پارس؛
چرا ایران و آمریکا در مورد تحولات منطقه نمی توانند مذاکره کنند؟

راهبرد تجزیه و بالکانیزه کردن منطقه به منظور تضعیف کشورهای قدرتمند و همچنین به منظور گسترش مساحت اراضی رژیم اشغالگر قدس صورت پذیرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای در دیداری که سال گذشته با سفرا و کارداران جمهوری اسلامی داشتند، فرمودند: «عامل اصلی ناامنیهای منطقه، حمایت امریکا از رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی است و این سیاستها با سیاستهای جمهوری اسلامی، صد و هشتاد درجه متفاوت است.» مقایسه بخشی از این سیاستهای متفاوت، هدف تحلیلِ کوتاه پیش رو است:
اهداف و سیاستهای آمریکا در منطقه غرب آسیا
1- حفظ امنیت و ثبات رژیم صهیونیستی در منطقه
یکی از اهداف و سیاستهای آمریکا در منطقهی غرب آسیا، حفظ امنیت و موجودیت رژیم صهیونیستی است. عموماً قدرتهای بزرگ، تأمین منافع ملی و تسلط بر مناطق ژئوپلیتیک جهان را از طریق اتحاد و پیوند با قدرتهای منطقهای دنبال میکنند. اتحاد آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز از این قاعده مستثنی نیست. این اتحاد معامله و معادلهای دوجانبه است که تأمین کننده منافع آمریکا و امنیت رژیم صهیونیستی است.
2- تجزیه منطقه غرب آسیا
قدرتهای بزرگ همواره تلاش کردهاند مناطق مختلف را بر اساس منافع و اهداف خود، تجزیه کنند. منطقه غرب آسیا نیز از این امر مستثنی نبوده است. آمریکا بعد از فروپاشی شوروی، راهبرد تفکیک و تجزیه کشورهای بزرگ و تأثیرگذار منطقه را دنبال کرده است. راهبرد تجزیه و بالکانیزه کردن منطقه به منظور تضعیف کشورهای قدرتمند و همچنین به منظور گسترش مساحت اراضی رژیم اشغالگر قدس صورت پذیرفته است.
3- حمایت آمریکا از گروههای تروریستی
آمریکا در بیش از دو دهه اخیر به منظور پیشبرد اهداف خود در منطقه غرب آسیا، در پرورش گروههای تروریستی نقش انکارناپذیری داشته و از آنها استفاده ابزاری کرده است. این موضوع از زمان اشغال افغانستان از سوی شوروی شروع شده و همچنان نیز ادامه دارد. به طوری که پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ در این باره نوشته است: «واشنگتن همه گروههای تروریستی شناخته شده و گروههای فرعی فعال در سوریه و مناطق دیگر را ایجاد کرده و از آنها حمایت می کند.»
اهداف و سیاستهای ایران در منطقه غرب آسیا
1- تلاش برای از بین بردن رژیم صهیونیستی
ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته و سفارت این رژیم در تهران را در اختیار «سازمان آزادی بخش فلسطین» قرار داد. جمهوری اسلامی ایران، رژیم اشغالگر قدس را رژیمی نامشروع میداند که با حمایت و توطئه قدرتهای بزرگ، سرزمینهای اسلامی را به اشغال درآورده و باید به این اشغالگری پایان دهد. این موضوع درست در نقطه مقابل سیاستهای آمریکا بوده که راهبردها و ارجحیتهای خود در منطقه را بر اساس حفظ رژیم صهیونیستی تنظیم کرده است.
2- مخالفت ایران با طرحهای تجزیهطلبانه
سیاستهای اعلامی و اعمالی ایران، مخالف هرگونه تجزیه منطقه است. بخشی از حضور ایران در منطقه به سبب به شکست کشاندن طرحهای تجزیهطلبانهای است که آمریکاییها با همکاری رژیم صهیونیستی و برخی از شرکای مرتجع منطقهای، درصدد اجرایی کردن آنها هستند. دکتر علیاکبر ولایتی مشاور امور بینالملل حضرت امام خامنهای در مورد مخالفت ایران با تجزیه منطقه گفته است «ایران با اقدامات تجزیهطلبانه منطقه، در قول و عمل مخالف است»
3- پیشتازی ایران در مبارزه با گروههای تروریستی
برخلاف حمایت آمریکا از تروریستها در منطقه، ایران در مبارزه با تروریستها پیشتاز و مصمم بوده است. به طوری که در این راه از منظر منابع مالی و انسانی، هزینههای فراوانی پرداخت کرده است. ایران برای مبارزه با تروریستهای ساخته دست آمریکا، در کنار مردم منطقه ایستاده و برای نابودی تروریسم، از تشکیل جبهه مبارزه با گروههای تروریستی از سوی کشورهای اسلامی، سخن به میان آورده است.
ارسال نظر