مسئولین و افراد صاحب‌منصب در حکومت، یکی از ارکان مهم هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند که تعالی و پویایی جامعه منوط به نقش‌آفرینی و عملکرد مثبت آن‌ها در جامعه است. لذا مسئولین برای نقش‌آفرینی مفید و مؤثر دارای برخی شاخص‌هایی باشند.

امام خمینی (ره) در سخنانشان در این خصوص می فرمایند: "باید مجریان امور در هر جا که هستند متعهد به اسلام باشند کارهائی را که مجلس باید بکند، محول به اوست. کارهایی را شورای نگهبان باید بکند، محول به اوست. بعد از اینکه آن مرحله‏ ها گذشت و افتاد به دست قوۀ اجرایی، قوۀ اجرایی مهم است.
ممکن است قانون بسیار خوب باشد وارد بشود در دست مجریها و بد اجرا بشود. شاید غالباًاین طور باشد که قوانین را حالا در ایران که الآن همۀ قوانینش قوانین اسلامی است، سابق هم ممکن بود قانون را در وضع قانونیش خوب درست کنند لکن وقتی به دست یک عده خائن می‏ دادند او روی افکار خودش عمل می ‏کرد؛ وقتی هم یک رشوه ‏ای به بالاترها می‏ دادند، دیگر صحبتی نبود.
امروز شما باید وضعتان وضع اسلام باشد. اگر بخواهید در مقابل قدرتهای بزرگی که هم چشم طمع به کشور شما دوخته ‏اند و با صراحت این مسائل را می‏ گویند، اگر بخواهید که استقامت کنید و پایداری کنید، باید مجریان امور در هر جا که هستند، در دادگستری، در وزارت مالیه، در بانکها، اینها اشخاصی باشند که اسلامی‏ باشند و متعهد به اسلام باشند و بدانند که اگر چنانچه ما در یک جایی از این جاها رو به شکست برویم، کم کم این سرایت می‏ کند شکست در جاهای دیگر و خدای نخواسته یک وقت می‏ بینید که کشور ما به هم ریخته شده است، وضع مالی اش و وضع بانکی اش و وضع کشاورزی‏ اش و وضع های دیگرش، آن روز است که آنها به مقاصد خودشان می‏ توانند برسند.
الآن که می‏ بینید که همه با ما مخالف هستند، برای اینکه شماها می‏ خواهید اسلامی عمل بکنید. کشور شما می‏ خواهد اسلامی عمل بکند، و آنها این را مخالف با مقاصد خودشان می ‏دانند.
 معنی حذف ربا به معنی‏ ای است که اگر توسعه پیدا کند و از ایران به جاهای دیگر برود بانکدارها و آنهایی که می‏ خواهند مال‏های مردم را بخورند و از بین ببرند، آنها دستشان کوتاه می‏ شود و لهذا با یک همچو رویه‏ ای مخالفند."