واکسن جدید، ماهیتی زیستی دارد و بر پایه یک گونه بسیار ضعیف شده از باکتری عامل بیماری ساخته شده است.

بر همین اساس دانشمندان امیدوارند که واکسن جدید ایمن تر و موثرتر باشد. با این همه باید مشکل بزرگ تولید آن را هم در نظر داشت.

« ماریا اگنیا» متخصص داروهای زیستی و مدیر موسسه نوآوری و توسعه بیوفابری گفت: کشت میکروباکتریای زنده در یک چرخه صنعتی کار پیچیده ای است.

درباره ساختار زنده بسیار کوچکی صحبت می کنیم که بسیار آرام رشد می کند. باید یک تا ۲ ماه منتظر باشیم تا این میکروباکتری قابل بررسی باشد.

به اضافه ما درباره یک واکسن زنده صحبت می کنیم. برای اینکه واقعاً کارآمد باشد، باید درباره زنده بودن و پایداری حیات در این واکسن در طول فرآیند ساخت آن مطمئن شویم.

در مرحله نخست، پزشکان و محققان می خواهند تا اولاً ایمنی داوطلب واکسن ها را بالا ببرند و در عین حال، یک تصویر اجمالی از چگونگی کارکرد واکسن به دست آورند و با شبیه سازی فرایند، کیفیت تأثیر مولکول ها برای محافظت از بدن در برابر بیماری را شاهد باشند.

« فرانسوا اسپرتین» پژوهشگر طرح در سوئیس معتقد است: اگر بتوانیم در مرحله اول فرآیند آزمایشگاهی، بتوانیم نشان دهیم که مولکول های مدافع در بدن داوطلبان حضور دارند، بسیار خوب خواهد بود.

این امر بدان معنی است که در بدن بیماران واقعی، کسانی که این مولکول ها را دارند، از افرادی که فاقد آنها هستند بهتر مقاومت می کنند. این شیوه ای است که می کوشیم اثبات کنیم.

در صورتی که تمام مراحل آزمایشی در هر سه مرکز بهداشتی با موفقیت پشت سر گذاشته شود و صحت آن از نظر علمی تأیید شود، بنا به تخمین دانشمندان، تولید صنعتی واکسن جدید سل، از ۱۰ سال دیگر آغاز می شود.