گزارش خبرنگار «پارس» از وین:
پای یک زن در مذاکرات هسته ای ایران با 1+5/ گزینه «لگد به میز مذاکره» اوباما رو میز

پافشاری تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان روی اصول و مبانی وخطوط قرمز ترسیم شده همچنان ادامه دارد و به هیچ وجه تحت فشار زمانی نیست.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- تغییرات ناگهانی در موضع آمریکا و عقب گرد از مواضع اعلام شده قبلی که ناشی از روش مذاکراتی آمریکاییهاست است؛ مذاکرات را با افت وخیز و چالش مواجه کرده است. بازی امریکا در داخل 5+1 هم با انتقاد جدی مواجه شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس» از وین، پافشاری تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان روی اصول و مبانی وخطوط قرمز ترسیم شده همچنان ادامه دارد و به هیچ وجه تحت فشار زمانی نیست.
***
برخی کشورهای 1+5 در جلسات داخلی به شدت کری و فابیوس را مورد انتقاد قرار داده و نسبت به سنگ اندازی در مقابل رسیدن به توافق نهایی و همچنین تغییر توافقات سابق اعتراضات جدی را مطرح ساخته اند.
پس از قرائت بیانیه کری بر همگان مسجل شد که باراک اوباما چهارشنبه شب به کری دستور داده است تا در موضوع مهم رفع تحریمهای شورای امنیت، زیر همه قول و قرارهای صورت گرفته زده و حتی از بیانیه لوزان عبور کند.
دیروز جو خبری و تحلیل حاکم بر هتل کوبورگ و شهر وین، متاثر از کارشکنی دقیقه نودی تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا بود. این کارشکنی در حوزه رفع تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد و با دستور مستقیم اوباما صورت گرفته است.
پس از قرائت بیانیه سلبی جان کری و متعاقبا اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص دبه کردن طرف آمریکایی، بر همگان مسجل شد که باراک اوباما چهارشنبه شب به کری دستور داده است تا در موضوع مهم رفع تحریمهای شورای امنیت، زیر همه قول و قرارهای صورت گرفته زده و حتی از بیانیه لوزان عبور کند.
***
ورود لاوروف به مذاکرات هسته ای ایران و اعضای 1+5 در وین، به موضوع و سوالی تعیین کننده در مقابل هتل کوبورگ تبدیل شده است.منابع مختلف خبر داده اند که احتمالا لاوروف امروز جهت حضور دوباره در مذاکرات هسته ای به وین نخواهد آمد. گمانه زنیها حکایت از لغو شدن سفر لاوروف به وین در روز جاری و موکول شدن آن به فردا دارد
***
انگلیس در مذاکرات هسته ای با ایران بازیگری مستقل و تعیین کننده محسوب نمی شود. طی ادوار متعدد مذاکرات هسته ای، لندن هیچ گاه رفتار و عملی بر خلاف خواسته آمریکا صورت نداده است. در این دور از مذاکرات هسته ای نیز واشنگتن و لندن بازی هماهنگی را با یکدیگر دنبال می کنند. بازی لندن در مین آمریکا مرهون سیاست خارجی این کشور است. در اصول سایست خارجی لندن،پیروی از واشنگتن موضوعی پذیرفته شده است. احزاب نومحافظه کار، کارگر و لیببرال دموکرات و ...جملگی نسبت به این استراتژی غیر اعلامی ولی آشکار پایبند هستند. از این رو هرگز نباید تصور کرد که انگلیس بازی آمریکا را در مذاکرات هسته ای با ایران بر هم بزند.
***
بر اساس گزارش خبرنگار «پارس»، هدف تیم ظریف از حضور در مذاکرات هسته ای رسیدن به توافقی آبرومندانه و عزتمدارانه است. در این معادله ، ایجاد محدودیت زمانی برای خود را نمی پذیریم. ما به دنبال توافقی خوب هستیم، در اینجا زمان برای ما اصالت ندارد. تا زمانی که خواسته های ما در مذاکرات تامین نشود، مذاکره ادامه خواهد داشت.دبه اخیر مقامات آمریکایی گره هایی را در مذاکرات ایجاد کرده است. لازم است این گره ها باز شود و در این خصوص واشنگتن باید اراده لازم را از خود نشان دهد .از این رو تعیین ضرب الاجل برای ما موضوعیتی ندارد.
