تتر یک استیبل کوین (با نماد USDT) با ارزش همیشگی یک دلار آمریکا است. شرکت Tether Limited این توکن را با پشتوانه دارایی‌های خود روی بلاکچین‌های مختلف ساخته است. به این معنی که توکن تتر روی بلاکچین‌های مختلف وجود دارد و کاربران می‌توانند بسته به نیاز خود، از انواع تتر استفاده کنند. تراست ولت یک کیف پول چند ارزی است که از بلاکچین‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند. بنابراین کاربران می‌توانند انواع تتر را روی آن نگهداری کنند. مهم‌ترین نکته هنگام واریز، برداشت یا جابجایی تتر، تطابق شبکه مبدا و مقصد است. به عنوان مثال اگر تتر شما روی شبکه ترون با استاندارد TRC20 است، آدرس مقصد نیز باید روی شبکه ترون باشد و شبکه انتقال هم TRC20 انتخاب شود.

آشنایی با انواع تتر در تراست ولت

معرفی انواع تتر (USDT) در تراست ولت

شرکت تتر لیمیتد، انواع تتر را روی شبکه‌های بلاکچین مختلف ساخته است؛ تا کاربران مختلف بتوانند به راحتی به این ارز دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، هر شبکه ویژگی‌های مخصوصی مانند سرعت، کارمزد و امنیت متفاوت دارد و کاربران می‌توانند بسته به نیاز خود، تتر را روی شبکه دلخواه خود نگهداری کنند. نکته مهم این است که قیمت تتر همیشه برابر با یک دلار آمریکا است و مهم نیست که روی کدام شبکه وجود داشته باشد. تراست ولت نیز که یکی از محبوب‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال است، از تمام انواع تتر پشتیبانی می‌کند. در تراست ولت می‌توانید تتر را روی شبکه‌های ترون، بی‌ان‌بی اسمارت چین (شبکه بایننس)، اتریوم، تون، سولانا و بسیاری از شبکه‌های دیگر نگهداری کنید.

تفاوت بین USDT ERC20، TRC20 و BEP20

انتخاب شبکه مناسب برای استفاده از تتر، به اولویت‌های شما درباره سرعت جابجایی، کارمزد و امنیت شبکه بستگی دارد. به عنوان مثال تتر BEP20 کمترین کارمزد و بیشترین سرعت را دارد، اما شبکه‌اش به اندازه اتریوم امن نیست. همچنین تتر TRC20 کارمزد و سرعت مناسبی دارد و امنیت آن از تتر BEP20 بیشتر است. در نهایت، تتر ERC20 بیشترین امنیت را دارد، اما سرعت و کارمزد آن از هر دو شبکه دیگر بیشتر است. به طور خلاصه می‌توان ویژگی‌های تتر را روی این شبکه به صورت زیر جمع‌بندی کرد:

ویژگی

تتر BEP20

تتر TRC20

تتر ERC20

سرعت

چند ثانیه

کمی بیشتر از BEP20

چند دقیقه

کارمزد

کم، ۱۰ سنت

متوسط، ۳۰ سنت

بالا در زمان شلوغی شبکه

امنیت

متوسط

کمی بیشتر از BEP20

بالا

چگونه شبکه تتر را در تراست ولت تشخیص دهیم؟

برای تشخیص شبکه تتر در تراست ولت کافی است به نوشته روبروی ارز در لیست ارزها دقت کنید. اگر روبروی USDT کلمه Tron را مشاهده کردید، یعنی تتر TRC20 است. اگر کلمه Ethereum را دیدید، تتر از نوع ERC20 است؛ و اگر روبروی ارز با کلمه BNB Smart Chain روبرو شدید، یعنی تتر از نوع BEP20 است. همچنین ممکن است نام بلاکچین‌های دیگر روبروی کلمه USDT باشد، که در این صورت تتر روی همان بلاکچینی است که نامش را مشاهده می‌کنید.

