به گزارش پارس به نقل از کیهان، در این گزارش به قلم « جاشوا هابر» آمده است: تحلیلگران آمریکایی با فرض اینکه نظام سیاسی ایران بسته بوده و با غرب نیز ارتباط بسیار ضعیفی دارد، معتقدند که تفسیر افکار عمومی ۸۰ میلیون شهروند ایرانی نه تنها کار چندان آسانی نیست بلکه گول زننده نیز هست. با این وجود یک پژوهشگر افکارسنجی به نام « ابراهیم محسنی» که سال ها در کشورش به امر تجزیه و تحلیل و اصلاح سیستم های افکارسنجی در ایران پرداخته است، این بار به اقدامی دست زد تا رفتار اجتماعی مردم ایران بیشتر قابل درک و ارزیابی باشد.


وی به تازگی پس از برگزاری انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ به مجموعه ای از نظرسنجی های پیچیده عمومی در سطح کشورش مبادرت ورزید تا بتواند فرضیاتی را از احساسات و رفتارهای اجتماعی ایرانیان به دست دهد.
این گزارش می افزاید: کارگروه ویژه خاورمیانه بنیاد آمریکای نوین با هدف بررسی داده های نظرسنجی مورد اشاره سعی کرد ۳۱ ژوئیه (نهم مردادماه) نشستی را با کمک مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی در مریلند آمریکا و با حضور محسنی، « شبلی تلهامی» ، « استیون کول» و « تریتا پارسی» برای تجزیه و تحلیل این داده ها برگزار کند.
به اعتقاد هابر، پیروزی حسن روحانی در همان دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ایران موجب شد غرب بر انتظاراتش از وی نیز بیفزاید چرا که او را یک روحانی میانه رو و عملگرا یافت.


گزارشگر بنیاد آمریکای نوین تصریح می کند: مردم ایران روحانی را نه به سبب مخالفت با جمهوری اسلامی، بلکه به دلیل توانایی اش برای کار در درون همین نظام انتخاب کردند؛ به گونه ای که ۸۱ درصد کل مردم و ۷۸ درصد طرفداران روحانی از رئیس جمهور جدید ایران می خواهند تا با قبول سیاست های کلی نظام با این سیاست ها هماهنگ باشد.


تریتا پارسی به استناد نظرسنجی های انجام شده می گوید: مردم ایران خواهان ارتقای وضعیت کشور و توسعه روابط با غرب هستند اما نه به قیمت برنامه هسته ای کشورشان. در واقع اکثر ایرانیان از ادامه و تکمیل برنامه های هسته ای حمایت می کنند لذا با هر معامله ای که منجر به تعلیق و یا تعطیلی برنامه هسته ای کشورشان به ویژه برنامه غنی سازی شود، مخالفند.