کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز شنبه سوم تیر ماه در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان این مرکز و اتاق اصناف ایران، با اشاره به اینکه قدر و منزلت اصناف به خوبی در کشور شناخته نشده است،‌گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس از ظرفیت‌های دستگاه‌ها استفاده می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اصناف همواره مورد اعتماد مردم بوده و بیشترین نقش را در اشتغال داشته‌اند، اظهار داشت: حاکمیت باید از ظرفیت اصناف برای تبیین سیاست‌های خود برای افکار عمومی استفاده کننده و اصناف گذرگاه مطمئنی برای آن هستند.

جلالی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» گفت: اصناف باید در حوزه تصمیم‌گیری هم نقش ایفا کننده چرا که مرکز پژوهش‌ها همواره اعتقاد دارند آنها که ذی‌نفع هستند باید در تصمیم‌گیری‌های مرتبط نقش ایفا کنند.

وی با اعلام اینکه کمیته‌ای مشترک میان مرکز پژوهش‌ها و اتاق اصناف جهت ارائه گزارش کاری تشکیل خواهد شد، تصریح کرد: در وهله اول باید نگاهی آسیب‌شناسانه به وضع موجود در حوزه قوانین و مقررات مربوط به اصناف و قوانینی که بر روی آنها اثر می‌گذارد داشت.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان ابراز امیدواری کرد که مجلس در 3 سال آینده سه گام مهم در این زمینه بردارد.

همچنین علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در این مراسم با اشاره به اینکه این اتاق همواره به دنبال تعامل برای حل مشکلات بوده است، گفت: حاصل این کار همین بازار آرام کشور است.

وی با ذکر این نکته که به رغم کوشش دشمن جهت ایجاد مشکل میان اصناف و نیروی انتظامی با تعامل اتاق اصناف این کید شکست، گفت: زمانی ما در بدترین شرایط قرار داشتیم اما در حوزه‌های امنیتی و علمی کاری کارستان کردیم،‌ آیا همین رویه را نمی‌توانیم در حوزه اقتصادی داشته باشیم؟

فاضلی این امر نیازمند از خود گذشتگی خواند و در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: اصل اشکال در بسیاری از موارد قوانین هم‌عرض است.

وی با تصریح بر اینکه اتاق اصناف در اصلاح آیین‌نامه‌های مخل حوزه کسب و کار توفیق کمی داشته است، گفت: اگر مجلس کمک کند بسیاری از مشکلات را می‌توانیم حل کنیم.

رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه، گفت: 650 هزار بنگاه تولیدی کوچک و متوسط در اصناف داریم که در برخی موارد مزیتشان از صنعت بیشتر است.