آب نارنج یکی از خوش عطر و طعم ترین چاشنی هاییست که می توانید در غذا استفاده کنید. اما نگهداری از آن کمی دشوار است؛ زیرا فورا کپک می زند. ما روش نگهداری آب نارنج را در پارس نیوز یادتان می دهیم تا به مدت یکسال آب نارنج سالم و تازه داشته باشید.

طرز گرفتن آب نارنج بدون تلخی

نارنج - روش نگهداری آب نارنج

زمان مورد نیاز: 25 دقیقه

آماده کردن آب نارنج

نارنج ها را می شوییم و در آبکش می ریزیم.

پوست کردن نارنج

در این مرحله از روش نگهداری آب نارنج که تلخ نشود، پوست نارنج ها را به شکل نازک جدا می کنیم. برای این کار از چاقوی تیز یا پوست کن میوه استفاده می کنیم.

آبگیری نارنج

آب نارنج ها را می گیریم و در قابلمه ای می ریزیم.

جوشاندن آب نارنج

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و با یک قاشق مدام کف روی آب نارنج را بر می داریم.

آب نارنج شمالی - روش نگهداری آب نارنج

اضافه کردن نمک (اختیاری)

بعد از 20 دقیقه جوشیدن نمک می زنیم و هم می زنیم. حرارت را خاموش کرده و می گذاریم خنک شود، سپس در شیشه می ریزیم و در یخچال می گذاریم.

روش نگهداری آب نارنج بدون تلخی و کپک

  1. آبگیری نارنج : نارنج ها را از وسط نصف کرده و آب آن را می گیریم. سپس از صافی رد می کنیم.
  2. جوشاندن آب نارنج : برای نگهداری آب نارنج که تلخ نشود، این آب نارنج را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. هنگام جوشیدن کف روی آن را می گیریم.
  3. نگهداری آب نارنج : بعد از اینکه تقریبا 15 الی 20 دقیقه جوشید، از روی حرارت بر می داریم تا خنک شود و سپس در شیشه های مورد نظر می ریزیم.

روش نگهداری آب نارنج در فریزر

بهترین روش برای نگهداری آب نارنج بدون تلخی در طولانی مدت، قرار دادن آن در فریزر است.

برای این روش می توانید آب نارنج را در شیشه های مورد نظر بریزید و در فریزر بگذارید، در اینصورت آب نارنج ماندگاری بیشتری دارد. همچنین می توانید در قالب های یخ بریزید و در فریزر بگذارید.

آب نارنج - روش نگهداری آب نارنج

نکات کلیدی برای نگهداری آب نارنج تازه بدون تلخی

  • در روش دوم می توانید بعد از جوشیدن کمی نمک بریزید.
  • همچنین بهتر است از آبمیوه گیری دستی استفاده کنید تا هسته های نارنج له نشود و همچنین آب نارنج تلخ نشود.
  • جهت نگهداری آب نارنج برای مدت طولانی، آب نارنج را در یخچال بگذارید.
  • برای نگهداری آب نارنج که تلخ نشود، باید پوست نارنج را دور تا دور بگیرید.
  • برای آبگیری نارنج، می توان از دستگاهی که آب انار را می گیرد، استفاده کرد.
  • مهم ترین نکته برای نگهداری آب نارنج این است که نارنج های تازه چیده شده را برای 4 الی 5 روز در یخچال بگذارید و سپس آب آن را بگیرید
  • همچنین برای جوشاندن آب نارنج، باید از قابلمه تمیز استفاده کنید و همینطور باید شیشه ها خشک و تمیز باشند.
  • شیشه هایی که آب نارنج را در آن ها می ریزید بهتر است پلاستیکی نباشد و شیشه ای باشد.
  • لازم به ذکر است تا 24 ساعت بعد از اینکه آب نارنج را در یخچال گذاشتید، درب آن را باز نکنید.
  • در برخی رسپی ها آب نارنج را دو بار می جوشانند.

