به گزارش پارس به نقل از کیهان، بی بی سی فارسی در تحلیلی نوشت: سال ۲۰۱۳ سال دشوار و نفس گیری برای اوباما بود. بیشتر اولویت های داخلی دولت آقای اوباما در سال ۲۰۱۳ ناتمام باقی ماند یا شکست خورد، طرح محدود کردن مالکیت خصوصی سلاح های مرگبار به جایی نرسید، وعده اصلاح قانون مهاجرت عملی نشد. اختلافات بر سر بودجه، دولت فدرال را در پاییز دو هفته به حالت نیمه تعطیل درآورد. اما ضربه سنگین تر در ماجرای بیمه درمانی معروف اوباما به اعتبار او وارد شد. ایرادهای فنی وب سایت این بیمه چندی است که زبانزد عموم و نماد ضعف و ناکارآمدی دولت شده است.

بی بی سی می افزاید: این در حالیست که در عرصه بین المللی هم اوضاع چندان بر وفق مراد باراک اوباما پیش نرفت. افشای اسرار سری ترین سازمان جاسوسی آمریکا (ان اس ای) توسط ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق این سازمان، از نظر امنیتی و دیپلماتیک یک رسوایی کم سابقه برای دولت باراک اوباما بود، به خصوص که معلوم شد ان اس ای تلفن رهبران کشورهای دوست مانند اسرائیل، آلمان و برزیل را هم شنود می کرده است.

این تحلیلگر در عین حال می افزاید: تماس تلفنی تاریخی او با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، رسما تابوی گفت وگو و مذاکره آمریکا با جمهوری اسلامی را شکست. توافق هسته ای ژنو هر چند هنوز گامی مقدماتی و متزلزل به حساب می آید، به باور دولت آقای اوباما و بسیاری از ناظران یکی از مهم ترین دستاوردهای سیاست خارجی او در سال ۲۰۱۳ است.
اخیرا دویچه وله نیز در تحلیلی خاطرنشان کرده بود: اگر مکالمه تلفنی با روحانی و توافق ژنو نبود، اوباما سال ۲۰۱۳ را با شکست کامل به سر می برد.

بی بی سی با اشاره به ناکامی های دولت آمریکا در جنگ سوریه و بحران مصر خاطرنشان کرد: سوءظن متحدان منطقه ای واشنگتن به اوباما، غیر از موضوع هسته ای ایران ریشه های دیگری نیز دارد، از جمله عملکرد دولت آقای اوباما در دو بحران سوریه و مصر. در مصر باراک اوباما تا چند روز قبل از کودتا از مشروعیت دولت اسلامگرای محمد مرسی دفاع می کرد اما وقتی که مخالفان به خیابان ها ریختند و ارتش دولت را سرنگون کرد، باراک اوباما برکناری رئیس جمهوری اسلامگرا را کودتا ندانست و سرانجام پس از چند ماه میانجیگری بدون نتیجه، کمک های نظامی به حکومت مصر را به حالت تعلیق درآورد. حالا دیگر نه ارتش، نه مخالفان سکولار و نه اخوان المسلمین از دولت اوباما دل خوشی ندارند.

تحلیلگر بی بی سی افزود: در ابتدای سال ۲۰۱۳ حدود ۵۵ درصد آمریکایی ها از عملکرد باراک اوباما ابراز رضایت می کردند اما در روزهای پایانی سال این رقم به شدت افت کرده و در بعضی از نظرسنجی ها حتی به ۴۱ درصد کاهش یافته است. مجموعه ای از چالش ها و ناکامی های کوچک و بزرگ دست به دست هم دادند تا یک روایت علیه اوباما شکل بگیرد؛ اینکه او رهبری مقتدر، کارآمد و قابل اعتماد نیست. تغییر دادن این وجهه چندان آسان نخواهد بود. سالی که می توانست به جای گذاشتن میراث های بزرگ داخلی یا خارجی باشد فعلا در آمریکا برای باراک اوباما سال سخت و سال فرصت های از دست رفته نام گرفته است.