مرتضی مبلغ  در نشست هم اندیشی اصلاح طلبان اصفهان، اظهار کرد: همه به این قصه پر غصه اذعان دارند که با وجود نیروی انسانی کارآمد در کشور هنوز مشکلات عدیده ای در بخش های مختلف داریم. کشوری با سابقه تمدنی درخشان نباید وضعیت کنونی را داشته باشد. باید ببینیم که ریشه این مشکلات به کجا باز می گردد. یکی از مهمترین دلایل  موضوع این است که برخی دستگاه ها و نهادها در ساحت خود حرکت نمی کنند.

وی افزود: در بسیاری از کشورها سطح منازعات میان گروه ها تعریف شده است، اما متاسفانه در کشورمان این سطح منازعات به درستی تعریف نشده است. در هر حکومتی خط قرمز وجود دارد و هیچ مقامی حق ندارد که این خط قرمزها را درنوردد.

معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات گفت: رقابت سیاسی حول یک سری اصول مشترک در جامعه است. متاسفانه در کشور رقابت ها میان جریان های سیاسی به جایی می رسد که به خط قرمزها می پردازد. فاجعه درست همین جا است که ما ترسیم درستی از مسائل نداریم.

مبلغ تصریح کرد: در کشور یک سری نهادهای فرارقابتی داریم که غیر رقابتی هستند و اجازه ورود به منازعات سیاسی را ندارند. سپاه، ارتش، صدا و سیما و نهادهای داوری جزء نهادها و سازمان های غیر رقابتی هستند. برای مثال صدا و سیما باید کاملا بی طرف باشد. متاسفانه در صدا و سیما ورود به منازعه و رفتار تبعیض آمیز بیداد می کند. اگر با جریانی روابط حسنه داشته باشند تمام معایب آن جریان را می پوشانند و هیچ حرفی نمی زنند.

این عضو شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان افزود: صدا و سیما یک نهاد ملی و فرا رقابتی است که مطلقا اجازه ورود به چنین عرصه هایی را ندارد. متاسفانه این نهادها نمی دانند که به اسم دفاع از نظام اسلامی دارند تیشه به ریشه آن می زنند.

وی گفت: نهادهای نظامی هم طبق فرمایش امام راحل حق ورود به منازعات سیاسی را ندارند. اگر نهادهای نظامی وارد سیاست شوند به نظام اسلامی ضربه می زنند. همچنین نهادهای داوری نباید به مسائل سیاسی ورود کنند. متاسفانه بسیاری از متخلفان به دلایلی از عقوبت فرار می کنند و نهادهای داوری در این خصوص کاری نمی کنند.

مبلغ گفت: بنابراین اگر این نهادها در ساحت خود حرکت و کار کنند بدون شک بسیاری از مشکلات کشور حل می شود. این نهادها رقابت و منازعه سیاسی را باید به احزاب واگذار کنند. بنابراین نهادهای غیر رقابتی نباید وارد دعواهای حزبی شوند.

 معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات، خطرنشان کرد: اگر عقلای قوم به بسیاری از این اصول در عمل معتقد باشند مشکلات حل می شود، اما متاسفانه اینگونه نیست. اعتقاد دارم با فرهنگ سازی باید خط قرمزها را برای همه تبیین کرد. خط قرمزها به عنوان حرمت باید رعایت شود.

این عضو شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان، افزود: در دوران 8 ساله دولت نهم و دهم اصلاح طلبان فهمیدند که در بسیاری از مواقع باید کوتاه بیایند که محصول آن همین اجماع نسبی بود. همیشه دشمن خارجی خطر نیست. دشمن اصلی خودمان هستیم که داریم تیشه به ریشه هم می زنیم.

مبلغ با بیان اینکه از خود گذشتگی، تحمل و مدارا رمز موفقیت کشور است، گفت: اینکه چگونه مشکلات را حل کنیم راه حل دارد. یکی از این راه حل ها این است که افراط را مهار کنیم. یکی از راهبردهای اصلاح طلبی این بود که مبادا  طوری عمل کنیم که به تندروها بهانه داده شود، بنابراین رفتار ما باید به گونه ای باشد که تندروی را مهار کنیم.

وی تصریح کرد: اعتقاد دارم بین ما و رقبایمان باید تعامل باشد به گونه ای که یکدیگر را تحمل کنیم. متاسفانه تخریب ها نسبت به دولت زیاد شده به طوری که می خواهند دولت را ناتوان نشان دهند.

مبلغ خاطرنشان کرد: با تمام تلاشی که جناح رقیب در جهت تخریب دولت انجام می دهد اما رقیب جدی برای رقابت با حسن روحانی در انتخابات پیش رو ندارد. رهبرد اصلی آن ها مایوس کردن مردم است تا مشارکت مردم در انتخابات کاهش پیدا کند و در این صورت شانس پیروزی داشته باشند.

 

 معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات، افزود: با این سیاه نمایی ها می خواهند مردم را مایوس کنند. حتی برخی کار را به جایی رسانده اند که می گویند روحانی را رد صلاحیت کنیم. منتها این عده نمی دانند که رییس جمهور از اقبال عمومی برخوردار است و چنین امری محال است اتفاق بیفتد.

 

وی گفت: البته شکاف و اختلاف بین اصلاح طلبان هم خطرناک است به گونه ای که رفتارهای ما نباید به خود زنی تبدیل شود. وحدت کلمه و اجماع میان اصلاح طلبان رمز موفقیت آن ها بوده است. در زمان دولت قبل کشور در حال سقوط بود و متاسفانه بسیاری به اشتباه از دولت سابق حمایت می کردند.