نکات مهم قبل از واریز تتر به تراست ولت

پیش از واریز تتر به تراست ولت، باید ببینید که شبکه تتر در تراست ولت چیست. برای این کار کافی است به نوشته روبروی کلمه USDT در کیف پول دقت کنید. سپس مطابق راه‌های زیر تراکنش خود را انجام دهید:

  • اگر روبروی USDT کلمه Tron وجود داشت، باید شبکه انتقال را TRC20 انتخاب کنید.
  • اگر روبروی USDT کلمه Ethereum وجود داشت، باید شبکه انتقال را ERC20 انتخاب کنید.
  • اگر روبروی USDT کلمه BNB Smart Chain وجود داشت، باید شبکه انتقال را BEP20 انتخاب کنید.

در صورتی که شبکه انتقال را اشتباه وارد کنید، دارایی شما از دست می‌رود و متاسفانه راهی برای بازیابی آن وجود ندارد. در تصویر زیر مشاهده می‌کنید که تتر انتخاب شده در تراست ولت، مربوط به شبکه Tron و از نوع TRC20 است.

تصویری از تتر در کیف پول تراست ولت

نکات حیاتی هنگام برداشت تتر از تراست ولت

اگر می‌خواهید تتر را از کیف پول تراست ولت به یک کیف پول دیگر یا صرافی انتقال دهید، باید ببینید که تتر شما مربوط به کدام شبکه است. فرض می‌کنیم که روبروی تتر شما در تراست ولت کلمه Tron وجود دارد.

حال به صرافی رفته، و در بخش واریز ارز دیجیتال، رمزارز تتر را انتخاب کنید. صرافی از شما می‌پرسد که می‌خواهید انتقال را روی کدام شبکه انجام دهید. چون تتر شما روی شبکه Tron است، باید شبکه انتقال را روی TRC20 قرار دهید. حال صرافی یک آدرس روی شبکه ترون به شما می‌دهد که می‌توانید تتر خود را به این آدرس انتقال دهید.

اگر می‌خواهید تتر را به کیف پول دیگری ارسال کنید نیز باید به همین نکته دقت کنید. به عنوان مثال اگر روبروی تتر شما در کیف پول نوشته Ethereum، باید از صاحب کیف پول مقصد بخواهید که آدرس تتر روی شبکه Ethereum یا ERC20 را به شما بدهد. سپس می‌توانید بدون مشکل، تتر ERC20 را به آن آدرس منتقل کنید. کارمزد انتقال نیز از سکه بومی مربوط به شبکه تتر شما کسر می‌شود. پس اگر قصد انتقال تتر ERC20 دارید، باید مقداری اتریوم نیز در کیف پول داشته باشید تا به عنوان کارمزد مقداری از آن کسر شود.

رایج‌ترین اشتباهات کاربران در انتقال تتر

بزرگ‌ترین اشتباه هنگام انتقال تتر، انتخاب شبکه نامناسب است. به عنوان مثال اگر روی کیف پول خود تتر با شبکه BNB Smart Chain دارید، باید از صرافی یا دیگری بخواهید که آدرس تتر روی همین شبکه را به شما بدهد. در غیر این صورت تتر شما از کیف پول خارج می‌شود، اما به آدرس مقصد نمی‌رسد. زیرا انتقال بر بستر شبکه اشتباهی انجام شده است. پس مهم‌ترین نکته در انتقال تتر، تطابق شبکه مبدا و مقصد است.

یکی از اشتباهات رایج دیگر، بی‌توجهی به میزان کارمزد است. بلاکچین‌ها طوری طراحی شده‌اند که در زمانی شلوغی، یعنی زمانی که کاربران زیادی مشغول انجام تراکنش هستند، کارمزدهایشان افزایش پیدا می‌کند. زیرا ثبت کردن تراکنش مانند بودن در یک صف است و کسانی که کارمزد بیشتری پرداخت می‌کنند، تراکنششان زودتر ثبت و تایید می‌شود. از این رو همیشه پیش از نهایی کردن یک تراکنش باید ببینید که کیف پول چه مقدار کارمزد برای این انتقال محاسبه کرده است. اگر کارمزد تراکنش نسبت به میانگین کارمزد در روزهای دیگر بیشتر بود، می‌توانید کمی صبر کنید تا شلوغی شبکه کم شود، یا در ساعاتی تراکنش را انجام دهید که کاربران کمتری مشغول انتقال و معامله با ارزهای دیجیتال هستند. به عنوان مثال برای شبکه اتریوم، حوالی ساعت ۹.۵ صبح به وقت ایران، که صبح اروپا به حساب می‌آید، زمان مناسبی برای انتقال است و شبکه خلوت‌تر است.

