به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بر اساس خبر این روزنامه کویتی، در این قرارداد حاکم « رأس الخیمه» اعلام کرده است که هیچ گونه حق مالکیتی در قبال این جزایر ندارد.

روزنامه کویتی « الرای العام» در شماره ۲۴۲۷ خود، در تاریخ ۱۰ مه ۱۹۷۰ میلادی، در صفحه نخستش گزارشی مبنی بر واگذاری قطعی سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به ایران را با این عنوان آورده است: « قرارداد تجاری جنجالی ایران و حاکم رأس الخیمه» . همچنین در ادامه این مطلب تیترهای فرعی و انتقادی « القاسمی سه جزیره تحت سیطره خود را به ایران فروخت» و « وجه نقد و ۲۰ اتومبیل لوکس قیمت نهایی سه جزیره خلیج فارس» آمده اند.

به گزارش شبکه خبری « براثای عراق» این سند تاریخی به وضوح نشان می دهد شیخ « صقربن سلطان القاسمی» حاکم « رأس الخیمه» که بعدها به کشور امارات پیوست، سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را طبق توافقی و به صورت قطعی به طرفیت « امیرعباس هویدا» نخست وزیر وقت ایران واگذار کرده است.

بنا بر این گزارش، هویدا به القاسمی قول داده بود که در صورت کشف شدن چاه نفت در این سه جزیره، مبالغی را به « رأس الخیمه» پرداخت کند.

روزنامه کویتی « الرای العام» یک هفته پیش از انتشار این خبر، در تاریخ دوم ماه مه ۱۹۷۰ میلادی نیز خبری مبنی بر موافقت کابینه ایران با استقلال بحرین به شرط عقب نشینی و خروج انگلیس از حوزه خلیج فارس منتشر کرده بود. در آن زمان، علاوه بر رأس الخیمه، بحرین، قطر و عمان تحت استعمار انگلیس بودند. در واقع می توان گفت بین این دو خبر، یک ارتباط قابل تشخیص وجود دارد.

این روزنامه می افزاید: دولت ایران اکنون در جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک حضور مقتدرانه ای دارد و حتی پس از انتشار اخباری مبنی بر ادعای کشور امارات درباره مالکیت این جزایر، رییس جمهور ایران به این مناطق سفر کرد.