به گزارش پارس به نقل از تسنیم، برای اولین بار در تاریخ منازعه عربی اسرائیلی، تل آویو اعلام کرد، از نظر ما حزب‌الله لبنان برجسته‌ترین خطر مرکزی برای اسرائیل در این لحظه به شمار می آید.

ژنرال "گادی آیزنکوت" رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، طی سخنانی که دیروز در کنفرانس سالانه مرکز مطالعات امنیت این رژیم در دانشگاه تل آویو بیان کرد و ژنرال عاموس یادلین رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی اسرائیل هم حضور داشت، در مقدمه ای که برای آغاز به کار این کنفرانس گفت چنین مدعی شد: هم اکنون و بعد از امضای توافق هسته ای " حزب الله " لبنان به خطری مرکزی برای اسرائیل تبدیل شده است.

در سخنان مقدماتی آغاز به کار این کنفرانس آیزنکوت ضمن پرداختن به تحولات جاری منطقه ای تصریح کرد: رئیس ستاد مشترکی که قرار است بعد از من این سمت را به دست بگیرد، بعد از گذشت یک دهه از زمان، ناگزیر خواهد بود، با اوضاع به مراتب پیچیده تری تعامل داشته باشد و اوضاع به مراتب از آن چه اکنون می باشد، درهم پیچیده تر خواهد بود.

آیزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در این کنفرانسی که تحت عنوان" ارزیابی راهبردی اوضاع اسرائیل در سال 2016 " نام گرفته بود، سخن می گفت، به صورت بسیار طولانی و مفصل سعی کرد پیش بینی های خود را در عرصه های بین المللی برای اسرائیل بیان کند، همچنین وی ارزیابی نیز در خصوص اوضاع جامعه و ارتش رژیم صهیونیستی سعی کرد ارائه دهد.

داعش یک پدیده است

در آغاز سخنان آیزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل سعی کرد، سخنان خود را با صحبت درباره داعش شروع کند. وی در این باره گفت: داعش پیش از این که بخواهد یک سازمان تلقی شود، در واقع یک پدیده است، از این رو سعی کردم به یاد آورم چه زمانی درباره داعش سخن گفتن را آغاز کردیم، از این رو براساس آن چه من به خاطر دارم، ما از سال 2013 به سخن گفتن پیرامون داعش و پرداختن به موضوعات آن توجه کردیم، بنگرید تا به کجا اکنون در این خصوص پیش رفته ایم.

وی در ادامه سخنانش گفت: پس از آن به نزاع سنی و شیعی می رسیم، که با نزاع بین ایران و عربستان سعودی ابعادی تازه به خود گرفته است و در این زمینه مشاهده کردیم چگونه تحولاتی تاکتیکی می توانند به نزاع و نبرد و عملیات منجر شوند.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در کنفرانس سالانه مرکز مطالعات امنیت این رژیم در دانشگاه تل آویو افزود: حوادثی از این قبیل و تحولات جاری در سوریه و رسیدن به موضوع بمب[‌ هدف قرار گرفتن واحد گشتی اسرائیل]  مزارع شبعا و پرداختن به بمبی که می خواهند برضد ما آن را در مرزهای نوار غزه بکارند، همه و همه ما را بر آن می دارد تا بگوییم، سرانجام کار و تحولات تاکتیکی به کجا می انجامد.

ژنرال گادی آیزنکوت در بخش دیگری از سخنانش گفت: همگونی و هماهنگی ارتش اسرائیل با آینده خود به مثابه یک چالش برای این ارتش است، و ارتش اسرائیل قادر است ظرف مدت زمان بسیار کوتاهی خود را با چالش های جدید هماهنگ سازد اما آن کسی که قرار است بعد از گذشت یک دهه این سمت ( ریاست ستاد مشترک ارتش ) را از من تحویل بگیرد، بی شک با مسائلی بسیار پیچیده تر از مسائل کنونی روبه رو خواهد بود.

آیزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در این لحظه بود که توجه و نگاه خود را به حزب الله لبنان معطوف داشت و در این خصوص گفت: هم اکنون توجه ما و توجه مرکزی ما به حزب الله لبنان معطوف شده است، حزب الله هم اکنون 240 روستا و شهر لبنانی را به کار می گیرد و این مساله به منطقی برای حزب الله تبدیل شده است تا از این طریق در آینده برای رویارویی از آن استفاده کند.

