علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که در همایش سراسری قوه قضاییه حضور داشت، ضمن تشکر از زحمات آیت الله آملی لاریجانی رئیس دستگاه و همکارانشان گفت:  امیدواریم در ایام شبهای قدر خداوند برای امت اسلامی و ملت بزرگ ایران بهترین ها را مقدر نماید.

لاریجانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر افزود: یاد شهید بزرگوار آیت الله بهشتی و یاران این شهید  را گرامی می‌داریم و امیدواریم هفته قوه قضائیه که هر ساله به این مناسبت تشکیل می‌شود  هماهنگی‌های بین قوا را بیشتر کند و درک بهتری از شرایط و ایجاد یک فرصت‌های بهتر را برای خدمت به مردم تهیه کند.

رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: قوه قضاییه در طول این 37 سالی که از انقلاب گذشته است به نوعی ظهور نو در کشور داشته است و همچنین این قوه به همت داشتن قضات ارزشمند از نقاط قوت قابل توجهی برخوردار است.

وی افزود: در سالهای اخیر برخی از پرونده‌های مهم و پر سروصدا به خوبی مورد بررسی قرار گرفت که خود حکایت از تحقق قانون و وجود قوه قضاییه مقتدر دارد. با توجه به اطلاعاتی که از طریق دستگاه‌های نظارتی به ما در مجلس رسیده است می‌توانم بگویم که این قوه مسیر تکاملی مثبتی را طی می‌کند.

رئیس مجلس گفت: قضاتی متبحر و با وجدان در این قوه کار می کنند و در مقابل فشارها ایستادگی می کنند که سرمایه بسیار ارزشمندی است و ما باید در مقابل این اراده و وجدان قضات ارزشمند تعظیم کنیم که عامل اقتدار کشور هستند و برای حفظ این سرمایه باید تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.

لاریجانی گفت: برخی حمایت‌ها که در سالهای اخیر از بودجه قوه قضاییه در مجلس صورت می‌گرفت نیز بیشتر با هدف حفظ چنین سرمایه عظیمی انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در سالهای اخیر اقداماتی در قوه قضاییه با کمک بخش‌های مختلف انجام شد که بخشی از آن نیز به مجلس محول شده بود که در سیمای قانون نیز ترسیم شد یکی از آنها آیین دادرسی کیفری بود که به نوعی قانون مادر محسوب می‌شود.

رئیس قوه مقننه افزود: دیگر قانون مورد بحث لایحه مجازات اسلامی بود که یکی از موضوعات مهم برای کشور محسوب می‌شود که توسط مجلس به تصویب رسید. لایحه پلیس قضایی و همچنین لایحه وکالت در مجلس نهم مورد بررسی قرار گرفت و تصویب آن به مجلس فعلی محول شده است.

 

وی تصریح کرد: بحث سازمان مبارزه با فساد اقتصادی در مجلس پیگیری شد و قانون آن با کمک قوه قضاییه تدوین شد و در مجلس دهم نیز بزودی در دستور کار قرار خواهد گرفت. موضوع دیگری که در حال حاضر در مجلس در حال پیگیری است مسئله نظام جامعه داوری در کشور است. بخاطر شرایط خاص کشور نیازمند ضوابط دقیق‌تر در داوری هستیم که بار قضا را کاهش می‌دهد که در نهایت نیاز به آموزش‌های گسترده در قوه قضاییه و همچنین مدیران اقتصادی دارد.

لاریجانی درباره وضعیت مالکیت اراضی در کشور گفت: لازم بود برای سامان دادن ساخت و سازها در منابع طبیعی یک بازنگری کلی در قوانین صورت بگیرد که به لحاظ کار تخصصی در این باره سرمایه‌گذاری خوبی صورت گرفت و مراحل آن در حال طی شدن است و امیدوارم در سالجاری مجلس به این موضوع بپردازد.

رئیس مجلس درباره قوانین مبارزه با قاچاق در کشور گفت: قاچاق یکی از معضلات اساسی در کشور است تصور ما این بود که قانون موجود شرایط مطلوبی را فراهم کرده اما اخیرا برخی نمایندگان گزارش‌هایی را ارائه کرده‌اند که نشان دهنده مسائل مشکلاتی در این حوزه است و فکر می‌کنیم در حال حاضر یک بازنگری در این امر ضرورت یافته است.

