افراد متعددی را‌ می‌توان مثال زد که حداقل در یک دوره‌‌ای از زندگی به دلیل تغییرات آب و هوایی، استرس، رژیم‌های غذایی، مصرف برخی داروها، بیماری‌ها، استفاده از محصولات نامناسب برای مو و غیره دچار مشکل ریزش شده‌اند. در برخی افراد، ریزش به صورت دوره‌‌ای بوده و بعد از مدتی قطع شده، اما در برخی دیگر مشکل ریزش ادامه پیدا کرده و سبب کم‌پشتی و خالی شدن نواحی از سر شده است؛ از این جهت به دنبال روش‌هایی برای برطرف کردن آن و بازگرداندن حجم و سلامت موها هستند. یکی از روش‌هایی که به صورت دائمی و طبیعی به این افراد توسط پزشکان پیشنهاد‌ می‌شود، استفاده از روش‌های کاشت مو است.

در سالیان اخیر استفاده از روش‌های کاشت مو با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم، تغییراتی را تجربه کرده تا مشکل طاسی و کم پشتی را رفع کند. انتخاب از میان انواع روش‌ها، بر اساس شرایط هر فرد تعیین‌ می‌شود که در ادامه این مطلب به صورت کامل‌تر در خصوص آن صحبت می‌کنیم.

شرایط کاشت مو برای چه افرادی مناسب است؟

کاشت مو یک راهکار مناسب برای برگرداندن زیبایی و سلامت به مو در الگوهای ژنتیکی و غیر ژنتیکی محسوب‌ می‌شود، اما به صورت دقیق برای افراد ذکر شده در زیر آن را پیشنهاد‌ می‌دهند:

  • افراد با موهای کم‌پشت و نواحی خالی در مو
  • مردان که از الگو طاسی ژنتیکی رنج‌ می‌برند.
  • آن دسته از اشخاصی که به دلیل حوادثی مثل سوختگی، زخم، جای بخیه یا غیره قسمت‌هایی از موی سر خود را از دست داده‌اند.

از طرف دیگر،‌ نمی‌توان گفت که به کار بردن روش‌های کاشت مو در همه افراد نتیجه یکسانی خواهد داشت. افراد با شرایط زیر‌ نمی‌توانند از کاشت مو استفاده کنند:

  • از آنجایی که برای کاشت مو از بانک مو استفاده‌ می‌کنند، در افرادی که به میزان کافی مو در این ناحیه ندارند،‌ نمی‌توان کاشت مو را پیشنهاد کرد.
  • افراد با الگو گسترده طاسی در بخش‌های مختلف سر
  • با اینکه کاشت مو برای نواحی زخم نیز به کار‌ می‌آید، اما اگر اسکارها جای زخم‌های گوشتی و برجسته در اثر جراحی یا آسیب‌های دیگر را داشته باشند، کاشت مو مناسب نیست.
  • کاشت مو در مواردی که از دست رفتن مو به دلیل شیمی‌درمانی بیماری سرطان رخ داده است، کاربرد ندارد.

معرفی روش‌های کاشت مو

در مراکز زیبایی بسته به سلیقه و نیاز هر فرد از روش‌های کاشت مو مختلفی کمک می‌گیرند که در مواردی مثل عوارض، دوران نقاهت، تراکم مو، کیفیت، تأثیرگذاری و غیره شامل تغییراتی خواهند شد که به شرح زیر آن‌ها را بیان می‌کنیم:

روش FUT:

روش FUT از روش‌های ابتدایی برای کاشت مو بوده که با ارائه روش‌های جدیدتر، امروزه کمتر کسی از آن استفاده‌ می‌کند. در این روش کاشت، گرافت‌های مو از بانک مو به صورت نواری برداشته شده که شامل 1 تا 4 تار مو‌ می‌شود و سپس تعدادی از آن‌ها در محل‌های مورد نظر در سر که پرپشتی خود را از دست داده، قرار‌ می‌گیرند.

روش FIT:

روش بهبود یافته پس از روش FUT، FIT نام دارد که تنها از موهای پشت سر برای پیوند کمک‌ نمی‌گیرد و‌ می‌توان موهای بازو، سینه و نواحی دیگر را نیز استفاده کرد. عوارض این روش به نسبت روش قبل کم‌تر است، اما همچنان به عنوان یک روش مناسب شناخته‌ نمی‌شود. برداشت فولیکول‌ها در روش FIT، تک به تک بوده و تنها عوارض آن باقی ماندن جای زخم‌های کوچک و دایره‌‌ای است.

روش BHT:

روش BHT همانند روش FIT عمل‌ می‌کند، اما بانک مو در این روش از نواحی مختلف بدن مثل موهای سینه یا ریش است؛ زیرا ریش مقاومت بالایی در برابر ریزش و ویژگی رشد سریع را دارد؛ در نتیجه برای افرادی که در ناحیه بانک مو در پشت سر به اندازه کافی مو ندارند، روشی مناسب خواهد بود.

