آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم، بر لزوم آگاهی جامعه نسبت به خطرات شب چهارشنبه سوری تاکید کردند و گفتند: شب چهارشنبه سوری در پیش است، مردم باید مراقب باشند و عید خودشان را به عزا تبدیل نکنند.

او با اشاره به تلفات و خسارات هرساله مراسم شب چهارشنبه سوری در کشور، گفت: این کار بارها تجربه شده و این همه تلفات و ضایعات داده اما بازهم برخی افراد مراقبت نمی کنند؛ این مواد محترقه موجب آزار و اذیت دیگران می‌شود و چه بسا ممکن است کسانی که بیماری قلبی دارند، دچار خطرات جبران ناپذیری شوند.

او بر لزوم احساس مسئولیت مردم و نهادهای اجتماعی نسبت به مسئله چهارشنبه سوری تاکید کردند و افزودند: افراد باید عاقلانه فکر کنند؛ چرا انسان جان خود را فدای چهارشنبه سوری کند؟   

گوش شنوایی نیست

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه خرید و فروش مواد محترقه حرام است اما گوش شنوایی نیست، اظهار داشت: زمانی یک فتوا صادر می‌شود و همه گوش ها شنوا است اما زمانی است که گوش‌های شنوا کم می‌شود و البته ضرر، خسارات و عواقب سوء آن را هم می بینند.  

چهارشنبه سوری سرگرمی نیست

او بر ضرورت مراقبت والدین از فرزندان تاکید کردند و گفتند: خانواده ها نگویند شب چهارشنبه سوری سرگرمی است؛ همچنین صداوسیما، مطبوعات، معلمان مدارس و نیروی انتظامی نسبت به این موضوع مسئولیت اجتماعی دارند.

معظم له با بیان اینکه رفع مشکلات اجتماعی در دست یک نفر نیست، اظهار داشتند: والدین، معلمان، رسانه ها و نیروی انتظامی باید دست در دست هم دهند؛ البته جامعه عاقل تر و هرساله این کارها کمتر می شود و افراد می دانند با یک لحظه غفلت، باید یک عمر اشک بریزند.

خرید و فروش مواد محترقه قطعا حرام است

این مرجع تقلید در میانه سخنان خود در پاسخ به سوال یکی از طلاب، گفتند: خریدوفروش مواد محترقه مثل مواد مخدر است و قطعا حرام است.

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به بیان حدیثی از رسول اکرم(ص) در نهج الفصاحه پرداختند و اظهار داشتند: پیامبر اکرم(ص) می فرمایند در آینده در میان امت ما، فتنه هایی برپا می شود که گاهی انسان در صبح مومن است و عصر کافر می شود اما اگر دارای حیات علمی باشد، در مقابل طوفان ها تکان نمی خورد.   

او با بیان اینکه انسان با فتنه های مالی، سیاسی، خانوادگی، اخلاقی و ... در عرصه های مختلف زندگی مواجه می شود، تصریح کردند: فردی صبح انسان مومنی است اما مال کلان و حرامی از طرق مختلف به او پیشنهاد و او تسلیم این فتنه مادی شده و عصر کافر می شود، زیرا کسانی که اموال حرام را پیشنهاد می دهند توقعاتی دارند و باید توقعات حرام آن ها را نیز برآورده کند.  

فضای مجازی یکی از فتنه های مسلم اخلاقی عصر حاضر است

او  با اشاره به فتنه های اخلاقی در زمان حاضر، گفتند: یکی از فتنه های مسلم اخلاقی همین فضاهای مجازی آلوده است؛ ممکن است کسی در اینها ورود کند و صبح مومن باشد اما عصر کافر شود.

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه گاهی فتنه ها در عرصه خانوادگی است، گفت: "اختلاف زن و شوهر" و "والدین با فرزندان" گاهی موجب می شود صبح دارای ایمان باشند و عصر کافر شوند.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه فاصله کفر و ایمان کم شده است، اظهار داشت: پیامبر(ص) در پایان حدیث خود می فرماید اگر فرد دارای حیات علمی باشد در مقابل طوفان ها تکان نمی خورد؛ منظور از علمی که انسان را در مقابل طوفان ها حفظ می کند، علم توحید، معاد و آخرت است، علم به اینکه خداوند ناظر بر اعمال ما است.

او افزود: یکی از اصحاب مرحوم آیت الله العظمی بروجردی نقل می کرد که این مرجع تقلید قیامت را باور کرده بود؛ یعنی در زندگی ایشان، ایمان به قیامت و حساب و کتاب متجلی بود.  

او با بیان اینکه حفظ ایمان کار آسانی نیست، تصریح کرد: انسان گاهی دین خود را از سر تعصب، لجاجت و وابستگی های ناصحیح به دنیای دیگران می فروشد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه از شر فتنه ها باید به خداوند پناه برد و فکر عاقبت امور باشیم، ابراز داشت: این فتنه ها پیر و جوان نمی شناسد؛ در دنیای امروز که حوادث مختلفی انسان را تهدید می کند و طوفان هوس، مسائل مالی و سیاسی و اجتماعی وجود دارد، حفظ ایمان کار بسیار سختی است.

این استاد برجسته حوزه افزود: بنده در جایی خوانده ام که نوشته شده بود انسان اگر در آغاز صبح هفت مرتبه « لا حول و لا قوة الا بالله» و سه مرتبه «توکلت علی الحی الذی لا یموت» بخواند و صلوات بر ائمه معصومین(ع) بفرستد، محفوظ می شود.

او تصریح کرد: آیات و نمازهایی نیز وارد شده و ما به برخی سیاستمداران توصیه کرده بودیم و آنها گفتند پیش از مباحثاتی که با اجانب داشتیم، آن را می خواندیم و در پیروزی ما موثر بود.