به گزارش پارس ، ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، مخالفان سوریه که از روز پنج شنبه در شهر استانبول ترکیه برای هماهنگ کردن کردن تصمیماتشان در خصوص شرکت در نشست ژنو۲ تجمع کرده اند در حل اختلافات میان اعضا و توافق درباره یک موضع واحد ناکام ماندند.

پیشتر قرار بود مخالفان سوریه در نشست سه روزه شان در استانبول در خصوص شماری از مسائل از جمله مساله افزایش تعداد اعضای ائتلاف مخالفان سوریه، انتخاب نخست وزیر جدید و بحث درباره ساختار دولت انتقالی و توافق درباره مشارکت یا عدم مشارکت در نشست ژنو ۲ گفت وگو کند.

یکی از اعضای ائتلاف مخالفان سوریه که در نشست استانبول شرکت داشت به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: مخالفان هنوز به توافقی در خصوص این مساله و حتی افزایش تعداد اعضای ائتلاف مخالفان سوریه دست نیافته است.

وی ادامه داد: عربستان و امارات پافشاری می کنند که ۳۰ عضو جدید به ائتلاف مخالفان سوریه افزوده شود تا بدین وسیله بتوان از تاثیر اخوان المسلمین بر ائتلاف مخالفان سوریه ممانعت کرد.

یکی از منابع نزیک به ارتش آزاد سوریه نیز گفت: مشکل در این است که تصمیم گیرنده عربستان است و عربستان تنها از گروه های مسلحی که خود انتخاب کرده حمایت می کند.

بنا به گفته این مسئول مخالفان، قطر و ترکیه تلاش می کنند تا توازن موجود را در ائتلاف مخالفان سوریه حفظ کنند که براساس آن نقش اصلی به اخوان المسلمین سوریه داده می شود.

مسئولان مخالفان سوریه همچنین اعلام کردند: برخی از اختلافات میان اعضای ائتلاف مخالفان سوریه مربوط به اسامی نامزدهایی است که برای افزایش تعداد ائتلاف مخالفان معرفی شده اند.

در همین حال مخالفان اعلام کردند که ۸ عضو جدید به ائتلاف مخالفان سوریه پیوسته اند و مذاکرات در این باره ادامه دارد.

یک از مسئول دیپلماتیک حاضر در این نشست که خواست نامش فاش نشود گفت: مخالفان سوریه باید در نهایت هیاتی را برای شرکت در کنفرانس ژنو ۲ تشکیل دهند.

همچنین یک منبع نزدیک به ارتش آزاد سوریه اعلام کرد: اوضاع در حال حاضر بسیار ناامید کننده است و اعضای ائتلاف باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به توافق در خصوص این اختلافات به کار ببندند.

این در حالی است که ولید المعلم، وزیر خارجه سوریه روز یکشنبه در سفر غیر منتظره اش به بغداد اعلام کرد: نظام سوریه به طور کلی با مشارکت در نشست ژنو ۲ موافق است.

در همین حال لؤی الصافی، یکی از اعضای ائتلاف مخالفان سوریه از دولت سوریه خواست مذاکره برای انتقال قدرت را بپذیرد و شرکت در نشست ژنو۲ را بر این اساس قرار دهد.

وی گفت: نشست ژنو۲ در حقیقت چارچوبی برای مذاکره در خصوص انتقال قدرت است نه مذاکره با نظام سوریه. ما به دنبال مذاکره با نظام نیستیم بلکه خواهان آغاز مذاکراتی هستیم که هدف آن انتقال قدرت به مردم و ایجاد تحولات دموکراتیک است و این طبعا به آن معنا است که اسد نمی تواند جزئی از آینده سوریه باشد.