به گزارش پارس نیوز، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگارن درباره هدایت تحصیلی امسال دانش‌آموزان اظهار کرد: در فرم جدید هدایت تحصیلی با توجه به عملکرد فصلی دانش‌آموزان و دروس مرتبط با هر رشته، در تمام رشته‌ها اولویت «الف»، «ب»، «ج» و «د» تعیین شده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر دانش‌آموزی در رشته ریاضی دارای اولویت «ج» است، نشان می‌دهد که تعداد قابل توجهی دانش‌آموز، عملکردشان در رشته ریاضی بهتر از او هست و آنها اولویت‌های «الف» و«ب» را از آن خود کرده‌اند.

زرافشان در پاسخ به این پرسش که «تکلیف علاقه دانش‌آموز در انتخاب رشته چه می‌شود؟»، گفت: علاقه دانش‌آموز در فرم رغبت تعیین می‌شود اما در فرمی که اولویت تحصیلی مشخص شده است بر اساس سوابق تحصیلی است. به همین جهت اگر دانش‌آموزی می‌خواهد به علاقه‌اش توجه کند باید ببنید در فرم نتایج آزمون‌های مشاوره‌ای که ۱۰۰ امتیاز است، چه پیشنهادی به او شده است.

وی اضافه کرد: در سال اول اجرای هدایت تحصیلی در پایه نهم، به علاقه دانش‌آموز نیز توجه شد به عنوان مثال معدل دانش‌آموزی ۱۹ بود و توصیه هدایت تحصیلی این بود که دانش‌آموز بهتر است در رشته هنر تحصیل کند  اما خانواده‌ها عنوان می‌کردند که فرزند ما باید در رشته ریاضی و تجربی تحصیل کند؛ در حالی که رشته هنر بر اساس تجزیه و تحلیل توانمندی‌های فرد و ویژگی‌های فردی توصیه شده بود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در انتخاب رشته تحصیلی امسال، بر اساس فرم پیشرفت تحصیلی با توجه به شرایطی که برای دروس گذاشتیم، تعداد داوطلبان مشخص هستند و از بالاترین امتیاز به ترتیب اولویت «الف» تا «ج» داده شده است.