به گزارش پارس نیوز، 

حبیب الله دبستانی اظهار داشت: باکلان ها از پرندگان کنار آبزی هستند و به 2 گونه کوچک و بزرگ تقسیم بندی می شوند.
وی افزود: این گونه پس از لانه سازی در داخل نیزارها، 2 تا سه تخم می گذارد و جوجه ها پس از تولد تا مدتی به همراه مادر در داخل نیزارها زندگی می کنند.
دبستانی با اشاره به سایر گونه های موجود در این تالاب بین المللی گفت: در این تالاب چنگر، کاکایی، اردک بلوطی و اردک سرسبز، پرستو دریایی، کشیم کوچک و بزرگ، حواصیل خاکستری، گاوچرانک، آنقورت، طاوسک و خروس کولی لانه سازی کردند.
وی اضافه کرد: امسال بدلیل شرایط مناسب تالاب زریبار و بارش های مطلوب بهاره، شمار زیادی از پرندگان مهاجر و بومی وارد نیزارهای اطراف این دریاچه شدند.
تیره باکلانیان دارای 40 گونه است و از راستۀ مرغ‌سقاسانان هستند این گونه به رنگ سیاه صیقلی و گردن بلند که انگشتان پاهایشان با پرده‌ای به هم متصل شده است.
باکلان‌ها از مرغان دریایی بزرگ‌ جثه هستند و اندازه آنها از 45 سانتی متر طول و 340 گرم وزن آغاز و تا 100 سانتی متر طول و پنج کیلوگرم وزن می رسد.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از 2 طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
3020/9102