به گزارش پارس نیوز، 

قرار است فردا (جمعه) نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرا با حضور وزرای خارجه ایران و ۱+۴ در شهر وین برگزار شود و ظریف در رأس هیأتی از جمله لعیا جنیدی معاون رئیس جمهور ساعاتی قبل راهی اتریش شد.

سه‌شنبه شب ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و پس از آن سندی را برای بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران امضا کرد و گفت که بالاترین سطح تحریم‌های اقتصادی را اعمال خواهیم کرد و عنوان شد که این تحریم‌ها بعد از دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه اعمال خواهد شد.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران دقایقی بعد به این اظهارات ترامپ واکنش نشان داد و گفت: از این لحظه توافق برجام بین ایران و پنج کشور است از این لحظه ۱+۵، یک را از دست داده است و در این شرایط ما باید منتظر آن باشیم که شش کشور بزرگ جهانی نسبت به این توافق چگونه عمل خواهند کرد.

رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: من به وزارت خارجه دستور دادم که ظرف چند هفته آینده با مذاکرات با کشور‌های اروپایی و دو کشور بزرگ دیگر یعنی روسیه و چین رایزنی‌ها، هماهنگی‌های لازم و مذاکرات لازم را انجام دهند. اگر در پایان این مهلت و زمان کوتاه ما به این نتیجه رسیدیم که با همکاری پنج کشور می‌توانیم همه آنچه در برجام خواست ملت ایران بوده به دست آوریم علی‌رغم میل آمریکا و رژیم صهیونیستی و تلاش‌های آن‌ها و حرف‌های بی‌نزاکت امشب ترامپ برجام پایدار خواهد ماند و ما می‌توانیم به نفع صلح و امنیت منطقه و جهان قدم‌های خودمان را برداریم و اگر ببینیم منافع ما تضمین نخواهد شد به زودی من با مردم ایران صحبت خواهم کرد و تصمیمات نظام را در آن شرایط به اطلاع مردم می‌رسانم.

 از آن زمان مذاکراتی در سطوح مختلف انجام شد و ظریف در همین راستا به چین، روسیه، بلژیک (شرکت در نشستی با حضور وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس و موگرینی)، هند، آفریقای جنوبی و عمان سفر کرد و از سوی دیگر پیام‌های روحانی درباره خروج آمریکا از برجام توسط فرستادگان ویژه رئیس جمهور به مقامات کشور‌های مختلف ابلاغ شد.

حسن روحانی شامگاه پنجشنبه در تماس تلفنی «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با وی، عنوان کرد: بسته پیشنهادی اروپا درباره ادامه روند همکاری‌ها در برجام دربرگیرنده همه خواسته‌های ما نیست و امیدواریم روند مذاکرات وزرای ۵ کشور فردا در وین، بتواند خواسته‌های ایران را برای ادامه همکاری در برجام تامین کند.

رئیس جمهور گفت: انتظار ما از اروپا ارائه یک برنامه عملیاتی روشن و دارای زمانبندی تا بتواند نقشی جبران کننده در قبال خروج آمریکا داشته باشد.

رئیس جمهور فرانسه نیز در این مکالمه تلفنی با اشاره به اراده فرانسه برای پایبندی به تعهدات خود در برجام، بر ضرورت تلاش برای ادامه همکاری‌ها و گفتگو‌های فیمابین برای تداوم این توافق مهم تاکید کرد.

رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه اروپا برای حفظ برجام به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد، افزود: نشست وزرای ۵ کشور در وین می‌تواند توازن خوبی بین موضوعات سیاسی و اقتصادی برای ادامه روند همکاری ایجاد کند.