این مقام عالی رتبه ارتش رژیم صهیونیستی که در کنفرانس " ارزیابی راهبردی اوضاع اسرائیل در سال 2016 " سخن می گفت، افزود: حزب الله در آغاز تنها 10 هزار موشک در اختیار داشت، اما اکنون حزب الله صدها هزار فروند موشک در اختیار دارد، از این رو  نصرالله اکنون می خواهد هیمنه و سلطه شیعیان را بر لبنان محقق سازد.  

وی در این خصوص تاکید کرد: این مساله برای اسرائیل یک موضوع مشکل دار است، چرا که این امر موجب محدود شدن توان ارتش اسرائیل در فعالیت عملی می شود، از این رو می بینیم سلاح خود را هم توسعه بخشیده است، اما با این اوصاف حزب الله به درستی می داند، با چه واقعیتی می تواند روبه رو شود، اگر تنش در شمال ( مرز فلسطین اشغالی با جنوب لبنان ) شکل بگیرد.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در این خصوص مدعی شد: توان اطلاعات نظامی ما به صورت اساسی تقویت شده است، و در داخل حزب الله با وجود افتخاری که این حزب به توانایی خود دارد، در داخل این حزب این درک عمیق وجود دارد که ما قادریم در داخل سازماندهی آن رخنه کنیم.

وی در ادامه سخنانش خطاب به حاضران در این کنفرانس افزود: اما درباره توان اسرائیل باید بگویم که ارتش ما از توان بسیار بالایی برخوردار است، که قابل پیش بینی نیست و این مساله خود بازگو کننده علت آرامش کنونی است.

وی برای باور پذیرتر کردن سخنانش افزود: از این رو و با تمام این تفاصیل آزمایش و مانورهای ما به صورت روزانه ادامه دارد، چرا که آنها ( حزب الله ) درصدد انجام عملیات هستند.

اگرچه رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل تمام توجه خود را به حزب الله معطوف کرده بود، اما بازهم اساس توجه وی به ایران است و در این خصوص گفت: در راس اولویت های ما از سال 2005 موضوع ایران بوده است، بی شک توافق هسته ای اخیر یک نقطه تحول راهبردی در این خصوص به شمار می آید و این مساله باعث می شود تا شکل نگاه ما به این امر تغییر کند.

وی افزود: ما هم اکنون در حال بازنگری و ارزیابی مجدد تحول راهبردی خود می باشیم، و آن چه که به ارتش اسرائیل مربوط می شود، در حال بررسی است، از این رو ظرف مدت 5 سال آینده را بررسی می کنیم، ارزیابی ما این است که ایران تلاش فراوانی را برای عمل به تعهدات خود به کار خواهد بست و سعی خواهد کرد در اجرای تعهدات خود به درستی عمل کند.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در این خصوص گفت: بعد از گذشت 15 سال ما ایران را بار دیگر به صدر اولویت های خود باز می گردانیم، تا عملکرد و فعالیت هسته ای  این کشور را مورد ارزیابی قرار دهیم، خواهیم دید آیا کانال های سری و تلاش هایی را آغاز خواهند کرد و این مساله را باید متوجه شویم، اکنون می دانیم که تغییراتی اساسی در جریان است.

وی گفت: تصور مربوط به در اختیار داشتن سلاح هسته ای از سوی ایران ناشی از آن است که ایران خود را به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه ای می داند، از این رو می خواهد در این جایگاه باقی بماند.

آیزنکوت در ادامه سخنانش در جمع حاضران در کنفرانس " ارزیابی راهبرادی اوضاع اسرائیل در سال 2016 "  گفت: تلاش های ایران برای نفوذ در منطقه که در سال های اخیر مشاهده شده است، مساله ای نیست که بخواهد در آینده نزدیک تغییر یابد، از این رو ایران برای حضور در مناطق جدید در حال نبرد است، دخالت ( حضور ) ایران در سوریه اکنون به یک حمایت عملی تبدیل شده است.