وی افزود: اگر علاج جدی برای این موضوع نداشته باشیم حقیقتا مسئله اقتصاد مقاومتی به وقوع نخواهد پیوست. به طول مثال مناطقی که در مرزها برای تبادل در نظر گرفته شده است با سوء استفاده‌هایی موجب ورود کالای قاچاق می‌شود که لازم است در قانون جدید کنترل این منافذ مدنظر قرار گرفته شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: یکی از مواردی که جزو برنامه‌های کاری ما در مجلس قرار دارد قانون مبارزه با مواد مخدر است همان طور که استحضار دارید دو دهه بیشتر است که ما با قانون مبارزه با مواد مخدر در حال کار هستیم که قانون نسبتا محکمی است نتایج خوبی نیز داشته است که البته برخی از آنها نیز چندان مثبت نمی‌باشد. 

نماینده مردم قم با اشاره به اینکه از جهت تنوع مواد مخدر و سرعت آن خیلی بیشتر از نوع مبارزه‌ای است که ما داریم، ادامه داد: لذا سطح درگیری در این موضوع بسیار زیاد است و یکی از شگردهایی که برای ساماندهی طراحی‌های شیاطین بزرگ برای دنیا در مورد ایران است همین مسئله است که سطح درگیری ما را در این امور بیشتر کنند لذا جا دارد که ما با رویکرد جدیدی به موضوع مواد مخدر بپردازیم.

لاریجانی تصریح کرد: مطالعاتی را در مرکز پژوهش‌های مجلس و برخی از نهادی دیگر در این زمینه انجام شده و حتما از گزارشات حوزه قضاییه نیز از استفاده می‌کنیم و اینکه یک تجدیدنظری در این قانون صورت بگیرد با رویکرد جدید این موضوع نگارش بشود که این هم جزو برنامه‌های آتی است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه محیط زیست و امور زیستی نیز علاوه بر قوانین موجود احتیاج به قوانین مکمل داریم، خاطرنشان کرد: که بعضی از آنها مثل لایحه هوای پاک در دستور کار مجلس است و در زمینه امور زیستی نیز قوانینی داشته‌ایم که مربوط به تغییراتی است که در این بخش رخ داده است که احتیاج به تکمیل نیز وجود دارد ولی آنچه که مهم است وجود یک ساز و کار اجرایی در کشور است و پیشنهاد ما به قوه قضاییه این است که محاکم تخصصی در این دو بخش ایجاد شود و امیدواریم که زمینه بهتر شدن شرایط برای اجرای قانون در کشور فراهم شود.

لاریجانی اظهار داشت: بخش دیگر مربوط می‌شود به انتظاراتی که از قوه قضاییه در خصوص سایر شئون وجود دارد شاید برای فهم این موضوع نیازمند این باشیم که شرایط کشور و مصافی که کشور ما در شرایط امروز دارد را آشکارتر بیان کنم به چند مقوله از این مسئله اشاره می‌کنم تا کمک ‌کند به درک بهتر شرایط. یکی از موضوعاتی که برای کشور ما پیش آمد و نظام ما آن را انتخاب کرد مسئله برجام بود و این توافق هسته‌ای، نظام آن را با چشمی بینا انتخاب کرد اما باید ببینیم که آمریکایی‌ها وغربی‌ها در پس این توافق چه فکری را اندیشیده‌اند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد غربی‌ها در اجرای برجام نقاط ضعفی را جا گذاشتند که برخی از این نقاط ضعف مربوط به برچیدن تحریم‌ها علیه ایران می‌شود که بخشی از این عدم برچیدن تحریم‌ها را در بانک‌های بزرگ کشور شاهدیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: علاوه بر این یک اضطرابی نیز برای سرمایه‌گذاری در ایران به وجود آورده‌اند که علی‌الظاهر توطئه‌هایی وجود دارد و دربخش‌های خزانه‌داری این اضطراب‌ها را تشدید می‌کنند که این سرمایه‌گذاری‌ها صورت نگیرد که اینها برمی‌گردد به طراحی بزرگ‌تر آنچه که لابلای حرف‌ها و اعمال آنها به دست می‌آید این است که آنها همزمان با توافق هسته‌ای عملیات دیگری را از نظر سیاسی سامان داده‌اند که نفوذ سیاسی آنها را در منطقه بیشتر جلوه می‌دهد و هیمنه کاری خودشان را در منطقه و تسلطشان را بر کشورها بیشتر نشان می‌دهد چرا؟ برای اینکه همزمان با این توافق نمی‌خواستند تغییرات مخالف نظرات آنها در شرایط منطقه‌ای وجود بیاید و گاه در بیاناتشان این را می‌گویند که ما نباید بگذاریم نفوذ ایران در منطقه گسترش پیدا کند و جلوگیری کنیم از هژمون ایران، به همین دلیل تدارکاتی را دیده‌اند. 