چطور تتر را بین شبکه‌ها در تراست ولت تبدیل کنیم؟

برای انتقال تتر روی شبکه‌های مختلف در تراست ولت، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • از میان گزینه‌های پایین صفحه تراست ولت، گزینه «Swap» را لمس کنید.
  • در قسمت بالا، ارز مبدا را مشاهده می‌کنید. روبروی کلمه From، باید شبکه ارز مبدا را مشخص کنید. مثلا اگر می‌خواهید تتر ERC20 را به TRC20 تبدیل کنید، این گزینه را روی Ethereum قرار دهید. سپس روی ارزی که به طور پیش‌فرض نمایش داده شده کلیک کنید و با نوشتن کلمه USDT، تتر را انتخاب کنید.
  • در قسمت پایینی، ارز مقصد را مشاهده می‌کنید. در اینجا نیز روبروی کلمه To، گزینه Tron را انتخاب کنید تا در نهایت تتر TRC20 به کیف پول شما اضافه شود. سپس روی نام ارز کلیک کرده و در اینجا هم کلمه USDT را تایپ کنید و ارز تتر را انتخاب کنید.
  • یک بار دیگر شبکه‌های مبدا و مقصد را بررسی کنید. اگر همه چیز درست بود، گزینه Continue را بفشارید.
  • حالا کیف پول کارمزد این تبدیل را به شما نمایش می‌دهد. برای پرداخت کارمزد، باید کوین بومی شبکه مبدا را در کیف پول خود داشته باشید. به عنوان مثال اگر ارز مبدا تتر ERC20 است، چون این تتر روی شبکه اتریوم قرار دارد، شما باید مقدار کمی اتریوم در کیف پول خود داشته باشید تا به عنوان کارمزد مصرف شود. اگر میزان کارمزد معقول بود، تبدیل را نهایی کنید. پس از چند ثانیه تبدیل برای شما انجام می‌شود و تتر جدید به کیف پول شما اضافه خواهد شد.

در مثال زیر مشاهده می‌کنید که تنظیمات مربوطه برای تبدیل تتر ERC20 به تتر TRC20 را انتخاب کرده‌ایم.

تبدیل تتر به شبکه‌های مختلف آن در تراست ولت

در ادامه ارز بومی هر شبکه را مشاهده می‌کنید. فراموش نکنید که کارمزد تبدیل، به طور خودکار از سکه بومی مربوط به شبکه ارز مبدا کسر می‌شود و اگر این سکه بومی را در کیف پول نداشته باشید، نمی‌توانید تبدیل را انجام دهید.

  • تتر TRC20: ترون با نماد TRX
  • تتر BEP20: بایننس کوین با نماد BNB
  • تتر ERC20: اتریوم با نماد ETH

کدام نوع تتر برای کاربران ایرانی مناسب‌تر است؟

انتخاب تتر مناسب برای کاربران ایرانی، به هدف افراد از استفاده از تتر برمی‌گردد.

  • اگر قصد نگهداری از تتر برای مدت طولانی و در مبالغ بالا دارید، بهتر است از تتر ERC20 استفاده کنید که بلاکچین امن‌تری دارد.
  • اگر می‌خواهید از امکانات صرافی‌های غیرمتمرکز و برنامه‌های اکوسیستم بایننس استفاده کنید، یا می‌خواهید تتر را جهت ترید کردن به ارزهای مختلف تبدیل کنید، تتر BEP20 بهترین گزینه است؛ زیرا کمترین کارمزد را دارد. ارزان بودن کارمزد بهره‌وری معامله‌های شما را افزایش می‌دهد.
  • اگر می‌خواهید تتر را به عنوان پول برای دیگری ارسال کنید، تتر TRC20 گزینه‌ای مناسب است؛ زیرا اکثر افراد از این نوع تتر برای جابجایی مبالغ استفاده می‌کنند و ارسال تتر TRC20 میان کاربران بسیار مرسوم است. همچنین کارمزد این انتقال در اکثر مواقع پایین است.

منبع :‌https://ramzinex.com/blog/different-types-of-tether/