وی در این خصوص مدعی شد: ایران بخشی از رزمندگان خودرا به سوریه فرستاده است و آنها اکنون عملا می جنگند و ایران در این راه تاکنون بین 130 تا 140 کشته و هزاران زخمی تقدیم کرده است.

وی در ادامه سخنانش در باره ایران گفت: ما اکنون می بینیم تلاش‌های بسیاری از سوی ایران در نوار غزه هم صورت می گیرد و برای تاثیر گذاری بر عرب های اسرائیل ( فلسطینیان ساکن مناطق اشغالی ) تلاش های بسیاری را به کار بسته است و توانایی های آنها در این خصوص بسیار زیاد است.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل همچنین در ادامه این ادعاهای خود، گفت: هم اکنون ایران برای حمایت از حزب الله لبنان سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار کمک ارسال می‌کند و ارزیابی ما در این باره این است که هر چه وضاع اقتصادی ایران در این راستا بهتر شود، حمایت های مالی ایران از این گروه ها هم بیشتر خواهد شد.

وی همچنین مدعی شد: ایران برای حمایت از جنبش مقاومت اسلامی حماس میلیون ها دلار کمک می کند، این سوای موضوع حمایت های تسلیحاتی است که ما در سال گذشته مقادیری از این تسلیحات را در پهنه دریا توقیف کردیم.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در این لحظه بار دیگر به موضوع داعش بازگشت و به موضوع نحوه و اشکال حمایت هایی که در داخل فلسطین اشغالی از این گروه تروریستی صورت می گیرد، اشاره کرد و گفت: روزی را خواهیم دید که در ان لوله های سلاح داعش به سمت ما و به سمت اردن نشانه رفته است، بخصوص بعد از شکست های اخیری که داعش به خود دیده است این احتمال قوت بیشتری یافته است.

وی افزود: منطقه آرام و بی سروصدا و امن در منطقه همین محدوده نزدیک به منطقه ماست، در این منطقه حضوری برای این نیروها دیده نمی شود، نیروهایی که در این منطقه مستقر هستند، با اوضاعی که جنگجویان در سوریه با آن رو به رو هستند، مواجه نیستند، چرا که آنها در دل نبرد قرار گرفته اند.

این مقام عالی رتبه ارتش رژیم صهیونیتسی در ادامه سخنان خود خطاب به حاضران تاکید کرد: نبرد برای شکست دادن داعش در سوریه دشوارتر خواهد شد، اما اوضاع در سیناء در مقابل بهتر است، چرا که می توان داعش را در سیناء ظرف مدت یک سال شکست داد و پیش بینی های ما در خصوص شمار نیروهای سازمان تروریستی داعش در صحرای سینا در حدود 600 تا یک هزار جنگجو است.

وی توضیح داد: سیطره ارتش مصر بر این منطقه بسیار بزرگ و گسترده است از این رو می توان ظرف مدت تنها یک سال به حضور داعش در آن منطقه پایان داد،  اما در خصوص سوریه این مساله متفاوت است، چرا که ما در سوریه به سمت یک جنگ طولانی مدت و عمیق به پیش می رویم، از این رو حدس زدن و گمانه زنی برای ادامه یافت یک توافق در آنجا امری بعید و دور از انتظار است، ولو این که اکنون داعش و سازمان های جهاد جهانی در سوریه متحمل ضربات شدیدی شده اند، باز هم تحقق این آرامش در سوریه بعید و دور از انتظار است.

این مقام صهیونیستی مدعی شد: به عقیده من نبرد با داعش در سوریه تا سال ها ادامه خواهد یافت، چرا که گروهی که قدرت سلطه بر منطقه را داشته باشد، وجود ندارد و حتی در یک منطقه محدود هم این چنین قدرتی دیده نمی شود.

آیزنکوت در ادامه سخنانش گفت: هم اکنون ما در نوار غزه شاهد شکل گیری و ظهور گروه هایی شبیه به داعش هستیم و تاکنون هرچه موشک و خمپاره طی سال گذشته و روزهای اخیر به سمت ما شلیک شده و مین های منفجر شده برضد نظامیان ما همه از سوی این گروه ها صورت گرفته است، از این رو باید بگویم که نه حماس و نه جنبش جهاد اسلامی چنین موشک هایی را شلیک نکرده اند اما آن گروه ها تلاش می کنند از این طریق منطقه را ملتهب سازند.

