اعضای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ صبح امروز در نشستی اعتراض خود را نسبت به پرداخت‌ حقوق‌های نجومی به مدیران دولتی و عدم برخورد قاطع دولت با آن و تغییر معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه اعلام کردند.

*اجرای اصل شفافیت اطلاعات راه حل دائمی برای برخورد با حقوق‌های نجومی است

در ابتدای این نشست امیرحسین غفاریان عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ اظهار داشت: موضوع فیش‌های نجومی ذیل مبحث مفاسد اقتصادی تعریف می‌شود که یک بعد آن دست‌درازی به بیت‌المال است که افراد باید محاکمه شوند و اموال نیز برگردانده شود،‌ بعد دیگر ضربه‌ای است که این موضوع بر بدنه نظام وارد می‌کند.

وی افزود: این نظام برآمده از بطن مردم است و برای مردم کار خود را آغاز کرده است، حال اگر مردم اعتمادشان به قسمتی از نظام از بین برود، جبران آن بسیار سخت خواهد بود.

این فعال دانشجویی ادامه داد: در شرایطی که مردم فشارهای اقتصادی را تحمل می‌کنند و برای حل آن عزم جهادی کرده‌اند، پرداخت حقوق‌های نجومی به مدیران دولتی هیچ توجیهی ندارد و جز دلسرد کردن مردم فایده دیگری برای کشور نخواهد داشت.

عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: از دیوان محاسبات، مجلس، قوه قضائیه و نهادهای نظارتی می‌خواهیم ضمن برخورد قاطع با متخلفان موضوع حقوق‌های نجومی، شفافیت این امر را نیز در دستور کار قرار دهند.

غفاریان با بیان اینکه هیچ دلیل موجهی برای پرداخت حقوق‌های نجومی به مدیران دولتی وجود ندارد، گفت: زمانی که به کارگران به خاطر اعتراض‌شان شلاق می‌زنید، حال وقتی بانک‌ها و بیمه‌ها قانون را رعایت نمی‌کنند، نباید همین قاطعیت در برخورد با اینان نیز صورت گیرد؛ چراکه اگر غیر از این باشد ضربه به نظام وارد خواهد شد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه دولت مجوز تجمع دانشجویان مقابل سازمان بازرسی را صادر نکرد، گفت: اجرای اصل شفافیت اطلاعات، راه حل دائمی در برخورد با فسادهای اقتصادی از جمله حقوق‌های نجومی است.

غفاریان در پایان با بیان اینکه اصل شفافیت اعتماد مردم به مسئولان را بیش‌تر می‌کند، گفت: قانون دسترسی مردم به اطلاعات آزاد باید در دستگاه‌های کشور اجرا شود تا دیگر مشکلاتی از قبیل محرمانه بودن قراردادها از جمله قراردادهای جدید نفتی و یا حتی برجام، پیش نیاید.

*مردم به جای عزل امیرعبداللهیان، منتظر برکناری مدیران متخلف در موضوع حقوق‌های نجومی بودند

در ادامه این نشست مصطفی ابراهیمی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: در حالی که انتظار می‌رفت خبر برکناری مدیران متخلف در موضوع حقوق‌های نجومی گوشه‌ای از درد مردم را تسکین بخشد، متأسفانه خبر برکناری امیر عبداللهیان معاون انقلابی وزارت خارجه را شنیدیم.

وی افزود: در حالی که روحانی، ظریف و عراقچی بارها خلاف گفته مقام معظم رهبری در خصوص اجرایی شدن برجام 2 سخن گفتند، شاید اولین مانع ساختاری و جلوگیری از اجرای برجام 2، آقای امیر عبداللهیان بود که هم‌راستا با جبهه مقاومت پیش می‌رفت.

این فعال دانشجویی تصریح کرد:‌ در حالی که جبهه مقاومت با آزادسازی فلوجه با قدرت پیش می‌رفت‌، عزل امیر عبداللهیان این شائبه را به وجود آورد که در این موضوع یک دسیسه خارجی وجود داشته باشد.

ابراهیمی اضافه کرد: این تغییر سه روز پس از دیدار ظریف با جان کری اتفاق افتاد. آیا وزارت خارجه با سفارش کشورهای خلیج‌فارس و آمریکا امیر عبداللهیان را عزل کرد تا چراغ سبزی به عربستان نشان دهد؟ مسئولان باید در این خصوص پاسخگو باشند.

عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ ضمن قدردانی از سردار قاسم سلیمانی در خصوص دفاع از شیخ عیسی قاسم گفت: اگر وزارت خارجه ما در اعدام شیخ نمر و همچنین فاجعه منا موضع انقلابی می‌گرفت و منفعلانه عمل نمی‌کرد، دیگر نیازی به ورود سردار سلیمانی نبود. انفعال وزارت خارجه باعث شده است که سردار سلیمانی ورود کنند و مواضع انقلابی را پیش ببرند.

*دولت که مسکن مهر را مزخرف خواند چرا با حقوق‌ نجومی برخوردی نکرد

مجتبی ثابتی مسئول‌ سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ در ادامه این نشست پیرامون حقوق‌های نجومی و تغییرات وزارت امور خارجه اظهار داشت: در انتخابات سال 92، آقای روحانی ادعایی داشتند مبنی بر اینکه علاوه بر چرخیدن سانتریفیوژ باید زندگی مردم نیز بچرخد و این ادعا را با شعار تدبیر و امید و با قاعده راستگویی بیان کردند. 

