به گزارش پارس به نقل از مهر، مراسم رونمایی از فیلم مستند «ایرانی های مرتد» با حضور محمد احسانی مدیر شبکه یک، سید رضا خطیبی کارگردان، سهیل کریمی مستندساز، ابوزهرا از مجاهدان عراقی، حسن شمشادی خبرنگار ایرانی فعال در سوریه و جمعی از اهالی رسانه امروز دوشنبه ۲۵ خرداد در خبرگزاری مهر برگزار شد.

سهیل کریمی که سابقه مستندسازی بحران را در کارنامه دارد بعد از نمایش فیلم در سخنانی درباره شرایط منطقه و داعش عنوان کرد: بحث داعش به یک یا دو سال اخیر خلاصه نمی شود و گروه های اینچنینی از چندین سال قبل برنامه هایی داشته اند. در حقیقت زمانی که اسلام انقلابی به دنیا عرضه شد مخالفان جمهوری اسلامی اشکال مختلفی را امتحان کردند تا به مقابله با ما بپردازند.

وی ادامه داد: مخالفان در نهایت از اسلام منحرف‌شده و منقلب‌شده و گروه هایی که با عنوان سلفی ها و وهابی ها از آنها یاد می شود برای مقابله با اسلام انقلابی استفاده کردند. خاستگاه وهابیت عربستان است و گروه های تروریستی و منحرف پیش از این هم وجود داشته اند و حالا دشمن زمان مناسبی را انتخاب کرده است چون بحث جهاد و شهادت برای کسانی که دنبال فعالیت های اینچنینی هستند و مخصوصا برای جوانان جذابیت دارد و حالا این گروه های سلفی جهادی همچون داعش در منطقه و در میان بعضی از برادران اهل سنت ما نفوذ کرده اند.

این مستندساز با اشاره به غفلت از نفوذ دشمن در میان تازه مسلمان ها گفت: در کشورهای اروپایی تازه مسلمان ها با دلارهای نفتی سعودی جذب این گروهک ها می شوند و ما در این زمینه غفلت کرده ایم. کشورهایی همچون چچن و بالکان که زمانی ما آنها را نجات دادیم امروز در دست دشمن قرار دارد. در این مناطق افرادی هستند که در سطح داعش و سلفی ها علیه کشور خود می جنگند.

وی با اشاره به مستندسازانی که در حوزه بحران های منطقه و شناساندن گروهک های تروریستی فعالیت می کنند، گفت: حالا مستندسازانی هستند که در این زمینه گام نهاده اند تا این اتفاقات را روایت کنند. ما باید این روزها را ثبت کنیم چرا که در غیر این صورت یقینا به تاریخ خیانت شده است. این مستندسازان افرادی هستند که با دست خالی و با کارشکنی هایی که انجام می شود سعی دارند آثاری را به تصویر درآورند تا برا ی آیندگان باقی بماند.

کریمی در پایان سخنان خود گفت: به وسیله این فیلم‌ها و مستندها است که ما می توانیم به آیندگان بگوییم چه دشمنانی داشته ایم و چطور دست به مبارزه زدیم. همچنین این مستندها نشان می دهند که مبارزان ما در خط مقدم چگونه از همه چیز خود گذر کردند و به دفاع از مرزها پرداختند.

در این نشست رسانه ای سیدرضا خطیبی کارگردان سینمای ایران با اشاره به ویژگی های مستند «ایرانی های مرتد» عنوان کرد: باعث افتخار من بود که توانستم این مستند را ببینم. این اثر ساختار بسیار خوبی داشت و از نکته های جالبی برخوردار بود.

وی ادامه داد: مستند آغاز خوبی داشت و بعد دیدیم که فیلم از نقطه ای که صحنه های دردناکی داشت کات خورد و وارد مرحله دیگری شد و به تدریج عملیات مبارزان علیه داعش را نشان داد.

این فیلمساز با اشاره به شناخت و درک مسلمانان کشورهای اروپایی و آمریکایی عنوان کرد: من حدود ۳۰ سال است که در اروپا زندگی می کنم و دیده ام که مسلمانان کشورهای اروپایی چه نگاه اشتباهی به ما دارند و چه فاصله ای میان ما و آنها وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در ایران ادیان مختلف در کنار یکدیگر زندگی می کنند، گفت: پیروان ادیان مختلف از جمله کلیمی ها، زرتشتی ها و مسیحی ها در ایران در کنار هم در صلح و صفا زندگی می کنند در صورتی که در بعضی از کشورهای منطقه مثل عربستان چنین نیست.

