«باتور دوستم» رئیس شورای مرکزی حزب «جنبش ملی اسلامی» در افغانستان اظهار داشت که در نشست شورای رهبری ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله طرح تشکیل حکومت مشارکتی با تیم «دولت ساز» به رهبری اشرف غنی تایید شده است.

وی در فیسبوکش نوشت که در طرح تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی معامله و امتیاز طلبی جایی ندارد.

کمیسیون انتخابات افغانستان پس از گذشت نزدیک به 5 ماه از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور، سرانجام در 29 بهمن ماه 98 اشرف غنی رهبر تیم «دولت ساز» را رئیس جمهور منتخب اعلام کرد که با مخالفت‌های تیم «ثبات و همگرایی» به رهبری عبدالله روبرو شد

باتور دوستم نوشت که در طرح تیم ثبات‌ و همگرایی به «تحقق آرمان و اراده برحق ملت، ابطال نتایج تقلبی انتخابات، تعدیل نظام، انتخاب شهردارها و صلاحیت‌های بیشتر اجرایی والی‌ها و برخی موارد دیگر که از خواست‌های برحق مردم هستند، تأکید شده است».

سران حزب‌های جنبش ملی افغانستان، حزب‌ جمعیت اسلامی، وحدت اسلامی افغانستان، پیوند ملی و وحدت مردم افغانستان در نشست شورای رهبری تیم ثبات و همگرایی حضور داشتند.

 این احزاب از حامیان اصلی عبدالله عبدالله در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته به شمار می‌روند.

اشرف غنی و عبدالله در دور گذشته انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نیز با مشکل روبرو شدند و در نتیجه «جان کری» وزیرخارجه وقت آمریکا طرح حکومت وحدت ملی را ارائه کرد.

مقامات آمریکایی از جمله مایک پامپئو وزیر خارجه این کشور و زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در این دور نیز رایزنی‌هایی را با غنی و عبدالله آغاز کردند در عین حال برخی سیاسیون افغان نیز برای حل جنجال‌های انتخاباتی بارها با دو طرف دیدار کردند.