به گزارش پارس ، به نقل ازتسنیم، عصر یک روز بهاری عازم خیابان دولت می شویم تا پای صحبت همسر شخصیتی گرانقدر بنشینیم که امام امت اورا پاره تن خویش نامیدو ۱۲ اردیبهشت، سالروز شهادتش روز معلم نام گرفت.

با رسیدن به منزل استاد مطهری به سمت اتاق کار ایشان هدایت می شوم و ضمن پذیرایی منتظر آمدن همسر استاد هستم؛ اتاق کار استاد و گل های زیبا بر روی میز کارش، عکس های متعدد از وی در گوشه و کنار اتاق، کتابخانه ای بزرگ با آثار متعدد از شهید مطهری وعبایی که به چوب لباسی آویزان است فضا را به گونه ای برایت تداعی می کند که گویی هنوز هم شهید مطهری در این اتاق حضور دارد.

در حین تماشای اتاق کار استاد مطهری، همسر ایشان وارد می شوند؛ خانم روحانی، همسر شهید مرتضی مطهری در سن ۷۵ سالگی با درد پایی که از آن گلایه دارد همچنان مشتاقانه و با مهربانی میزبان مخاطبانی است که برای آشنایی بیشتر با استاد همه ساله در آستانه شهادت ایشان به منزل وی مراجعه می کنند.

خانم روحانی سخنان خود را این گونه آغاز می کند: کلاس هفتم بودم یعنی در سن ۱۳ سالگی با استاد مطهری که حدود ۱۷ سال از من بزرگتر بود ازدواج کردم، پدر من روحانی بود و پدر استاد نیز روحانی بود که به واسطه آشنایی پدرانمان با هم من و شهید مطهری با یکدیگر ازدواج کردیم.

با وجود اینکه شهید مطهری ۱۷ سال از من بزرگتر بودند اما پدرم اشتیاق فراوانی برای ازدواج ما با یکدیگر داشتند و به من گفتند اگر" آقا مرتضی" داماد من شود و تربیت سایر فرزندانم به دست او باشد مطمئنم که زندگی ما سالم خواهد بود.

در زندگی مشترک شهید مطهری به عنوان یک معلم در منزل به من درس آموخت و با آموزش و کمک او بود که توانستم با شرکت در آزمون های آزاد دیپلمم را اخذ کنم به جرئت می توانم بگویم که تا کنون کمتر انسانی را شبیه به ایشان دیده ام.

** مهمترین خصوصیت استاد مطهری که پس از سال ها در ذهن همسرش باقی مانده است

یکی از مهمترین خصوصیات رفتاری شهید مطهری که برایم جذابیت فراوانی داشت دائم الوضو بودن او بود، استاد حتی زمانی که از خواب بیدار می شد ابتدا وضو گرفته و سپس به سایر کارها می پرداخت و من این خصوصیت رفتاری ایشان را بسیار دوست داشتم؛ استاد همیشه به من و فرزندانمان یادآوری می کرد که همواره به یاد خدا باشیم چرا که خدا ناظر اعمال ماست و توصیه می کردند که در پایان هر روز محاسبه ای را از نفس خود و اعمالی که انجام داده ایم داشته باشیم.

خانم روحانی در رابطه با بارزترین ویژگی شخصیتی استاد مطهری که هنوز هم پس از گذشت سال ها از شهادت ایشان آن را در ذهن دارند، گفت: من و استاد، ۲۶ سال زندگی مشترک داشتیم که جذابترین خصوصیات رفتاری ایشان برای بنده انسانیت و مناعت طبع بود، مهربانی و انسانیت ایشان نسبت به من، فرزندان و اطرافیان بسیار برایم جالب بود که هنوز هم پس از سال ها این خصوصیات را فراموش نکرده ام.

از خانم روحانی سوال می کنم که رفتار استاد مطهری در منزل با شما و فرزندانتان چگونه بود که می گوید: استاد همیشه حواسش به همه امور خانه بود. در نگهداری بچه ها بسیار کمک می کرد و به من همیشه احترام می گذاشت مدت ۲۶ سالی که با ایشان زندگی کردم همیشه با یک حالت تواضع و آرامش با من رفتار می کرد. یادم نمی آید که از ایشان هیچ گاه رنجی دیده باشم بسیار با گذشت و مهربان بودند.

** دعایی که شهید مطهری به همسرش پیشنهاد کرد

روزی داشتم نماز می خواندم که شهید مطهری به منزل آمد و در کنار من نشست و منتظر ماند تا نمازم تمام شود پس از پایان نماز ایشان شروع کردند به دعا و از من خواست تا هر روز پس از پایان نماز از خدا این جمله را بخواهم" خداوندا اثرات من و ثمرات من بعد از مرگم به گونه ای نباشد که از خدا بخواهم تا به دنیا برگشته و فرزندانم را مجدد تربیت کرده یا نوشته هایم را اصلاح کنم. "

از آن روز به بعد من و استاد بعد از پایان نماز این دعا را می کردیم و بعدها متوجه شدم که این دعای ما مستجاب شده است چرا که استاد به گونه ای در تربیت فرزندانمان تلاش کرده و آنها را با اصول و ارزش های الهی و دینی آشنا کرده بودند که بعد از شهادت ایشان من برای تربیت فرزندانم دچار هیچ مشکلی نبودم.

