به گزارش پارس به نقل از فارس، زهرا عبداللهی   اظهار داشت: امروزه اکثر بیماری ها، با تغذیه غیر اصولی به وجود می آیند. در صورتی که با تغذیه صحیح ۳۰ درصد سرطان ها و ۵۰ درصد بیماری های قلبی عروقی قابل پیشگیری است.

وی مصرف نمک زیاد، چربی ها و قندها را از دلایل اصلی بروز دیابت و بیماری های قلبی برشمرد و گفت: از لحاظ اضافه وزن و چاقی در کشور وضعیت چندان مناسبی نداریم، ولی وضعیت تغذیه کودکان بهبود یافته است و با کاهش ۵۰ درصدی سوء تغذیه در یک دوره ۱۲ ساله مواجه شده ایم که می توان گفت در بین کشورهای جهان، رتبه دوم یا سوم را داریم.

این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه وضعیت امنیت غذایی نیز در کشور بهبود یافته، افزود: هزینه ای که خانوارها برای خوراک اختصاص می دهند، کاهش یافته چرا که اگر درآمد نامناسب باشد درصد هزینه خوراک بالا می رود. اما در مناطق محروم مشکل سوءتغذیه و ناامنی غذایی همچنان وجود دارد.

عبداللهی در پاسخ به اینکه وزارت بهداشت برای آموزش همگانی چه کارهایی را انجام داده، گفت: هر سال به مدت یک هفته برنامه هایی برای آموزش همگانی به کمک صدا و سیما انجام می شود و هدف ما اصلاح الگوی مصرف غذا، شناساندن گروه های غذایی به مردم و جایگزینی های آنها است.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: اما قطعاً آموزش به یک هفته ختم نمی شود و باید مستمر باشد.

به گفته این مسئول در وزارت بهداشت کتابی تحت عنوان « اصول صحیح تغذیه» در سن بلوغ چاپ شده که در مدارس توزیع خواهد شد تا هم مربیان بهداشتی و هم دانش آموزان با اصول تغذیه صحیح آشنا شوند.

عبداللهی با بیان اینکه پخش برنامه های آموزشی از صدا و سیما می تواند بسیار کمک کند، گفت: ما تیزرهای آموزشی درست می کنیم که از صدا و سیما پخش شود ولی پولی برای پخش آن نداریم. امیدواریم روزی بتوانیم این تیزرهای آماده را برای مردم به صورت رایگان در صدا و سیما پخش کنیم.