پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یاسر مرادی- در حالی تمامی رسانه ها و مسئولین عرصه فرهنگ از درگذشت جرج جرداق(نویسنده معروف مسیحی لبنانی کتاب  "الامام علی صوت العداله الانسانیه") ابراز تاسف می کنند که تا چند ماه پیش کمترین واکنش را نسبت به هشدارها درباره زندگی اسف بار وی در روزهای آخر عمرش نشان می دادند.
جالب آنکه بدانید استاد جرداق در آخرین روزهای حیاتش، زندگی دردناکی را پشت سر گذاشته و در حالی در یکی از قدیمی ترین مناطق بیروت زندگی فقیرانه ای را در تنهایی خود می گذراند که فقط از طریق فعالیت نه چندان منظمش در رادیو لبنان امرار معاش می کرد و از همین رو تصمیم گرفت تا کتابهای پر ارزش کتابخانه شخصی اش را برای گذراندن مخارج روزمره اش به معرض فروش بگذارد.

jorjjordagh1

 متاسفانه مسئولین لبنانی توجه چندانی به این اسطوره ادبیات کشورشان نداشتند و مقامات ایرانی هم به گرفتن عکس یادگاری با وی برای افزودن به آلبوم تصاویر یادگاریشان بسنده می کردند. در آن زمان تنها حجه الاسلام محمد رضا زائری که مشغول تحصیل دکترای اسلام  و مسیحیت در بیروت بودند، ارتباط صمیمانه ای با جرج جرداق داشته و دائم به استاد سر میزد. ایشان در سال 90، بنده را که آن موقع در بیروت فعالیت رسانه ای می کردم از وضع اسف بار ایشان و قصد وی برای فروش کتابهای نفیسش برای امرار معاش مطلع کردند اما مسئولین خبرگزاری جمهوری اسلامی از انتشار این خبر امتناع کردند تا دقیقا دو سال پیش در آبان 91، یکی از مسولان رایزنی فرهنگی در بیروت با وی دیدار و مجددا خواستار انتشار خبری در این راستا برای معطوف داشتن توجه مسئولین به زندگی دردناک استاد شدند.

هرچند ایرنا این بار خبر با سانسور بخش های مهم منتشر کرد اما این بار صدای آقایان یقه سفید بلند شد که چرا شان استاد را زیر سوال بردی!! اما دریغ از اینکه همین یقه سفیدان یک بار به منزل استاد سری بزنند و بوی تنهایی و غربت وی را از نزدیک استشمام کنند.

جالب تر آنکه این نویسده مشهور مسیحی در آخرین سخنان منتشر شده از وی لب به گله از بی اخلاقی ناشران ایرانی پرداخت و گفت: " از ناشران ایرانی می خواهم که حق‌ التألیف کتاب‌هایم را به من پرداخت و نسخه‌ای از چاپ‌های جدید را برای من ارسال کنند."

اما سوالی که در ذهن ما ایرانیان به عنوان اولین سوال شکل می گیرد، این است که آیا جرج جرداق بالاخره شیعه شد یا نه؟ او خود در آخر عمرش چنین به این سوال جواب میدهد که " مسیحی یا مسلمان بودن تفاوتی نمی کند؛ مهم این‌ است که بتوانیم انسان پاکی بوده و به آموزه های پیامبران آسمانی عمل کنیم. اسم‌ها برای من مهم نیست؛ من عاشق مرام و انسانیت علی (ع) بوده و هستم و باید بگویم که من خود را از شیعیان علوی می‌دانم." 

وی به خاطره ای از دوران کودکی خود و نحوه آشنایی اش با امیرالمومنین(ع) اشاره کرد و افزود: من متولد جنوب لبنان بوده و در دوران ابتدایی از درس و مدرسه فراری بودم؛ روزی برادر بزرگترم کتاب نهج البلاغه را به من داد و به عنوان تنبیه از من خواست که آن را بخوانم و چند بار از روی تمام آن رونویسی کنم.

خدایش بیامرزاد و با امیرالمومنین محشور گرداند.

اما خاطره دیدار با رهبر انقلاب

جرداق در این‌ باره گفت: در سفری که در سال 1997 به ایران آمدم، با امام خامنه‌ای دیدار کرده و گفت‌وگو کردیم. احساس کردم که بواقع، انسانی بزرگ است، چه، از ویژگی‌های انسان بزرگ تواضع است. ایشان به همان اندازه که بزرگ بود، متواضع هم بود.

jorjjordagh2

وی افزود: در آن دیدار در مورد امام علی(ع) و انگیزه‌هایی صحبت کردیم که موجب شده بود در مورد امام علی(ع) کتاب بنویسم. ایشان کتابم را خوانده و بسیار پسندیده بود و من نیز به این خاطر از ایشان تشکر و به ایشان عرض کردم که بحق، نام شما باید امام باشد و ما از شاگردان شما هستیم.

جرج جرداق درباره برداشت خود از شخصیت رهبر انقلاب گفت: ایشان یک انسان متفکر، فرهیخته، دانا، بزرگوار، وارسته و متواضع بود، همان گونه که شایسته یک رهبر است. در مورد ایشان باید بگویم که او پیرو امام خمینی(ره) است و امام خمینی(ره) هم پیرو امام علی(ع) بود. آیت‌الله خامنه‌ای، مردی بزرگ است و اگر این‌گونه نبود، به این مرتبه نمی‌رسید.

وی گفت: من می‌دانم هر کس بخواهد شخصیت ایشان را تعریف کند، او را شخصیتی در منتهای انسانیت و بر قله اخلاق و عدالت معرفی خواهد کرد. ایشان انسانی بزرگ است و ایران به خاطر وجود چنین شخصی باارزش است. من از همین جا آرزو می‌کنم که ایران در این زمان همان‌گونه که شایسته چنین مردی است، همراه با عدالت و اخلاق و همه خوبی‌ها باشد. به صورت کلی می‌توانم بگویم که امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای بر راه و روش امام علی(ع) حرکت کرده‌اند.

jorjjordagh