به گزارش پارس ، ایسنا به نقل از شبکه خبری بی. بی. سی نوشت، این اقدام آلمان در پاسخ به افشاگری در خصوص عملیات های جاسوسی الکترونیکی که اخیرا فاش شدند، انجام شده است.

اخیرا جزئیات مربوط به برنامه های جاسوسی با همکاری کشورهای هم پیمان اروپایی و آمریکایی توسط ادوارد اسنودن، تحلیلگر اطلاعاتی آمریکایی به رسانه ها فاش شدند. این افشاگری ها سبب بروز خشم گسترده در آلمان شدند.

قرار است ماه آینده میلادی آلمان شاهد برگزاری انتخابات باشد. توافق لغو شده مربوط به سال های ۱۹۶۸ و ۱۹۶۹ بوده و لغو آن عمدتا اقدامی نمادین است.

گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان در بیانیه ای گفت: لغو توافقات اداری که در هفته های اخیر ما بر آن تاکید داشته ایم یک نتیجه لازم و صحیح از بحث های اخیر درباره حفاظت از حریم خصوصی است. تجربه آلمانی ها در زمان دیکتاتوری های نازی و کمونیسم از جاسوسی های گسترده باعث حساسیت ویژه آنها نسبت به نقض حریم خصوصی شده و این کشور قوانین حفاظت اطلاعاتی قدرتمندی دارد.

توافقی که روز جمعه لغو شد به کشورهای غربی که در زمان جنگ سرد در آلمان غربی سرباز مستقر کرده بودند این حق را می داد تا برای حمایت از این نیروها عملیات های نظارتی و اطلاعاتی انجام دهند.

یک مقام آلمانی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که این توافقنامه از زمان پایان جنگ سرد استفاده نشده و این تصمیم تاثیری بر همکاری اطلاعاتی فعلی میان آمریکا و آلمان نخواهد داشت.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس نیز گفت که این توافق از سال ۱۹۹۰ تاکنون استفاده نشده است.

هنینگ رایکه، یکی از کارشناسان شورای روابط خارجی آلمان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: دولت آلمان نیازمند این بود کاری را انجام دهد تا در داخل کشور نشان دهد مساله را جدی گرفته است.

وی تاکید کرد: پایان دادن به توافقی که در عصر پیش از ظهور اینترنت برقرار شده به آلمانی ها این فرصت را می دهد تا نشان دهد در خصوص این مساله کاری را انجام دادند و در عین حال آمریکایی ها نیز بدانند که کارشان به روابط میان آنها آسیب نخواهد زد. با توجه به روابط خوب میان سازمان های اطلاعاتی دو کشور آنها اطلاعاتی را که نیازمند آن خواهند بود دریافت خواهند کرد.