به گزارش پارس به نقل از جام نیـوز، پایگاه آمریکایی "اکتیویست پست" (Activist Post) در گزارشی به استفاده ایران از یورو به جای دلار در معاملات نفتی پرداخته و این موضوع را "تصمیم بسیار مهم ایران" عنوان می کند که می تواند ضربه ای به دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهان باشد.

در این گزارش آمده است: «با وجود آن که برخی از تحریم های آمریکایی علیه ایران در حال برداشته شدن است، دولت ایران به تازگی تصمیم بسیار مهمی در رابطه با سیستم پرداخت معاملات نفتی خود، اتخاذ کرده است که می تواند خبری بد برای ایالات متحده باشد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ایران دیگر دلار آمریکا را در معاملات نفتی جدید و برجسته خود نخواهد پذیرفت و در ازای آن از یورو استفاده خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از مقامات شرکت ملی نفت ایران عنوان کرده است که این طرح جدید در توافقات تازه به امضا رسیده با شرکت‌های نفتی "توتال" فرانسه، "لوک اویل" روسیه و "سپسا"ی اسپانیا، اجرا خواهد شد.

علاوه بر این، ایران به شرکای تجاری خود از جمله هند که میلیاردها دلار به ایران بدهکار است، اعلام کرده است که در حال حاضر ترجیح می دهد این مبلغ را به جای دلار، در قالب یورو دریافت نماید. سیاست جدید ایران برای دریافت مبالغ پرداختی در قالب یورو، می تواند موجب برآشفتن ایالات متحده گردد.»

در ادامه این گزارش با اشاره به در خطر بودن موقعیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی و نگرانی آمریکا در این رابطه آمده است: «سیاست ارزی ایران، ضربه دیگری به دلار به عنوان ارز ذخیره جهان خواهد بود و می تواند موجب افزایش خصومت نسبت به ایران و عکس العمل مخالفان در ایالات متحده گردد.»

گفتنی است پایگاه تحلیلی "گلوبال ریسرچ" (Global Research) نیز با اشاره به تصمیم ایران برای استفاده از یورو به جای دلار در معاملات نفتی، نوشت: «تصمیم تغییر ارز نفتی ایران به دلیل این که به تدریج قدرت دلار را تضعیف می کند، نگرانی هایی را در آمریکا برانگیخته است.»

گلوبال ریسرچ در تحلیل علت تمایل ایران به این تغییر می نویسد: «ایران با درخواست جایگزینی یورو با دلار برای پرداخت معاملات نفتی خود در پی دور زدن دلار آمریکا و سایر ارزهای رایج است، زیرا واشنگتن علاقه مند است تحریم های ضد ایرانی را در شرایط دلخواه وضع کند.»

این پایگاه تحلیلی همچنین از در خطر بودن موقعیت دلار و عصبانیت واشنگتن سخن به میان آورده و نوشت: «هژمونی آمریکا در منطقه خاورمیانه بواسطه قدرت ناشی از دلارهای نفتی تقویت شده است. دلار آمریکا دستکم 60 درصد ذخایر ارزی جهان را تشکیل می دهد. بنابراین اقدام جدید ایران، روسیه و چین برای جایگزین کردن یورو با دلار می تواند در آینده نزدیک قدرت پرکاربردترین ارز جهان را کاهش دهد. این در حالی است که کشورهای جهان به تدریج در حال فاصله گرفتن از دلار در انجام معاملات خود هستند، بدون این که اختلال مهمی در اقتصاد جهان به بار آورد و این مساله ای است که واشنگتن را بسیار عصبانی کرده است.»