به گزارش پارس نیوز، 

زهرا علی آبادی فراهانی مسئول کمیته روان شناسی هیئت پزشکی ورزشی استان مرکزی گفت: یکی از مشکلات روحی اکثر افراد در جوامع امروزی ابتلا به حالت‌های اضطرابی و افسردگی است البته جدای از شرایط ناخوشایند خاصی که در موقعیت‌های مختلف ممکن است برای هر فرد رخ دهد چنین حالت‌هایی بیشتر سراغ افرادی می‌رود که وقت آزاد زیادی دارند و از آن بدرستی استفاده نمی‌کنند.
بیشتر بخوانید: نقش ورزش و تغذیه بر عملکرد سیستم ایمنی بدن
 
صحبت کردن از اصلاح شیوه و الگوی زندگی در مثلث سلامت یعنی ورزش، تغذیه مناسب و کنترل استرس شاید تکراری شده باشد، اما برای بسیاری از افراد همچنان به عنوان واقعیتی انکار ناپذیری که از آن غافل می‌شوند ارزش مطرح شدن را دارد بخصوص ورزش کردن که در جامعه ما به عنوان یک ضرورت در کنار سایر امور روزانه زندگی پذیرفته نشده است.
بیشتر بخوانید: آرامش روان سالمندان با ورزش
 
ریشه این مسئله به درک نادرست از ورزش کردن باز برمی گردد یعنی ندانستن آنکه ورزش کردن فقط به سلامت جسم کمک نمی‌کند یا صرفا بهانه‌ای برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام نیست بلکه اثرات فوق العاده مثبتی بر سلامت روان خواهد داشت.
اثرات مفید ورزش کردن بر سلامت روانی
 
فعالیت ورزشی منظم باعث ترشح برخی از انتقال دهنده‌های پیام عصبی که در ایجاد حس شادابی و سرخوشی موثر هستند، شده و باعث بهبود خلق می‌شود، در مقابل حالت‌های افسردگی را نیز کاهش می‌دهد.
 
همیشه یکی از راهکار‌های موثر برای رهایی از افکار منفی ذهنی پرکردن اوقات آزاد با یک برنامه ورزشی است، انجام دادن فعالیت ورزشی زمان فکر کردن به مسائل منفی را از فرد گرفته و باعث افزایش حس رضایتمندی در او شود.

ورزشکاران شخصیت متفاوتی دارند آنچه مسلم است ورزش کردن چه در قالب حرفه‌ای چه غیر حرفه‌ای بر شخصیت افراد تاثیر می‌گذارد. خصوصیاتی، چون اعتماد به نفس، سرسختی، امیدواری، اتکا به خود و سخت کوشی در افرادی که به طور جدی ورزش می‌کنند به شکل کاملا ملموسی دیده می‌شود.
 
همچنین افرادی که به شکل غیر حرفه‌ای و برای سلامت شخصی ورزش می‌کنند دارای خوش خلقی، افکار مثبت و امیدوارانه‌تر هستند و مهارت بهتری در کنترل خشم دارند.