به گزارش پارس به نقل از مهر، در عصر حاضر پیشرفت علمی حرف اول را در دنیا می زند و هر کشوری از لحاظ علمی پیشرفته تر باشد قدرت مانور بیشتری داشته و جایگاه و رتبه اش در سطح جهانی نیز ارتقاء می یابد.

اگر امروزه کشور ایران در مباحث هسته ای حرف برای گفتن دارد به دلیل پیشرفت علمی است که در این زمینه داشته و حتی در زمینه دفاعی اینکه استکبار جهانی نمی تواند حرفی برای گفتن در مقابله با کشورمان داشته باشد به واسطه رشدی است که در این زمینه بدست آورده ایم.

با توجه به جایگاه علمی در عصر حاضر و تأثیر گذاری بی نظیر آن بر سایر ابعاد جامعه، در این راستا روسای ۱۰ دانشگاه مادر از رئیس جمهور آینده در زمینه آموزش عالی و میزان توجه وی به علم و فناوری سئوالاتی را مطرح کرده اند.

سئوالات روسای ۱۰ دانشگاه مادر از رئیس جمهور آینده در زمینه آموزش عالی و علم و فناوری

شماره روسای دانشگاه دانشگاه سئوال روسای ۱۰ دانشگاه از رئیس جمهور آینده
۱ دکتر رضا روستا آزاد صنعتی شریف     چگونه نظام ملی فناری و نوآوری را درکشور پیاده  کرده و آن را  به پشتوانه اقتصاد دانش بنیان تبدیل می کنید؟
۲ دکتر مجید قاسمی صنعتی خواجه نصیر ادامه ارتباط بین صنعت و دانشگاه و چگونگی انجام آن در مباحث آموزشی و پژوهشی چگونه خواهد بود؟ بحث بودجه دانشگاه ها و امکانات آموزشی و پژوهشی به چه صورت خواهد بود؟
۳ دکتر محمدمهدی طهرانچی شهید بهشتی در راستای پیاده سازی نقشه جامع علمی کشور با توجه با تحریم هایی که دنیای غرب علیه حوزه علم و فناوری اختیار کرده است چه راهکار اجرایی برای تحقق سند چشم انداز در حوزه علم و فناوری دارید؟
۴ دکتر محمد اسماعیل گلشن صنعتی اصفهان چه برنامه ای برای رسیدن به دانشگاه تمدن ساز اسلامی دارید؟
۵ دکتر محمد حسین رامشت اصفهان برنامه ای برای انحلال وزارت علوم و آزاد کردن حوزه آموزش عالی از قید دولت مانند برخی از کشورهای پیشرفته دارید؟  
۶ دکتر محمد موذنی شیراز   حمایت از دانشگاه ها و توسعه علم و فناری در کشور چگونه خواهد بود؟ چه برنامه ای برای  تامین تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های مادر دارید؟  
۷ دکتر حسن مروتی شهید چمران اهواز

  در مورد ادامه روند تولید علم و تبدیل دانشگاه ها به دانشگاه های کار آفرین چه برنامه ای دارید؟

۸ دکتر علی رضا رضوانی سیستان و بلوچستان در راستای گسترش فناوری نوین و اهتمام به مباحث پژوهشی چه مقدار سرمایه گذاری خواهید داشت؟
۹ دکتر سید محمد میرمحمدی میبدی یزد در رابطه با شرکت های دانش بنیان و حضور فعال اعضای هیات علمی نخبه و پژوهشگر در بخش فناوری چه برنامه ای دارید؟
۱۰ دکتر جهانشیرامینی کردستان

برای  تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه ها و همچنین برای اجرایی کردن سند فرهنگی در دانشگاه ها چه برنامه ای دارید؟

از آنجا که ما در تولید علم رشد چشمگیری داشتیم اما در زمینه تبدیل این علم و ایده به محصول مشکلاتی داریم یکی از دغدغه های مهم روسای دانشگاهها همواره پیاده سازی نظام فناوری و تبدیل ایده به محصول است که از دولت آینده نیز انتظار فراهم کردن راهکاری برای عملیاتی کردن آن را دارند.

همچنین با توجه تحریمهایی که علیه کشورمان می شود انجام پژوهش به نفع نیازهای داخل کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مسیر توجه ویژه به شرکتهای دانش بنیان، برقراری ارتباط موثر میان دانشگاه و صنعت حایز اهمیت است.

ایجاد دانشگاه تمدن ساز اسلامی و چگونگی پیاده سازی نقشه جامع علمی کشور از دیگر مواردی بود که روسای دانشگاه ها مطرح کرده و دغدغه اجرای آن را دارند.