به گزارش پارس نیوز، پس از گذشت حدود یک سال از انتخابات ریاست جمهوری و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، شاهد اتفاقات زیادی بودیم که واکنش‌های مختلفی در بین مردم، احزاب و چهره‌های شاخص آن‌ها رقم زد. اتفاقاتی که با حمایت‌ها و شادی‌های زودگذر بعد از انتخابات شروع شد و با تشدید روند رکود اقتصادی کشور ادامه پیدا کرد تا نهایتاً به اعتراضات دی ماه انجامید و با افزایش نرخ ارز و نهایتاً خروج امریکا از برجام به وضعیت کنونی رسید. در این میان موضع گیری‌های سعید حجاریان به عنوان تئوریسین اصلاحات در قبال دولت قابل بررسی است.

وی در آستانه انتخابات ۹۶ می‌گوید:"آقای روحانی چهار سال پیش با یک کلید آمد و توانست قفل تحریم‌های هسته‌ای را با آن باز کند و برجام را رغم بزند. روحانی این بار با یک دسته کلید آمده است.

یک دست کلید است به زیر بغل عشق / از بهر گشاییدن ابواب رسیده"
حجاریان همین طور از امیدواریش برای برداشته شدن دیگر تحریم‌ها و رفع حصر می‌گوید.

به عقب‌تر که برگردیم، باز هم رد پای حمایت تمام عیار این جبهه را از دولت می‌بینیم. مثلاً حجاریان در جایی دیگر می‌گوید:"در حال حاضر اصلاح‌طلبان در کابینه دولت یازدهم حضور دارند و پایگاه اجتماعی دولت هم اصلاح‌طلبان هستند؛ بنابراین لازم نیست بین اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان تفکیکی قائل شویم".

اما گویا یک سال گذشته اصلاحات را دچار ناامیدی کرده و حجاریان را ناچار کرده از گفته‌های خود عقب بنشیند.
وی در جایی اذعان می‌کند:"شاید مردم به نبود روحانی رضایت دهند چرا که جایگاه رییس‌جمهور نزد حامیان خود به دلیل تحقق نیافتن وعده‌های اقتصادی و همچنین عدم توانایی در رفع حصر و برخی دیگر از مسائل افول کرده است و در توضیح رفتار اروپا در قبال برجام توضیح می‌دهد که در مساله عراق هم اروپاییان در ابتدا موافق نبودند و بعد مجبور به همراهی با امریکا شدند.

وی در آخرین مصاحبه خود با شبکه اینترنتی "عصر ما" بیان می‌کند:" دیگر محال است بگذارند اصلاح‌طلبان دولت را بگیرند. باید کم‌کم عادت کنیم به امثال دولت اعتدال. جمله‌ای که لحن آن بیش از مضمون آن محتوی دارد. وقتی این جمله را کنار جمله "بعید نیست در بزنگاه، روحانی بماند و یکی دو حزب اصلاح‌طلب می‌گذاریم این ایده به ذهن خطور می‌کند که آیا حجاریان با ناامیدی از دولت و روحانی در حال تئوریزه کردن پروژه عبور از روحانی است؟