به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سازمان ملی استاندارد در واکنش به گزارش ۲۱ اردیبهشت ماه ایسنا با عنوان" سازمان استاندارد خواب است؟ تولید سرکه با ماده خطرناک اسید اسیتیک" توضیح داد: در حال حاضر فرآورده سرکه مشمول مقررات اجرایی استاندارد تشویقی است. واحدهایی که دارای پروانه استاندارد هستند تمام الزامات و شرایط استاندارد ملی ایران را رعایت می کنند و به طور مستمر بازیدهای فنی و نمونه برداری های دوره ای نیز از واحدها صورت می گیرد. بنابراین فرآورده تولیدی واحدهایی که دارای پروانه استاندارد تشویقی هستند کاملا مورد تایید سازمان ملی استاندارد است.

براساس اعلام سازمان استاندارد از اول تیر ۱۳۹۲ سرکه مشمول مقررات اجرایی استاندارد اجباری خواهد شد و پس از آن تاریخ تمامی واحدهای تولیدکننده این محصول تحت نظارت سازمان ملی استاندارد قرار می گیرند.

به گزارش ایسنا، استاندارد سرکه در سال ۱۳۷۴ تدوین شد و برای شمشین بار در سال ۱۳۹۱ مورد تجدیدنظر قرار گرفت. سرکه هم به صورت مصنوعی و هم از طریق تخمیر باکتریایی تولید می شود. روش باکتریایی سرکه تنها ۱۰ درصد از تولید دنیا را به خود اختصاص داده است اما به دلیل این که قوانین جهانی مربوط به سلامت غذا بر تهیه سرکه خوراکی از مواد بیولوژیکی تاکید می کنند از این روش همواره برای تولید سرکه استفاده می شود.

چند روز پیش یک تولید کننده سرکه در گفت وگو با ایسنا با اشاره به این که بسیاری تولید کنندگان سرکه به جای الکل از اسید اسیتیک در تولید سرکه استفاده می کنند، گفت که استفاده از اسید اسیتیک در تولید سرکه اگرچه محصول را ارزان تر می کند، اما بسیار خطرناک بوده و سرطان زا است.

به گفته ضرغام نوروزی اسید اسیتیک از متانول ساخته می شود که ماده ای بسیار خطرناک و سرطان زا است و ایجاد زخم معده می کند.

یک تولید کننده دیگر سرکه نیز با ارسال نمابری به خبرگزاری ایسنا توضیح داد که با توجه به افزایش بی رویه قیمت الکل از اسفند ماه سال ۱۳۹۱ از مبلغ ۱۷۰۰ تومان به مبلغ بیش از ۴۰۰۰ تومان در اردیبهشت امسال عده ای سودجو با استفاده از استید استیک صنعتی تولیدی پتروشیمی اقدام به تولید سرکه کرده و در استان زنجان شهرستان طارم – آب بر به فروش می رسانند. با توجه به این که اسیتد اسیتیک صنعتی دارای فلزات سنگین است سرکه تولیدی با این ماده باعث بیماری می شود.