به گزارش پارس نیوز، 

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز شنبه تأکید کرد، اوضاع مربوط به پرونده هسته‌ای ایران برای روسیه نگران‌کننده است.

لاوروف در دیدار با وزیر خارجه ایران در مسکو گفته است: «البته امروز فرصت مناسبی است تا مسائلی که پیرامون توافق هسته‌ای ایران مطرح شده را مورد بررسی قرار دهیم.»

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به منظور شرکت در نشست سه‌جانبه با وزرای خارجه روسیه و ترکیه درباره آخرین تحولات سوریه صبح امروز وارد مسکو شد.

قرار است در این نشست سه جانبه ظریف به همراه سرگئی لاوروف همتای روسیه ای و مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه درباره سوریه به گفت‌وگو بپردازند.

وی در این سفر با همتایان ترکیه‌ای و روس خود به صورت دوجانبه دیدار و به رایزنی خواهد پرداخت و پس از آن نیز در نشست سه جانبه با حضور لاوروف و چاووش اوغلو شرکت می‌کند.

وزرای خارجه سه کشور ٢٥ اسفند سال گذشته (١٣٩٦) در آستانه پایتخت قزاقستان نیز درباره موضوع سوریه گردهم آمده بودند. سه وزیر همچنین روسای جمهور خود را در نشست آنکارا در ١٥ فروردین درباره بحث سوریه همراهی کردند.

به گزارش فارس، وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه پیش از این هم به صورت سه جانبه درباره سوریه به رایزنی پرداخته بودند. ظریف، چاووش اوغلو و لاوروف 30 آذر ماه 1395 در مسکو گردهم آمدند و در 28 آبان 1396 نیز در آنتالیا با هم دیدار و گفت‌وگو کردند.

در حالیکه ضرب‌الاجل 12 می (22 اردیبهشت) برای تعیین سرنوشت برجام درحال نزدیک شدن است، برخی رسانه‌ها از توافق کشورهای اروپایی با آمریکا به منظور ترغیب «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به باقی ماندن در برجام خبر داد.

«زوددویچه سایتونگ» در این رایطه نوشته است: «آمریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس درباره شرایطی که طبق آن واشنگتن به حفظ برجام متعهد شود، موافقت کردند.

بر اساس این گزارش، طبق توافقات، طرف‌های اروپایی و آمریکا تصمیم گرفتند ایران را به واسطه دنبال کردن برنامه موشکی و همچنین سیاست‌هایی که در منطقه دنبال می‌کند، با تحریم‌های جدید تهدید کنند اما در عین حال خود برجام تغییری نکند.

این توافق در آستانه ضر‌ب‌الاجل 12 ماه می (22 اردیبهشت ماه) دولت ترامپ صورت گرفته است. در صورتیکه ترامپ در تاریخ مذکور، تعلیق تحریم‌های ایران را برای 120 روز دیگر تمدید نکند، امکان خروج واشنگتن از برجام و در نهایت از بین رفتن این توافق هسته‌ای وجود دارد.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه هفته گذشته به منظور ترغیب ترامپ برای باقی ماندن در برجام به آمریکا سفر کرده بود و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز روز جمعه با سفر به آمریکا تلاش کرد تا رئیس‌جمهور این کشور را به ادامه حضور در توافق هسته‌ای با ایران ترغیب کند.

حتی بسیاری از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا علیرغم آنکه از حامیان توافق هسته‌ای با ایران نیستند، تأکید دارند که خروج واشنگتن از برجام می‌تواند منافع کشورشان را در معرض خطر قرار دهد.

از سوی دیگر روز جمعه، «مون جائه این» رئیس‌جمهور کره جنوبی و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در یک نشست تاریخی با یکدیگر دیدار کردند و در این نشست بر هدف مشترک دو کره برای تضمین خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره تأکید شد و طرفین توافق کردند تا گفت‌وگوها میان دو کره در سطوح عالیرتبه ادامه پیدا کند.