به گزارش پارس نیوز، 

با توجه به شرایط جدید اقتصادی کشور پس از خروج آمریکا از برجام به طور حتم توجه به صادرات غیرنفتی در بخش‌های مختلف از جمله تغییر در گروه‌های کالایی و خدماتی تولیدی و صادراتی و توجه به بازارهای هدف جهت عرضه این کالاها می‌تواند اثرگذاری قابل اشاره‌ای در شرایط فعلی اقتصاد ایران داشته باشد.

بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و حمایت از صادرات غیرنفتی «برنامه‌های حمایتی و تشویقی توسعه صادرات غیرنفتی» جهت اجرا به زودی ابلاغ خواهد شد تا صادرکنندگان کالا و خدمات به طرق مختلف از طریق تسهیلات و مشوق‌های صادراتی پرداختی مورد حمایت قرار گیرد.

در بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در سال جاری اولویت پرداخت مشوق‌های غیرمستقیم جهت ایجاد ارزش افزوده و تولیدات دانش بنیان است. مساله‌ای که تحقق آن نیازمند ایجاد زیرساخت‌های صادراتی بوده و به طور حتم با توجه به واحدهای تولیدی - صادراتی با ارزش افزوده بالا و دارای مزیت رقابتی در بازارهای بین‌المللی مدنظر قرار گیرد.

براساس این گزارش، در بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی رسیده اما هنوز ابلاغ نشده است در قانون بودجه سال 1397 اعتبار معادل 13 هزار میلیارد ریال جهت پرداخت مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته شده و هدف تعیین شده جهت افزایش میزان صادرات غیرنفتی در سال جاری رقمی معادل ۵۳.۸ میلیارد دلار است.

همچنین در بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در سال جاری فعالیت‌های مختلفی درنظر گرفته شده که مهم ترین آن پرداخت یارانه سود تسهیلات صادرکنندگان و نظام لجستیک واحدهای تولیدی صادرات گرا و بازسازی و نوسازی آنها (در قالب اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای)، کمک به تقویت و توسعه خوشه‌های و شبکه‌ سازی در بنگاه‌های کوچک و متوسط صادرات گرا و کمک به افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران است.

از دیگر فعالیت‌های مندرج در این بسته حمایتی می توان به کمک به راه‌اندازی مراکز فروش و بازاریابی محصولات صادراتی ایرانی در بازارهای هدف، پرداخت مشوق صادراتی به کالا و خدمات با اولویت خدمات فنی و مهندسی اولویت دار، کمک به برقراری خطوط منظم ریلی، دریایی و هوایی، پرداخت بخشی از هزینه‌های ثبت نشانهای تجاری ایرانی در بازارهای هدف، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی معتبر خارج از کشور و نمایشگاه اختصاصی در بازارهای هدف و کمک به تبلیغات، بازاریابی، اطلاع‌رسانی آموزش و فرهنگ سازی در حوزه صادرات اشاره کرد.

بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در مردادماه سال گذشته به پیشنهاد کارگروه برنامه ملی پیشبرد برون گرایی اقتصاد (توسعه صادرات غیرنفتی) و در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید و در شهریور ماه از سوی معاون اول رییس جمهور برای اجرا به کلیه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد. حال بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در سال 1397 در خردادماه به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی رسیده و در انتظار ابلاغ توسط معاون اول رییس جمهوری است.

صادرات غیرنفتی بر پایه کارنامه عملکرد تجارت خارجی در سال 1396 نسبت به سال ۱۳۹۵، با ۶.۵۶ درصد افزایش به حدود 47 میلیارد دلار رسید و این درحالی است که در سال 1395 رقمی معادل 44 میلیارد و 42 میلیون دلار کالا صادر شده بود.