به گزارش پارس نیوز، 

خراسان جنوبی از استان‌های محروم و کم برخوردار کشور است که وجود مشکلات در این استان بر کسی پوشیده نیست. متاسفانه خشکسالی‌های پیاپی در این خطه کویری، با از بین بردن منابع درآمدی مشکلات زیادی برای مردم منطقه به خصوص در مناطق روستایی به وجود آورده است.

همچنین مهاجرت به حاشیه شهر‌ها وحجم انبوه جمعیت پدید آورنده مشکلاتی بوده که دولت به تنهایی قادر به رفع آن‌ها نیست؛ بنابراین تشکل‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند به عنوان بازوی قدرتمند نظام، فعالیت‌های مطلوبی در راستای کمک به محرومان و رفع مشکلات کنونی داشته باشند.

استفاده از تجربیات و نظرات سمن‌ها می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد چراکه این نهاد برخاسته از دل مردم بوده که برای درک مطالبه‌های مردمی نیز توان بیشتری دارند.

از این رو نشست مشترک سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های مردمی با دستگاه‌های دولتی در استان تشکیل شد تا علاوه بر استفاده از ظرفیت این نهادها، مشکلات آن نیز بررسی شود.

مالیات، مشکل اولویت دار سمن‌ها

نماینده سازمان‌های مردم نهاد در هیئت نظارت خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به مشکلات پیش روی سمن‌ها در استان بیان کرد: در حال حاضر نگاه امنیتی به سازمان‌های مردم نهاد می‌شود و به عنوان فرصت تلقی نمی‌شوند.

سید مصطفی حسینی مالیات و تامین اجتماعی را از جمله مشکلات سازمان‌های مردم نهاد دانست و گفت: طبق قوانین موجود، سازمان‌های مردم نهاد از مالیات معاف هستند.

وی با بیان اینکه باید میزان شناخت از سازمان‌های مردم نهاد افزایش یابد، افزود: این نهاد‌ها می‌توانند بازوی توانمند نظام باشند.

نماینده سازمان‌های مردم نهاد در هیئت نظارت خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین تشکل‌های مردمی باید نحوه استفاده از معافیت‌های مالیاتی را بدانند.

وی با اشاره به روند سخت ثبت سمن‌ها بیان کرد: خوشبختانه سامانه‌ای طراحی شده که در کمتر از چهار روز سازمان مردم نهاد به ثبت می‌رسد.

ورود سمن‌ها به مدیریت بحران

حسینی خواستار ورود سازمان‌های مردم نهاد به حوزه‌های مدیریت بحران در استان شد و افزود: باید در این زمینه آموزش‌های لازم را فراگیرند.

وی با اشاره به دیگر مشکلات پیش روی سمن‌ها بیان کرد: هنوز نتوانسته ایم به شبکه دولت متصل شویم و باید با نامه نگاری‌ها در ارتباط باشیم.

حسینی بیان کرد: باید شبکه‌ای درونی برای سازمان‌های مردم نهاد ایجاد شود تا نامه‌ها با سرعت بیشتری پیگیری شود.

وی با اشاره به وجود خانه محله در خیابان دولت بیان کرد: خواستاریم این خانه به عنوان تشکل مردم نهاد تغییر کند.

جانمایی کانون هنرمندان در پارک توحید

نماینده کانون هنرمندان خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: کانون هنرمندان تنها سمن فرهنگی و هنری استان بوده که طی ۱۲ سال بار سنگین چندین سازمان را به دوش می‌کشد.

کانون هنرمندان استان از یک سال گذشته مورد بی مهری قرار گرفته و فضای این کانون در اختیار دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری قرار گرفته است

فهیم بخشی با اشاره به فعالیت‌های این کانون بیان کرد: برگزاری شب شعر، نکوداشت‌های مختلف برای مفاخر استان و برگزاری نشست موسیقی از جمله فعالیت‌های این سمن است.

وی با بیان اینکه متاسفانه کانون هنرمندان استان از یک سال گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری فضای این کانون را تصرف کرد.

بخشی بیان کرد: در حال حاضر یکی از مصوبات شورا مبنی بر این است که رستوران موجود در پارک توحید بیرجند به کانون هنرمندان اختصاص یابد.

مراحل ثبت سمن‌ها طولانی است

نماینده موسسه خیریه امدادگران عاشورا هم در این جلسه بیان کرد: فعالیت‌های این موسسه از سال ۹۰ آغاز شده است.

رمضان ابراهیمی با بیان اینکه این موسسه به بیماران خاص کمک می‌کند، اظهار کرد: تاکنون ۹۰۰ پرونده بیمار سرطانی در این موسسه تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه به هر بیمار سرطانی ماهانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان کمک می‌شود، گفت: تاکنون هزار و ۹۰۰ سبد ارزاق بین آن‌ها توزیع شده است.

ابراهیمی طولانی بودن روند ثبت سمن‌ها را از مهم‌ترین مشکلات موجود دانست و گفت: برای ثبت این موسسه از اسفندماه سال گذشته پیگیری می‌کنم.

وی با بیان اینکه تمام مراحل ثبت سمن از طریق سیستم انجام می‌شود، گفت: باید کارشناسی برای راهنمایی این نهاد‌ها باشد تا سرگردان نشویم.

چاپ ۷۲ عنوان کتاب دفاع مقدس توسط سمن‌ها

مدیرعامل سازمان مردم نهاد آیه‌های استقامت در خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: این سمن با ۱۱ نمایندگی در خراسان جنوبی در حوزه دفاع مقدس فعالیت می‌کند.

رضا معتمد با اشاره به برگزاری کنگره دو هزار شهید استان بیان کرد: در راستای چاپ ۷۲ عنوان کتاب برای این کنگره همکاری می‌کنیم.

برای احداث مراکز بهداشت در تامین زیرساخت‌هایی مانند آب و برق با مشکل رو به رو هستیم

وی بیان کرد: متاسفانه متولیان چاپ کتاب مرتبط با دفاع مقدس نبوده که باید مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده موسسه زندگی موقف با تحکیم خانواده هم در این جلسه بیان کرد: باید کارگاه‌هایی برای افزایش مهارت ارتباط در خانواده‌ها ایجاد شود.

احمد رضا صائبی با اشاره به آمار طلاق در اسان بیان کرد: اکثر طلاق‌ها به دلیل عدم شناخت خانواده‌ها در برقراری ارتباط خوب وسازنده است.

آب و برق مانعی دیگر برای فعالیت سمن‌ها

نماینده مجمع خیران سلامت خراسان جنوبی هم در این نشست بیان کرد: ۹۵ درصد خیران در خراسان جنوبی، بومی نیستند.

حسینی با اشاره به مشکلات پیش روی این مجمع بیان کرد: برای احداث مراکز بهداشت در تامین زیرساخت‌هایی مانند آب و برق با مشکل رو به رو می‌شویم.

وی گفت: وقتی درحاشیه شهر‌ها برای ایجاد مرکز بهداشت و یا مرکز جامع سلامت اقدام می‌کنیم، متولیان آب و برق درخواست هزینه می‌کنند.