دادگاه جنایی بحرین قرار است امروز دوشنبه حکم نهایی خود را در مورد آیت‌الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین و عالم برجسته دینی اعلام کند.

این در حالی است که بنا بر گفته جمعیت معارض الوفاق، همزمان با فرا رسیدن روز دادگاه، شب گذشته بیش از 150 هزار نفر در مناطق مختلف بحرین تحت عنوان «تظاهرات کفن پوشان» راهپیمایی کردند و شماری از تحصن کنندگان نیز سحرگاه امروز نماز صبح را در برابر منزل شیخ عیسی قاسم به جماعت اقامه کردند.

شماری از جوانان بحرینی شب گذشته با نیروهای امنیتی خاندان حاکم در بحرین درگیر شدند که نیروهای امنتی از گاز اشک آور علیه متعرضان استفاده کردند.

حکومت بحرین 20 ژوئن (31 خرداد) حق شهروندیِ شیخ عیسی قاسم را سلب کرد. این اقدام حدود یک هفته پس از آن صورت گرفت که وزارت دادگستری بحرین فعالیت اصلی‌ترین حزب مخالف این کشور یعنی جنبش الوفاق را تعلیق و دو گروه مخالف دیگر به نام‌های «مؤسسۀ عصر روشنگری اسلامی» و «انجمن اسلامی الرساله» را منحل کرد.

وزارت کشور بحرین در تاریخ 31 خرداد با ادعای این‌که این روحانی برجستۀ شیعی از جایگاه خود برای «خدمت به منافع خارجی و گسترش خشونت فرقه‌ای» سوءاستفاده کرده است، از لغو تابعیت وی خبر داد.

شیخ عیسی قاسم که رهبر معنوی انقلاب بحرین به شمار می‌آید، پس از تاسیس کشور بحرین در سال 1971 از نجف اشرف به این کشور بازگشت و با اکثریت آراء به مجلس راه یافت و تا زمان انحلال آن، عضو مجلس ملی بحرین بود.

بحرین از بهمن سال 1389 صحنۀ برگزاری اعتراضات خیابانی مردم است که خواستار برکناری رژیم آل خلیفه و آزادی زندانیان سیاسی هستند.

ناآرامی‌های بحرین تاکنون ده‌ها کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته‌است.

گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده‌اند و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده‌اند.

رژیم آل خلیفه با ادامه سیاست سرکوب اعتراضات، ده‌ها معترض را کشته و بسیاری از فعالان سیاسی و مخالف را به حبس‌های طولانی مدت محکوم کرده‌است.