***
سناتورهای آمریکایی در روندی هماهنگ با وزارت امور خارجه آمریکا، فشارهای خود را در خصوص عدم توافق با ایران تندتر کرده اند. البته بخشی از این فشارها و مخالفتها واقعی و بخشی از آنها در راستای تکمیل پازل کاخ سفید برای وادار ساختن کشورمان مبنی بر اعطای امتیازات بیشتر به ایران محسوب می شود.
«دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تازه ترین انتقادات اخود در این خصوص می گوید: اوباما در در حال انعقاد توافقی بد و و وحشتناک با تهران است. من منتقد این اوضاع هستم. ضرب الاجلها به صورت مستمر تمدید می شود. واقعا این موضوع چه معنا و مفهومی دارد..باید اذعان کنم که ایرانی ها مذاکره کنندگان بسیار خوبی هستند. باید حجم تحریمهای اعمالی علیه ایران را افزایش دهیم. رویکردی که اکنون در مذاکرات هسته ای با تهران داریم به هیچ عنوان صحیح نیست. چرا نباید پولهای متعلق به ایرانیان را در کشور خود نگاه داریم!
***
منازعات تسلیحاتی میان آمریکا، ایران، روسیه و دیگر کشورها موضوع تازه ای نیست. واشنگتن در صدد است با اعمال محدودیتهایی در خصوص مبادلات تسلیحاتی ایران با کشورهای دیگر مانند روسیه و چین از یک سو و باز نگاه داشتن قدرت مانور تسلیحاتی خود و شرکایش زمینه را جهت تشدید بحرانسازی های خود در منطقه خاورمیانه و جهان فراهم سازد.این منازعه ای نیست که صرفا مربوط به ایران و آمریکا باشد، در ماورای این منازعه شاهد تقابل واشنگتن و مسکو نیز هستیم.
***
همیشه پای یک زن در میان است. مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا طی روزهای اخیر نقش مستقیمی در تغییر نظر اوباما و دبه کاخ سفید در دقیقه 90 مذاکرات هسته ای ایفا کرده است و سوزان رایس که قبلا نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز بوده است، بر روی لغو تحریمهای شورای امنیت و مکانیزم آن ابراز نظری مخرب و بازدارنده نموده و این اظهار نظر مورد توجه باراک اوباما قرار گرفته است.
همین مسئله سبب شد تا رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در جریان یک ویدئوکنفرانس مستقیم، از کری و مونیز بخواهد تا در خصوص موضوع لغو تحریمهای شورای امنیت نظر خود را تغییر داده و دبه کنند. نقش پشت پرده سوزان رایس در این معادله بر هیچ کس پوشیده نیست. برخی تحللیگران اعلام کرده اند که این اقدام سلبی سوزان رایس هم در راستای رویکرد ضد ایرانی وی و هم با هدف اقناع برخی سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه صورت داده است. با این حال سوزان رایس سعی دارد طی روزهای در ظاهر کمترین سخنی در خصوص مذاکرات هسته ای با ایران به میان نیاورد!
***
خبرنگار «پارس» از وین خبر می دهد در صورت عدم توافق تا روز دوشنبه، احتمالا تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان وین را ترک خواهد کرد.
***
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: خبرسازی شبکه قطری الجزیره مبنی بر آماده شدن متن توافق هسته ای صحت ندارد.
***
آسوشیتدپرس خبرگزاری آمریکایی در گزارشی به نقل از دیپلماتها درباره مذاکرات هستهای وین نوشت که مشخص نیست مذاکرهکنندگان قادر به نیل به توافق تا ضربالاجل روز دوشنبه باشند. مذاکرات بر سر برنامه هستهای ایران در حالی دو هفته در وین ادامه یافته که علی رغم ضربالاجل تازه در مذاکرات، آمریکا و ایران هر دو تهدید به خروج از مذاکرات کردهاند. بعید است ایران تا زمانی که تحریمها کاهش نیابد، به طرز قابل توجه و اساسی به عقب راندن و کاهش برنامه هستهای خود را آغاز کند.
***
ظریف به دنبال آن است که تحریمهای تسلیحاتی نهایتا تا 6 ماه پس از اجرای توافق پابرجا بماند.
***
تایمز اسرائیل مدعی شد که پس از امتیازات زیادی که آمریکا به ایران داده توافق نهایی میان ایران و قدرتهای جهانی حاصل شده است. توافق به این دلیل حاصل شده است که آمریکاییها طی دو یا سه هفته اخیر تقریبا در هر موضوع مورد بحث عقبنشینی کردهاند.
