به گزارش پارس به نقل از ایسنا، نوام چامسکی، نظریه پرداز برجسته آمریکایی در گفت وگویی با" سریلانکا گاردین" در اولین سفرش به بیروت در پاسخ به سوالی درباره این که آیا از نظر او احتمال تغییری قابل توجه در سیاست خارجی ایران در پی پیروزی حسن روحانی در انتخابات ایران وجود دارد؟ گفت که روحانی از گزینه های محدودی برخوردار است اما در عین حال افزود که در سال های اخیر سیاست خارجی ایران دچار نوساناتی بوده است.

وی گفت که در دوره ریاست جمهوری خاتمی برای نزدیک تر شدن ایران به غرب فرصتی وجود داشت و افزود که در سال ۲۰۱۰ نیز امکان محقق شدن توافق با ایران درباره مساله هسته یی وجود داشت. اگر آمریکا در آخرین لحظه با پیشنهادی که با حمایت ترکیه و برزیل مورد موافقت ایران قرار گرفت و خود اوباما مطرح کرده بود که بر اساس آن، اورانیوم با غنای پایین ایران در ترکیه انبار می شد و ایران در عوض اورانیوم با غنای بالا را از اروپا دریافت می‎ کرد، مخالفت نکرده بود.

چامسکی افزود که این تغییر نظر آمریکا در آن زمان باعث خشم برزیل شد.

وی گفت که در کل راه هایی برای کاهش وخامت رویارویی میان ایران و غرب وجود دارد.

چامسکی در عین حال این ادعا که ایران از اوضاع سوریه به عنوان برگ برنده در مذاکرات با غرب درباره مساله هسته یی استفاده می کند را رد کرد و گفت: من این طور فکر نمی کنم.

این نظریه پرداز مشهور افزود که بحران سوریه فشاری را به ایران وارد می کند و طبیعتا آن ها خوستار سقوط دولت سوریه که متحدشان در منطقه است نیستند.

او هم چنین این طور اظهار نظر کرد که منطقه در کل به سوی دودستگی شدید میان شیعه و سنی حرکت می کند و از این بایت ابراز تاسف کرد.