برای روش نگهداری آب نارنج به طرز صحیح، رعایت این نکات لازم است: 

اسیدی بودن پوست نارنج

در صورتی که نارنج‌های شما تازه و پر حجم است، بهتر است آبگیری را با توجه به اسیدی بودن پوست نارنج، چند روز پس از چیدن انجام دهید. پوست‌گیری صحیح نارنج، اولین اقدام مهم برای آبگیری آن است. انتخاب ظرف مناسب

ظرفی که برای جوشاندن آب نارنج انتخاب می‌کنید باید تمیز باشد. آب نارنج را در شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگه داری کنید و یک شب تا صبح درب آن را باز بگذارید. از ریختن آب نارنج در بطری پلاستیکی خودداری کنید. چون اسید موجود در آب آن، دیواره پلاستیکی ظرف را تجزیه کرده و مواد خطرناک و بیماری زا وارد آن خواهد شد.

انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری از آب نارنج

ظرفی که برای جوشاندن آب نارنج انتخاب می‌کنید باید تمیز باشد. آب نارنج را در شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگه داری کنید و یک شب تا صبح درب آن را باز بگذارید. از ریختن آب نارنج در بطری پلاستیکی(plastic) خودداری کنید. چون اسید موجود در آب آن، دیواره پلاستیکی ظرف را تجزیه کرده و مواد خطرناک و بیماری زا وارد آن خواهد شد.

طرز تهیه آب نارنج - روش نگهداری آب نارنج

خواص آب نارنج

نارنج یکی از مرکباتی است که ارزش غذایی و خواص بسیاری دارد. ترشی طبیعی باعث هضم سریع تر غذاها می شود ، به همین دلیل از آب نارنج به عنوان چاشنی سالاد و چاشنی روی غذاهایی مانند ماهی استفاده می شود.

عطر و مزه ی فوق العاده نارنج باعث خوشمزه تر شدن بیشتر غذا می شود. نارنج به هر صورتی که مصرف شود دارای خاصیت است مثلا میوه، عرق بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب نارنج فواید بی شماری دارد.

نارنج دارای طبع سرد و خشکی است و از همه قسمت های این گیاه (میوه، برگ، پوست و شکوفه) در طب سنتی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. برای تهیه آب نارنج ، می توان هم از میوه های نارس و هم از میوه های رسیده استفاده نمود.

البته در برخی خواص درمانی آب نارنج نارس قویتر و موثر است. آب نارنج دارای طبع سرد و خشک است و سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث است. خاصیت ضدعفونی کنندگی، کنترل فشار خون بالا ، کاهش ترشح صفرا، درمان ترش کردن معده و معالجه تورم حلق و گلو از مهمترین خواص آب نارنج در طب سنتی است.

آب نارنج عصاره میوه نارنج است که برای از یبن بردن تلخی آن، بعد از آب گرفتن نارنج، ۲ بار آنرا جوشانده و بعد از خنک شدن آب نارنج را مصرف می کنند. نارنج در گروه مرکبات جای می گیرد و تا حدودی دارای ویتامین C است. به این دلیل مصرف آب نارنج همراه غذاهای گوشتی جذب آهن موجود در گوشت را افزایش خواهد داد. این مایع ترش به دلیل طعم ویژه ای که دارد در صورتی که به غذا یا سالاد اضافه شود، نیاز به مصرف نمک را کاهش می دهد و به تحریک اشتها کمک می کند.

خواص آب نارنج - روش نگهداری آب نارنج

خواص آب نارنج برای کبد

آب‌نارنج باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می‌شود. همچنین از خواص آب‌نارنج می‌توان کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است، اشاره کرد. همچنین نوشیدنی مفید برای کسانی که کبد آن‌ها مشکل دارد، ترکیبی از آب‌لیمو شیرین، آبلیمو ترش، آب‌نارنج، آب‌پرتقال و آب سیب است.

آب نارنج به تصفیه خون کمک می‌کند و از بروز اختلالات کبدی پیشگیری می‌کند. نوشیدن آب نارنج باعث دفع صفرا می‌شود و سردرد های ناشی از مشکلات صفراوی را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید آب نارنج، آب پرتقال و آب‌لیمو را برای بهبود عارضه کبد چرب بنوشید. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آب نارنج، از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کنند.