کارگردان فیلم «حریم» تصریح کرد: من از فیلم «ایرانی های مرتد» لذت بسیاری بردم. این فیلم واقعیت هایی را نشان می دهد و من امیدوارم چنین فیلم هایی بیشتر ساخته شود تا  تفکری مثل داعش بیشتر شناسایی شود چون مساله از آن چیزی که ما می بینیم بسیار وحشتناک تر است. در کشوری مثل فرانسه ۸ میلیون مسلمان وجود دارد اما گاهی به خاطر نگاه اشتباهی که به مسلمان های کشورهایی مثل ما دارند سخنانی می گویند که خون شما را به جوش می‌آورد. من خیلی خوشحالم که جوانان ما به طرف ساخت چنین پروژه هایی می روند و امیدوارم فضا به گونه ای مهیا شود که چنین مستندهایی بیشتر ساخته شود.

در ادامه این نشست حمید عبدالله زاده کارگردان مستند «ایرانی های مرتد» درباره چگونگی ساخت این مستند توضیح داد: هدف اولیه ما این بود که درباره یکی از گروه های مقاومت عراق و افکار آنها فیلم بسازیم اما در کنار آن دغدغه دیگری هم داشتیم و آن شناساندن داعش به مردم کشور خودمان بود. مردم ما تفکر داعش را کمتر می شناسند، تفکری که می خواهد قدرت را در ایران تغییر دهد. 

این مستندساز با اشاره به سوالی درباره هزینه هایی که ایران در کشورهایی مثل سوریه و عراق برای مقابله با داعش و سایر گروهک های تروریستی می پردازد، گفت: مردم نمی دانند که چرا در کشورهای عربی برای مقابله با این گروهک ها هزینه می شود. از طرف دیگر شبکه های ماهواره ای نیز این هزینه ها را برجسته می کند و به طور مثال می گویند در کشور ایران قرار بوده بعد از انقلاب فقر ریشه کن شود اما اکنون پول ها و امکانات در کشورهای دیگر هزینه می شود. من خواستم در این مستند خطر و تهدید این گروهک ها را نشان دهم و دلیل هزینه‌هایی را که ایران می‌پردازد، بیان کنم و بگویم که چرا ایران در مقابل داعش از خود دفاع می‌کند.

وی ادامه داد: اگر کسی به منزل شما هجوم بیاورد، آیا دفاع نمی‌کنید؟ آیا این منطقی است که اجازه بدهیم ابتدا به خانه وارد شود و بعد از خود دفاع کنیم. ما هم در عراق از خود دفاع می‌کنیم و اگر هزینه‌ای می‌شود، برای پیشگیری از تهدیدی است که داعش برای ما دارد. اگر داعش با ما درگیر شود، تعداد شهیدهای ما بیشتر می‌شود و هزینه‌هایی که می‌پردازیم، بسیار بیشتر خواهد بود و حالا مردم باید این مساله را بفهمند و باور کنند. امیدوارم که در هدف خود موفق باشم.

عرفان طالبی تهیه‌کننده مستند «ایرانی‌های مرتد» نیز درباره ساخت این مستند، عنوان کرد: امروز جبهه‌ای در مقابله با داعش و گروهک‌های تروریستی ایجاد شده است و ما خواستیم جای خود را در این جبهه پیدا کنیم. به نظر من در این جبهه هر کسی سهمی دارد. ما با توکل بر خدا در این عرصه وارد شدیم و به لحاظ امکانات مادی و معنوی روی کسی حساب باز نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: به نظرم لطف خدا شامل حال ما شده است که توانسته‌ایم در مقابله با دشمنان تا این اندازه جلو برویم و پیام انقلاب را فراتر از مرزها به نمایش بگذاریم. ما توانستیم در این مستند نشان دهیم آنچه که مایه ثبات جمهوری اسلامی چه به لحاظ منافع و چه به لحاظ ایدئولوژی است، همین افرادی هستند که بدون حمایت و هیچ امکانات مادی به مقابله با دشمنان برمی‌خیزند.

طالبی با اشاره به آنچه که در این مستند روایت می شود، توضیح داد: ما در این مستند با یک فرمانده داعش صحبت کرده‌ایم و نگاهی هم به فاجعه اسپایکر داشتیم که در آن ۱۷۰۰ جوان شیعه عراقی در یک روز به شهادت رسیدند. همچنین داستان شخصی که فراز و نشیب خاصی در زندگی خود پیدا کرده بود، از ورود به ارتش صدام گرفته تا حضور در ایران و قرار گرفتن در جبهه ایران در این مستند نمایش داده شد.

وی در پایان گفت: ما سعی کردیم در مستند نشان دهیم نوک پیکان دشمن و جایی که هدف گرفته، ایران است. دشمن ایران را به خاطر حضور در این منطقه جغرافیایی انتخاب نکرده است، بلکه دشمنی آنها به خاطر ایدئولوژی است که ما داریم.