لاریجانی ادامه داد: یک بخش از اقدامات آمریکا این است که به دلایل مختلف نوعی از تحریم‌های دیگر را ساماندهی کنند قطعا باید در مقابل این گونه رفتارها واکنش نشان داد و در خود توافق هسته‌ای هم این زمینه‌ها به وجود آمده است و باید این مسائل پیگیری شود اما بحث من امروز این نیست بحث این است که آنها طراحی برای این نوع امور در مقابل با ایران دارند باید این طراحی را شناخت و این امر تاکتیکی نیز نیست بلکه یک استراتژی است که آنها در پیش گرفته‌اند تا یک مقاصدی را در مورد ایران محقق کنند بنابراین ضمن اینکه توافق هسته‌ای می‌خواهد انجام شود یک نوع دیپلماسی را دنبال می‌کنند همراه با حضور پرقدرت نظامی در منطقه و همچنین مانع شدن از نفوذ ایران در منطقه.

وی ادامه داد: به همین دلیل تضمین‌هایی را به متحدین خود می‌دهند مخصوصا به سعودی‌ها و کشورهای دیگر  که در خلیج فارس هستند و حجم زیاد سلاح به این کشورها فروخته می‌شود و علاوه بر این یک نوع همکاری دیگر مثل برخی از این مانورهای نظامی که شما در اخبار می‌شنوید انجام می‌شود.

لاریجانی گفت: ما با یک پدیده سیاسی نسبتا میان مدت روبرو هستیم و از نظر بین‌المللی با رفتارهای شیطنت آمیزی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه از نظر منطقه‌ای خلق بحران یک سیاست مستمری شده است، افزود: خلق بحران در منطقه یک سیاست مستمری شده مخصوصا برای سعودی‌ها که به نظر می‌رسد یک تغییری در رفتار دیپلماتیکی خودشان دارند و آنها بحران‌هایی را برای برخی از کشورهای منطقه و تجزیه برخی کشورها دنبال می‌کنند.

رئیس مجلس اظهار کرد: خلق بحران در منطقه و کشورهای منطقه حتما تأثیراتی را بر کل منطقه خواهد گذاشت و مهم این است که ما یک ارزیابی از این وضع بر منطقه داشته باشیم.

لاریجانی گفت: روند جریان‌های تروریستی در منطقه نشان می‌دهد موضوع تروریسم روبه رشد و گاه همراه با جهش‌ است و مجموعه عوامل مؤثر در منطقه نشان می‌دهد جریان تروریسم کوتاه مدت نخواهد بود.

وی اظهار کرد: هدف از خلق بحران در منطقه این است که غربی‌ها می‌خواهند هیمنه ایران را از داخل دچار تضعیف کنند لذا ملاحظه می‌کنید اخباری که به دست ما می‌رسد در آن تلاش می‌کنند که با نفوذ عناصر تروریسم در ایران سعی می‌کنند حتی شده با یک ترقه بگویند در ایران هم مشکل امنیت وجود دارد.

رئیس مجلس افزود: تسهیل شرایط کسب و کار در کشور ما مطلوب نیست لذا این موضوع بر عهده قوه قضاییه است که اطمینان بخشی به سرمایه گذاران می‌تواند این بخش را تسریع دهد.

لاریجانی گفت: در سالهای قبل هم رکود اقتصادی وجود داشته که بخشی از آن عوامل بیرونی و بخشی دیگر عوامل داخلی بودند لذا غربی‌ها بر این تلاشند که نابسامانی اقتصادی را در کشور ترسیم کنند.

وی تصریح کرد: یکی از بخش‌های دیگری که در بیانات غربی‌هاست مسئله حقوق بشر است که قوه قضاییه در این زمینه نقش مهمی دارد.

رئیس مجلس خاطر نشان کرد: ما یک کشور اسلامی هستیم و براساس قوانین اسلامی باید کارها سامان یابد.