** ماجرای چاپ نشریه استاد مطهری در مجله زن و روز

همسر شهید مطهری از توجه و حساسیت ویژه استاد به حفظ اسلام سخن گفته و با بیان خاطره ای حساسیت شهید مطهری در برابر دفاع از اسلام را تشریح می کنند: به یاد دارم زمان شاه فردی به نام مهدوی در مجلات زن و روز مطالبی را علیه اسلام می نوشت و این مجله اقدام به برگزاری مسابقه دختر شایسته می کرد که تنها ملاک برای انتخاب دختران شایسته جذابیت های ظاهری بود؛ استاد مطهری از عملکرد این مجله و مقالاتی که به چاپ می رساند بسیار گله مند بود بنابراین مقاله ای را در دفاع از اسلام نوشت و به این مجله ارسال کرد و خواست تا آن را در مقابل مقاله مهدوی که بر علیه اسلام بود چاپ کرده و اجازه دهند تا مردم خود قضاوت کنند، زمانی که مقاله استاد در این روزنامه چاپ شد تیراژ آن ۸۰ هزار شماره افزایش یافت.

پس از این بود که مسئولان این نشریه آمدند به خدمت استاد و از ایشان خواستند تا برایشان مقاله بنویسد و کتاب نظام حقوق زن در اسلام ماحصل مقالاتی است که استاد در نشریه زن و روز چاپ می کرد.

خانم روحانی در رابطه با نحوه رفتار استاد با فرزندان و شاگردانشان می گوید: کلام شهید مطهری بسیار موثر بود و دور اندیشی عجیبی داشتند به خاطر می آورم که ۱۰ روز قبل از شهادتشان به من گفتند که منافقان، انقلابیون اصیل را به شهادت می رسانند و همینطور هم شد.

** اخلاق در تدریس و سعه صدر خصوصیت اخلاقی شهید مطهری به عنوان معلم

اخلاق در تدریس یکی از مهمترین خصوصیات شهید مطهری بود که می توانم آن را به معلمان امروزی پیشنهاد کنم؛ زمانی که استاد در دانشکده الهیات تدریس می کردند، روزی برای پذیرش دانشجو، مصاحبه داشتند که یکی از دانشجویان در هنگام مصاحبه دچار لرزش شدید دست می شود استاد موضوع را از این پسر دانشجو جویا می شود که این پسر خطاب به شهید مطهری می گوید: من از شهرستان به تهران آمده ام اما زمان مصاحبه یک روز عقب افتاد من هم پولم تمام شده بود بنابراین نتوانستم جایی را برای خوابیدن پیدا کرایه کرده و غذایی برای خوردن تهیه کنم.

زمانی که استاد مطهری سخنان این دانشجوی پسر را شنیدند به او گفتند که امروز در مصاحبه شرکت نکن بلکه با گروه بعد هفته آینده برای شرکت در مصاحبه اقدام کن و این پسر را به همراه خود به خانه آورده و به مدت یک هفته تا زمان مصاحبه از او داخل اتاق کارشان پذیرایی کردند.

استاد مطهری با شاگردان خود رابطه دوستی برقرار می کردند به گونه ای که با یکدیگر درد و دل کرده و برای حل مشکلات آنها تا جایی که می توانستند تلاش می کردند؛ این خصوصیات اخلاقی استاد باید الگویی برای معلمان امروز باشد.

سعه صدر استاد در هنگام تدریس نیز یکی دیگر از خصوصیات مهم ایشان است، ایشان با سعه صدر و پشتکار بسیار مطالب عمیق فلسفی را به مباحث قابل فهم تبدیل کرده و آنها را برای شاگردانشان بیان می کردند واگر یک شاگرد متوجه مطلبی نمی شد بارها اجازه سوال کردن داشت و استاد با صبر و حوصله تا زمانی که این شاگرد مطلب را درک کند به تلاش خود ادامه می داد.

** تلاش های شهید مطهری برای نجات جوانان از چنگال گروهک منافقین

وی ادامه می دهد: به یاد دارم که در زمان شاه و اوایل انقلاب گروهک منافقین برای جذب جوانان به سمت خود بسیار تلاش می کردند بنابراین استاد برای اینکه جوانان را از ماهیت این گروهک آگاه کنند جلسات بسیاری را در منزلمان و در اتاق خود برای جوانان برگزار می کردند؛ شهید مطهری اعتقاد داشتند که گروهک منافقین با پوسته اسلام، ریشه اسلام را می کند.