، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس  دوشنبه شب در نشستی خبری جرئیات مربوط با سند رسمی سیاسی جنبش حماس را اعلام کرد.

خالد مشعل در این نشست خبری که در دوحه برگزار شد از تصویب سندی جدید خبر داد که مواضع حماس را در قبال مسائل گوناگون تبیین کرده و بر حق بازگشت پناهجویان فلسطینی به سرزمین خود تاکید دارد.

در سند سیاسی جدید حماس آمده است که برپایی کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 یک توافق ملی است.

 مشعل گفت: موافقت حماس با سند سیاسی تحول فکری و عملکرد سیاسی این جنبش را نشان می دهد.

رئیس دفتر سیاسی جماس تاکید کرد که تصمیم به تنظیم سند جدید از چهار سال پیش اتخاذ شده بود و تدوین پیش نویس سند سیاسی جدید حماس دو سال به طول انجامید.

وی تصریح کرد: ما خواستار ادامه فشار به اشغالگران برای آزادی اسرای فلسطینی از زندان های اسرائیلی هستیم.

مشعل گفت: برای جنگ تلاش نمی کنیم، اما در صدد آزادی اراضی اشغالی فلسطین و پایان اشغالگری هستیم.

خالد مشعل اعلام کرد که «سند اصول و سیاست های کلی» نام سند سیاسی جدید حماس است.

وی گفت: حماس جنبش پویایی است که در تفکر و عملکرد سیاسی اش همانند روند مبارزاتی تغییر و تحول ایجاد می کند.

رئیس دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که حماس روش جدیدی را در پیش گرفت و آن تحول و انعطاف پذیری با رعایت حفظ اصول و مبادی است.

مشعل تاکید کرد که حماس در سند امروز خود بر گزینه مقاومت تا تحقق آزادی و بازگشت و ساخت کشور با حاکمیت کامل تاکید دارد.

مشعل افزود: این جنبش هرگونه طرح و تلاش هدفمند برای حل و فصل موضوع پناهندگان از طریق سکنی گزیدن آنها در خارج از فلسطین و وطن جایگزین را رد می کند.

وی تصریح کرد: حماس قانونی بودن اشغالگری صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسد و یک وجب هم از اراضی فلسطین عقب نمی کشد؛ حال اشغالگری هر زمان طول بکشد.

رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: حماس در سند سیاسی جدید خود ضربه زدن به مقاومت و سلاح مقاومت را رد می کند.

وی افزود: فلسطینیان با هر طیف دینی و مذهبی و فرهنگی ملت واحد محسوب می شوند و سناریوی صهیونیستی تنها مردم فلسطین را هدف قرار نمی دهد، بلکه دشمن امت عربی و اسلامی است. درگیری با سناریوی صهیونیستی به دلیل یهودی بودن و دیانت آنها نیست.

خالد مشعل گفت: در سند سیاسی جدید حماس آمده است که برپایی کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 یک توافق ملی است.

پیش از این، روزنامه سعودی «الحیات» از جرئیات سند سیاسی جدید حماس پرده برداشت و در گزارشی نوشت: هدف این جنبش «تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرزهای سال 1967»، تأکید بر حق بازگشت آوارگان و استفاده از تمامی اشکال مبارزه از جمله مبارزه مسلحانه است.

روزنامه سعودی در ادامه گزارش افزود: در سند پیشین، هدف جنبش آزادسازی فلسطین «از بحر تا نهر» و مبارزه مسلحانه، تنها راه مبارزه ذکر شده بود.

از دیگر تغییرات این منشور این است که در آن آمده که حماس با «اشغالگر صهیونیست‌« سر جنگ دارد نه با همه یهودیان، در حالی که در سند قبلی آمده بود که «دشمنی با یهود» تا ابد ادامه دارد.

همچنین در این منشور آمده که حماس «جنبش آزادی‌بخشی ملی فلسطینی با مرجعیت اسلامی» است و «سازمان آزادی‌بخش» نماینده قانونی ملت فلسطین است و جنبش حماس از سازمان خواهد خواست که درهای خود را بر روی مشارکت همه ملت فلسطین باز کند و به گروههای خاص محدود نباشد.

گفته می‌شود حماس در منشور جدید نامی از «اخوان المسلمین» که چند کشور در منطقه با آن اختلاف و دشمنی دارند (مانند مصر که گذرگاه رفح را تحت کنترل دارد) ذکر نشده است.