روش SUT:

در روش SUT دستگاه‌ها و تجهیزاتی اتوماتیک زیر نظر متخصص وارد عمل شده، که به کمک مکش، گرافت‌ها را از بانک مو برمی‌دارند. مزیت این روش، نبود خونریزی بخیه بر خلاف روش‌های قبل و میزان بالاتری از پیوند موی طبیعی است. همچنین به دلیل کار با دستگاه‌های دقیق و قوی، فولیکول‌ها آسیب نخواهند دید و تراکم زیادی دارند. روش SUT توانایی کاشت تا 14000 تار مو را داشته و بدون درد، خونریزی و دوره نقاهت طولانی انجام‌ می‌شود و خط رشد طبیعی و با تراکم بالا را ایجاد‌ می‌کند.

روش DHI:

این روش از کاشت مو مانند تمام روش‌های کاشت مو دیگر، دو مرحله استخراج گرافت و کاشت را در بر‌ می‌گیرد که مرحله برداشت گرافت از نواحی مثل اطراف شقیقه، گردن یا ریش و نواحی که مویی شبیه مو سر دارند، اتفاق‌ می‌افتد؛ درنتیجه برای افراد با تراکم ناکافی در بخش بانک مو مناسب است.

روش FCI:

نام دیگر برای این روش، کاشت بدون بانک مو است که بر خلاف روش‌های دیگر، پس از برداشت فولیکول مو آن‌ها را برای رشد به آزمایشگاه منتقل کرده و پس از تقویت آن‌ها به سر پیوند‌ می‌زنند؛ به همین دلیل برای افراد با بانک مو ضعیف پیشنهاد‌ می‌شود.

روش Micro FIT:

از روش‌های جدید که با ظرافت روند کاشت را انجام‌ می‌دهد، روش Micro FIT است که انجام کاشت به صورت دانه‌‌ای با استخراج به کمک دستگاه‌های دقیق صورت گرفته و به دلیل ظرافت بالا، نه تنها در مناطق حساسی مثل بخش جلویی سر، بلکه برای ابرو نیز به کار خواهد آمد.

روش ARTAS و نئو گرافت:

روش رباتیک ARTAS و نئو گرافت، بدون دخالت انسان و با کمک ربات‌ها انجام شده و برای نخستین بار در سال 2011 عرضه شد که روند برداشت و پیوند به صورت کامل و با بالاترین کیفیت توسط ربات‌ها صورت‌ می‌گیرد که متأسفانه به دلیل هزینه بالا در کشور ایران انجام‌ نمی‌شود. نئو گرافت به کمک دوربین‌ها روی بازو رباتیکی و دو سوزن برای ایجاد شیار و برداشت گرافت، کار شناسایی گرافت‌های قوی و کاشت آن را با مکش و بدون کمترین آسیب به فولیکول انجام‌ می‌دهد. هر دو روش‌ با بازدهی و دقت بالا و دوره نقاهت کوتاه و بدون زخم و تأثیر چشمگیری در پرپشت کردن، رشد مجدد، احیای خط رشد موها و پرپشت کردن ریش دارند.

روش HRT:

این روش در واقع به منظور ترمیم مو بنا شده و از فولیکول مو استفاده‌ نمی‌کند، بلکه از گرافت‌های مصنوعی و یا گرافت موی افراد دیگر کمک خواهد گرفت؛ به همین دلیل در افراد با بیماری دیابت که کاشت مو برای آن‌ها مناسب نیست یا به طور کامل موی خود را از دست داده‌اند، مناسب است. دقت به جنس و ساختار مو برای حاصل شدن نتیجه طبیعی مورد توجه بوده و باید به شدت مورد بررسی قرار گیرد.

تجربه جدیدترین و بهترین روش‌های کاشت مو در کلینیک زیبایی دلوان

کاشت مو عملی است که، در صورتی زیر نظر دکتر حرفه‌‌ای یا مرکزی مناسب انجام نشود،‌ نمی‌توان انتظار داشت که نتیجه مطلوب را به دست آورید. روش‌های کاشت مو مناسب از طریق بررسی سازگاری و شرایط هر فرد تعیین شده و در مواردی همچون افرادی با بیماری‌های خاص باید دقت بیشتری برای انتخاب آن به خرج داد. مرکز زیبایی دلوان یک انتخاب مطمئن برای کاشت مو است؛ زیرا با استفاده از نوین‌ترین و کم ضررترین روش‌های کاشت با توجه به پیشرفت‌های روز دنیا، زیبایی داشتن موهای پرپشت و سالم و بازگشت به جلوه جوانی را برای شما فراهم‌ می‌کند. پزشکان باتجربه حاضر در کلینیک زیبایی دلوان آماده ارائه مشاوره به افراد، به دنبال انجام کاشت هستند تا بهترین انتخاب و نتیجه را به دست آورید.

منبع: درمان تایم