به گزارش پارس نیوز از اعلام روز دوشنبه  شرکت آب و فاضلاب استان تهران "محمدرضا بختیاری" با بیان این مطلب اظهار کرد: رشد مصرف در استان تهران، امسال منطقی و در حد یک درصد بوده، اما در مقایسه با قبل از کرونا بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بیش‌تر شده است.

بختیاری پیک لحظه‌ای مصرف آب در تهران را ۴۵میلیون لیتر در ثانیه اعلام کرد و گفت: مدیریت فشار شبکه توزیع و کاهش فشار خروجی فشارشکن‌ها در شب یکی از اقدامات فنی این شرکت در چارچوب مدیریت تنش آبی در تهران بوده است.

مدیرعامل آبفای استان تهران هم‌چنین اصلاح نقاط مشکل‌دار شبکه آب‌رسانی با مدیریت فشار، نشت‌یابی(نشت نامرئی) هزار و ۵۶  کیلومتر خطوط انتقال و توزیع و ۱۲۸ هزار و ۲۴۰ رشته انشعاب، بازدید، مانور و رفع نشت ۵۸۰ هزار شیر آب‌رسانی، پیمایش و قطع انشعاب‌های غیرمجاز فضای سبز شهرداری را از مهم‌ترین اقدامات فنی در مقابله با کمبود آب این استان عنوان کرد.

وی با اشاره به تمرکز بر شناسایی، قطع و تبدیل انشعاب‌های غیرمجاز در چارچوب کاهش مصرف افزود: تنها در سه ماه ابتدایی امسال پنج هزار و ۴۳۹  رشته انشعاب غیرمجاز آب در سطح استان تهران شناسایی شد.

بختیاری ادامه داد:  دو هزار و ۵۸۳  رشته انشعاب پس از اخذ جریمه و طی مراحل قانونی خرید انشعاب به مجاز تبدیل شده‌اند و هزار و ۲۹۰  رشته انشعاب به صورت کامل قطع و متخلفان جریمه شدند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران به بخش‌نامه ویژه رعایت الزامات و بهینه‌سازی مصرف آب در سطح ساختمان‌های اداری اشاره کرد و افزود: در همین زمینه نصب لوازم کاهنده مصرف آب در اماکن عمومی و دولتی و ممیزی مصرف آب ساختمان‌های اداری و استفاده‌نکردن از آب شرب برای آبیاری فضای سبز محوطه ساختمان‌های اداری در دست اجراست.

وی  در خصوص مهم‌ترین راهکار نجات تهران از بحران آب گفت: پساب باید در بخش‌های کشاورزی، صنعت و آبیاری فضای سبز جایگزین آب‌های زیرزمینی شود، اگر این اقدام رخ ندهد در آینده با خالی‌شدن سفره‌های زیرزمینی تهران و وقوع فرونشست روبرو خواهیم شد.