وی افزود: روحانی شعارهای انتخاباتی‌ و ادعاهای اولیه‌اش، بهبود بخشیدن به وضعیت اقتصادی بود. این شرایط نشان می‌دهد وی یا از وضعیت اقتصاد کشور باخبر بود یا خیر. اگر ایشان از وضعیت اقتصاد کشور مطلع بودند، دیگر حق ندارند امروز مشکلات را به گردن دیگران بیندازند، بلکه باید به رفع مشکلات مبادرت ورزند و اگر هم از شرایط اقتصادی کشور باخبر نبودند، پس چرا آن شعارها را سر دادند و چرا وارد این عرصه شدند.

این فعال دانشجویی با تأکید بر اینکه کارگزاران نظام جمهوری اسلامی باید به جای توجیه، اقدام و عمل کنند، گفت: چگونه دولت در جهت توقف مسکن مهر اقدام کرد و آن را مزخرف خواند،‌ اما نسبت به برخورد با حقوق‌های نجومی اقدامی نکرد!

ثابتی افزود: چگونه است فردی که باید حافظ پول و اموال مردم باشد، خلاف قانون عمل می‌کند و از پول مرم برای خود توشه جمع می‌کنند. این فرد چگونه می‌تواند حافظ اموال باشد.

مسئول‌ سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ، در ادامه گفت: ابتدایی‌ترین کار دولت در موضوع حقوق‌های نجومی عزل مدیران متخلف، ایجاد شفافیت اطلاعات و برگرداندن اموال به بیت‌المال است.

ثابتی در ادامه سخنان خود پیرامون وقایع رخ‌داده در کشور بحرین و تغییرات در وزارت امور خارجه، گفت: روزگاری برخی از مسئولان سیاسی کشور، تئوری زمین می‌دهیم، زمان می‌خریم را سر دادند، اما سرداران ما به پشتوانه مردم وارد عمل شدند و غلط بودن آن تئوری را نشان دادند. امروز می‌ترسیم شرایطی ایجاد شود که قهرمانان و سرداران ملی ما از جمله قاسم سلیمانی مجبور شوند که وظیفه مسئولان سیاسی را انجام دهند.

وی افزود: ما مشاهده می‌کنیم که رژیم آل خلیفه ظلم‌هایی را نسبت به شیخ عیسی قاسم و ملت بحرین انجام می‌دهند، اما رئیس‌جمهور ما در قبال آن سکوت کرده است تا کار به جایی رسید که سردارانی که به صدام سیلی زده بودند،‌ امروز وارد کارزار شوند.

این فعال دانشجویی در پایان گفت: ملت و دانشجویان انقلابی ایران، قهرمانان واقعی خود را می‌شناسند و فراتر از بازی‌های سیاسی با تمام توان پشتیبان این سرداران انقلابی خواهند ماند.

*لزوم برخورد جدی با فساد سیستمی و ساختاری در کشور

در پایان این نشست، مرتضی فتح‌الله زاده مسئول‌ سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه‌ تهران نیز گفت: ما در کشور با پدیده فساد سیستمی و ساختاری مواجه هستیم و بخشی از مشکلات کنونی اقتصادی از جمله پرداخت حقوق‌های نجومی ناشی از همین فساد و رکود حاکم بر کشور است.

وی افزود: متأسفانه فساد در ایران شکل قانونی به خود گرفته است درحالی‌که حکومت اسلامی تمام تلاش خود را برای مستضعفین باید انجام دهد.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: ما مشاهده کردیم کارگران را به جرم اعتراض شلاق زدند. ما وارد جزئیات این حکم نمی‌شویم، اما آیا در قشر پزشکان  نیز که برخی فسادها وجود دارد، چنین برخوردی صورت می‌گیرد.

فتح‌الله‌زاده در ادامه پیرامون فسادهای موجود در قراردادهای جدید نفتی، گفت: منتقدان بر لزوم اصلاح بندهای قراردادهای جدید نفتی تأکید کردند و مسئولان نیز قول اصلاح دادند، اما مشاهده می‌کنیم این اصلاح‌ها ناقص و غیرشفاف است.

وی ادامه داد: مسئولان وزارت نفت باید موارد اصلاح‌شده را به صورت شفاف اعلام کنند، البته رفتار دولت به‌گونه‌ای است که تمایل به اصلاح قراردادها ندارد.

مسئول‌ سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه‌ تهران، خاطرنشان کرد: دولت مناقصه‌ای را برای واگذاری پروژه‌های نفتی انجام نداد و از همان ابتدا وارد مذاکره با شرکت‌های خارجی شد، آن هم با برخی شرکت‌ها که سابقه بسیار بدی در این امر دارند.

وی با بیان اینکه دولت همه گشایش‌ها را در نسخه کپسولی تزریق شده از خارج می‌داند، گفت: قراردادهای جدید نفتی اگر اصلاح نشود، کرسنت دیگری را رقم می‌زند. ما از مسئولان می‌خواهیم اگر توان داخلی را تقویت نمی‌کنند، لااقل برای آن مانع‌تراشی نکنند.