***
تغییر موضع واشنگتن درباره لغو تمام تحریم های سازمان ملل براساس بیانیه لوزان، نیز یکی از جدی ترین مشکلات این روزهای مذاکرات هسته ای در وین است. آمریکا با ٧ هزار و پانصد کلاهک هسته ای، روسیه با ٨ هزار کلاهک، فرانسه ٣٠٠ کلاهک، چین با ٢٥٠ کلاهک و انگلیس با ٢٢٥ کلاهک گرد هریک خط قرمز خاص خودشان را در روزهای گذشته مطرح کرده اند. یک مذاکره کننده ایرانی می گوید که هریک از این کشورها می گویند درباره خط قرمز بقیه حاضر هستند کوتاه بیایند، اما درباره خط قرمز خودشان نه! به عبارت دیگر در حال حاضر ایران دیگر با گروه ۱+۵ مذاکره نمی کند. بلکه در عمل این گروه به گروه ١+١+١+١+١+١ تبدیل شده است که متفرق از یکدیگر هریک در پی سهم خود از توافق با ایران است. با این حال به نظر می رسد پس از اتخاذ رویکرد مخرب خانم موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این آلمان است که تلاش می کند نقش هماهنگ کننده و احیا کننده مذاکرات را بر عهده بگیرد. اشتاین مایر ظهر جمعه با آقای دکتر ظریف ملاقات کرد، اما هنوز نتیجه مشخصی نداشته است. هاموند، وزیر خارجه انگلیس قبل از ترک وین گفت که روند مذاکرات بسیار کند شده است. یک عضو تیم مذاکره کننده ایرانی اعلام کرده است که اگر طرف آمریکایی تا دوشنبه به روند سازنده قبلی باز نگردد، گزینه بازگشت به تهران بسیار جدی تر می شود. مذاکرات به مرحله ای رسیده است که صرف زمان بیشتر کمکی به آن نمی کند. آمریکایی ها در حال قربانی کردن امنیت مردم ایران، به بهانه برخی اتحادهای منطقه ای شان هستند. وقت آن رسیده است که ما در ایران یک بار دیگر ٢ سال اخیر مذاکره با آمریکا را مرور کنیم. سیاست برای هیچ کشور و هیچ مردمی دل نمی سوزاند. یک ضرب المثل رومی می گوید: «اگر صلح می خواهی، همیشه برای جنگ آماده باش.»
***
بیبی سی با اشاره به اینکه «به نظر میرسد مسئله لغو تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران مهمترین موضوع مورد اختلاف بین دو طرف باشد»، نوشت: «این موضوع همچنین باعث بروز شکاف در میان اعضای گروه 1+5 شده است و در حالی که کشورهای غربی، به خصوص امریکا بر حفظ این تحریمها اصرار دارند، روسیه و تا حدودی چین، ابقای این بخش از تحریمهای بینالمللی را لازم نمیدانند.» گاردین هم به نقل از یک مقام ایرانی درباره اختلافات اعضای گروه 1+5 آورده است: «گاه به نظر میرسد ما در مذاکرات چندجانبه شرکت داریم زیرا هرکدام [از اعضای گروه مقابل] خط قرمز خود را دارد: یک خط قرمز برای امریکا، یک خط قرمز برای انگلیس، یکی برای فرانسه و یکی برای آلمان، و هرکدام میگوید در مورد خط قرمز آن یکی حاضر است انعطافپذیری نشان دهد اما نه درباره خط قرمز خودش.»
مشكل اينه كه خانم ها در اين مذاكرات دخالت دارند. از جمله اين خانم و سوزان رياس مشاور اوباما. از آنجا كه خانم ها هر ماه تغييرات هورموني و فيزيولوژيكي دارند، بنابراين ثبات تصميم گيري ندارند و اين باعث ميشه مذاكرات جدي و سرنوشت ساز كه در وضعيت كل دنيا تاثير داره را خراب كنند... آيا بهتر نيست به اين دست خانم ها توصيه شوند در خانه بمانند و كانون خانواده را براي همسر و فرزندانشان گرم كنند و هنر آشپزي را اعتلا بدهند و در ازدياد نسل بشر نيز تلاش كنند. با ارادت و احترام به همه بانوان.
متاسفم برای شما و عقایدتان.اگر خیلی به آشپزی و اعتلای آن علاقه دارید خودتان برای آن بکوشید .همین نظرات شماست که باعث جهان سومی بودن و عقب ماندگی است!