همانطور که در بالا اشاره کردیم، آب نارنج باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود و برای مقابله با کبد چرب بسیار مفید است. مطالعات کافی بر روی خواص آب نارنج در بارداری انجام نشده و ایمن بودن مصرف آن در دوران بارداری تایید نشده ‌است. به خانم‌ها توصیه می‌شود در دوران بارداری و شیردهی، آب نارنج مصرف نکنند.

خواص آب نارنج برای چربی خون و فشار خون

در طب سنتی آمده است که مصرف آب نارنج باعث کاهش چربی خون می شود. آب نارنج ترکیباتی دارد که موجب کاهش فشار خون و چربی خون می شود. پس بهتر است آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برای کاهش فشار خون باید نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل کنید.

در منابع داخلی و ایرانی گفته شده است که مصرف آب نارنج باعث کنترل فشار خون بالا می شود. اما در برخی از منابع انگلیسی زبان نیز نوشته شده است که نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است و بهتر است کسانی که فشار خون بالا دارند نارنج مصرف نکنند، چون که باعث افزایش فشار خون آنها می شود. در هر صورت بهتر است افراد مبتلا به فشار خون بالا از مصرف نارنج خودداری کنند یا این مورد را با پزشک خود در میان بگذارند.

گرفتن تلخی آب نارنج - روش نگهداری آب نارنج

خواص آب نارنج برای موی سر

آب نارنج برای درمان ریزش مو مفید می باشد و به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کند. همچنین نارنج پخته شده را بر روی موها بمالید تا موها را نرم و درخشان کند. مخلوطی از پوست نارنج و پوست سبز گردو را با آب جوشانده سپس بعد از شستشوی سر موها را ماساژ دهید. این محلول تقویت کننده مو می باشد.

مقدار ۲ قاشق پوست گردو + ۴ قاشق پوست خرد شده نارنج. اگر نارنج به‌صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود، یک نرم‌کننده بسیار مفید برای پوست و مو و از بین برنده خارش است.

خواص آب نارنج برای سرماخوردگی

آب نارنج مانند خانواده ی مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است. تمام میوه های ترش و به ویژه مرکبات، حاوی ویتامین C هستند. آب نارنج نیز مانند دیگر مرکبات سرشار از ویتامین ث است که با مصرف آن سیستم ایمنی بدن تقویت می شود.

در صورت ابتلا به سرماخوردگی ، مصرف آب نارنج ، روند درمان را سریعتر می کند. آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثیر بسیاری دارد. برای رفع تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد. همچنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و بعد از غذا میل کرد.

تلخی آب نارنج - روش نگهداری آب نارنج

خواص آب نارنج و عسل

آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثیر بسیاری دارد. برای رفع تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد. همچنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و بعد از غذا میل کرد. برای کاهش فشار خون باید نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل کنید.

جهت درمان دردهای میگرنی و بی خوابی، کمی برگ تازه نارنج را خوب بشویید. سپس دم کرده و آن را نوش جان کنید. درطب سنتی معتقدند نوشیدن یک فنجان کوچک از این دم کرده می تواند در درمان دردهای میگرنی و بی خوابی موثر باشد. البته بهتر است همراه کمی عسل آن را نوش جان کنید که طعم تلخ آن آزار دهنده نباشد.

خواص آب نارنج و گلاب برای پوست

اگر به دنبال یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست خود هستید ، آب نارنج انتخاب مناسبی است زیرا دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است. برای مرطوب کردن پوست خود می توانید آب نارنج را با معادل یک سوم آن ، گلاب ترکیب کرده و مانند ماسک به صورت خود بمالید. مصرف مداوم این ترکیب باعث تقویت پوست می شود.

آب نارنج برای کرونا

آب نارنج سرشار از ویتامین ث است و برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. با توجه به اینکه کرونا بیماری ضعیف کش است مصرف آب نارنج برای شما مفید است و می تواند در پیشگیری و مبارزه با این بیماری به شما کمک کند.