علیرضا عسگریان در نشست خبری امروز خود گفت: طی سال‌های ٩٧، ٩٨ و امسال درگیر مسائل اقتصادی بودیم. همچنین با مشکلات زیست محیطی مثل سیل رو به رو شدیم که روی معیشت مردم موثرند.

وی در خصوص بحث زکات نیز افزود: امسال کل زکات جمع آوری شده ۴٩۵ میلیارد تومان بود که رشد آن نسبت به سال قبل ٨٨ درصد بوده است. با این وجود اگر تورم و رشد زکات را مقایسه کنیم می توانیم به رشد ۵٠ درصدی برسیم و به این ترتیب مردم امسال زکات بیشتری پرداخت کردند.

عسگری با اشاره به اینکه میزان تحقق برنامه ما نیز ۶١ درصد بوده است، تصریح کرد: زکات فطریه امسال ٢۶٠ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل رشد ۵١ درصدی داشته، این رقم همچنین نسبت به کل سال قبل  ٣٧ درصد رشد داشته است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد ادامه داد: امسال  برای دریافت زکات ۵۴ هزار پایگاه تاسیس کردیم و تبلیغات گسترده داشتیم.

عسگریان با بیان اینکه تا الان ۶٣ میلیارد تومان صدقات جمع آوری شده است ادامه داد: امسال در این بخش افت وجود داشته چون تخلیه صندوق‌ها در فروردین و اردیبهشت ممنوع بود اما برخی از استان‌ها به صورت پایلوت انتخاب و تخلیه شدند که رشد ١١ درصدی داشتند.

وی با بیان اینکه دو نوع زکات واجب و مستحب داریم که زکات واجب معمولا تا آخرمهرماه تمام می شود، افزود: امسال تفاهم نامه‌ای با سازمان تبلیغات اسلامی امضاء کردیم و قرار شد این سازمان خیلی موثر پای کار زکات بیاید.

 

به گفته معاون توسعه مشارکت‌های مردمی در بخش ایتام و محسنین نیز امسال ٣٣۶ میلیارد تومان جمع آوری شده است که رشد ٧١ درصدی را نشان می‌دهد.

 

عسگریان ادامه داد: همچنین تعداد حامیان نیز ٢٠ تا ٣٠ درصد رشد داشته است. تعداد حامیان نیز که در سایت ثبت نام کرده اند یک میلیون و ۴٣٣ هزار نفر بوده اما  از این تعداد ٧۶٩ هزار نفر فعال شده و مبلغ را پرداخت کرده‌اند.

 

عسگریان با بیان اینکه سرانه دریافتی ایتام ۵۴٧ هزار تومان است، گفت: ۶٢٠٠ یتیم در کشور حامی ندارند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با بیان اینکه مجموع ایتام و محسنین بدون حامی حدود ١٣ هزار نفر است، افزود: تمام داده‌های مربوط به حامیان و ایتام روی سایت هستند. 

 

به گفته وی، ٣٠ درصد حامیان کمک‌های خودشان را از طریق سایت پرداخت می کنند و ما بقی از روشهای قدیمی پرداخت می‌کنند که امیدواریم تا پایان سال به ٨٠ درصد برسد، با این حال الان هرکسی بخواهد حامی شود باید از طریق سایت اقدام کند.

عسگریان در مورد سقف و کف مبلغ پرداختی گفت:در سایت پیشنهاد می دهیم در مبالغ بالای ۵٠٠ هزار تومان حامی افراد بیشتری را پوشش دهد. یکی از مزایای سایت پرداخت آنی کمک به حساب ایتام و محسنین است.

 

وی در مورد مراکز نیکوکاری نیز اظهار کرد: در سال ٩٧ تعداد مراکز نیکوکاری که شامل طیف وسیعی از مراکز و مساجد و حوزه‌های علمیه، خیریه‌ها و ... هستند ١۶٣٨ مرکز بوده است. ۴٩٧ میلییارد نیز جمع آوری شده که در سال ٩٨ تعداد مراکز به ٣۶٠٠ مرکز رسیده و ارزش ریالی خدمات نیز به ۱۱۰۰ میلیارد با ٣٠٠ درصد رشد رسیده است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد مهمترین موارد مصرف این کمک‌ها را توضیح داد و گفت:  ٩ درصد در زمینه جهیزیه،۶ درصد مسکن، ٢ درصد بهداشت و درمان، ١٠ درصد تحصیلی، ۵٠ درصد سبد کالا معیشتی، 9 درصد پوشاک، ٣ درصد ایتام و محسنین و ١٣ درصد سایر نیازها بوده است.

 

عسگریان با بیان اینکه امیدواریم تعداد این مراکز در سال ٩٩ به 8000 مرکز برسد تصریح کرد: از بین ٣٩٠٠ مرکز موجود ۵٠٠ مرکز تخصصی هستند.

وی در خصوص سامانه سخا نیز گفت: این سامانه بالای ٩٠ درصد محرومان را مشخص کرده و تعیین می‌کند هر فرد چه کمکی دریافت کرده است. این کار به توزیع عادلانه کمک‌ها منجر می‌شود.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد افزود: در ماه رمضان قرار بود ٣ میلیون غذا و ۴٠٠ هزار بسته غذایی توزیع شود و ٣١٣ آشپزخانه هم فعالیت کند، اما از ١١ میلیون و ٢٠٠ هزار پرس غذا عبور کردیم، تعداد همراهان نیز از ١٠٨ هزار نفر بیشتر شده و تعداد بسته‌های غذایی هم به بیش از٢ میلیون و ٧٠٠ بسته رسید.

 

به گفته وی ١٠ آشپزخانه در تهران به شکل دائمی در حال فعالیت هستند.