وی گفت: البته ما از وجود حمایت در کرانه باختری از داعش غافل نیستیم و نظرسنجی های به عمل آمده اخیر نشان می دهد که میزان همبستگی و نزدیکی با داعش بیشتر از سوی ساکنان فلسطین اشغالی با این گروه صورت گرفته است، و رقمی در حدود 13 تا 16 درصد حمایت را نشان می دهد و این امر البته جای نگرانی دارد.

آیزنکوت در ادامه سخنانش گفت: در کوتاه مدت اوضاع فلسطین یکی از نگران کننده ترین اوضاع منطقه ای به شمار می آید، و در دوره کوتاه گذشته ما بیش از سه نبرد را با نوار غزه شاهد بودیم.

وی افزود: از آغاز دسامبر تا به امروز موجی تازه از رویارویی ها آغاز شده است و همین صبح امروز ( دیروز ) 101 مورد از حملات با استفاده از سلاح سرد برضد نظامیان و شهروندان ساکن فلسطین اشغالی صورت گرفت و همین روز قبل هم ما شاهد یک عملیات مشابه بودیم که متاسفانه به کشته شدن یک نفر انجامید.

به گفته این مقام اسرائیلی، با وجود سختی و دشواری تلاش برای مقابله با حملات صورت گرفته با استفاده از سلاح سرد، اما با این وجود ما متعهد به تامین امنیت و آرامش برای ساکنان خود هستیم، و تروریسم سال هاست که در کرانه باختری وجود دارد، و لازم نیست در این باره شما یک استراتیژیست چیره دست باشید، که در این باره بگویید این اوضاع برای سال های طولانی در کرانه باختری ادامه خواهد یافت.

وی در خصوص امنیت در فلسطین اشغالی تاکید کرد: بسیار نظر اشتباهی است که فکر کنید با ترحیم و محاصره فلسطینیان و محصور کردن آنان می توان جلوی اقدامات تروریستی را گرفت، ولو این که اقداماتی از سوی آنان صورت گیرد.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در سخنانش تاکید کرد: به صلاح اسرائیل است که خویشتنداری به خرج دهد، از این رو باید به هماهنگی ها و همکاری های امنیتی مشترک خود با فلسطینیان ادامه دهد، چرا که این به صلاح ماست، اگر به 15 یا 16 سال گذشته نظری بیفکنیم خواهیم دید که ما در آن سال ها هر سال شاهد وقوع کشته ها و زخمی‌ها بودیم.

وی تاکید کرد: اگر در گذشته رسم بر این بود که گفته شود ارتش اسرائیل باید در دو وضعیت مشخص به سر برد، یا وضعیت جنگی یا وضعیت آماده باش، اکنون باید بگویم که اوضاع فرق کرده است، اکنون باید تمام تلاش خود را معطوف کنیم تا دشمنان نتوانند توان خود را افزایش دهند، باید کاری کنیم تا توان دشمنانمان کاسته شود و این امر هم باید به گونه‌ای صورت گیرد که منجر به یک جنگ گسترده نشود.

 عاموس یادلین رئیس اسبق بخش اطلاعات نظامی اسرائیل نیز در این نشست اعلام کرده بود: حزب الله لبنان یکی از مهم ترین خطرهای متمرکز اسرائیل است و بعد از توافق هسته ای صورت گرفته بین ایران و غرب اکنون نگاه ما بیشتر به سمت حزب الله لبنان معطوف شده است.

وی گفت: هم اکنون حزب الله لبنان چندین هزار موشک در اختیار دارد، که با استفاده از این موشک ها قادر است مرکز مسکونی اسرائیل را هدف قرار دهد و این موشک ها قادر هستند کلاهک های سنگین و دقیقی را با خود حمل کنند.

عاموس یادلین رئیس اسبق بخش اطلاعات نظامی اسرائیل در پایان گفت: بعد از آن خطر ایران ، سوریه ، حماس و داعش نمود پیدا می کند، البته اکنون حزب الله هیچ منفعتی برای خود نمی بیند که بخواهد با اسرائیل وارد رویارویی و نبرد شود.