~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس محمود نبوی گفت: هپاتیت C واکسن ندارد برای همین همان برنامه‌های کنترل و کاهش آسیب از جمله مصرف سوزن یک‌بار مصرف در معتادان تزریقی برای برنامه‌های کنترل هپاتیت C نیز اجرا می‌شود.

وی افزود: ترک اعتیاد با مصرف متادون که سبب کاهش ابتلا به ایدز شده همین اثر را روی هپاتیت C هم داشته است.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در ادامه افزود: هپاتیت C در ایران برخلاف هپاتیت B که تقریبا در جامعه گسترده‌تر است، منحصر به گروه‌های خاص شامل معتادان تزریقی و بیماران گیرنده خون و فاکتورهای خونی مکرر و مشاغلی مانند رفتگران و خالکوبی کنندگان غیر استریل می‌شود.

نبوی خاطرنشان کرد: در سال 2010 سازمان بهداشت جهانی در نشست شصت و سوم خود به کنترل هپاتیت توجه کرد و چند توصیه داشت از جمله واکسیناسیون نوزادان بدو تولد، واکسیناسیون هپاتیت B در افراد پرخطر، برقراری سیستم مراقبت هپاتیت و در دسترس قرار دادن داروهای درمان هپاتیت‌های مزمن در خدمت عموم به خاطر گرانی داروها بود.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تصریح کرد: داروهای درمان هپاتیت های B و C در سال 2009 مطابق با سال 88 تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفتند.

وی افزود: در سال 2014 سازمان بهداشت جهانی از همه کشورها از جمله ایران خواست که برنامه های استراتژیک کنترل هپاتیت خود را برای نوشتن برنامه جهانی به ژنو بفرستند که در برنامه جهانی سال 2015 مطالبی از برنامه کشور ما نیز آمده است.

وی ادامه داد: از سال 2010 سالانه هفته‌ای به نام هپاتیت نامگذاری شده که کارهای آموزشی و اطلاع رسانی و راه های پیشگیری و کنترل درمان این بیماران در این هفته پیگیری می‌شود.

تولید داخلی داروی سوفوسبوویر

وی شیوع کلی بیماری هپاتیت C در کشور را بسیار پایین و در حدود 0.2 درصد ذکر کرد و گفت: گروه های خاص شامل معتادان تزریقی، تالاسمی، دیالیزی، اشخاصی که مبادرت به خالکوبی غیر استریل می‌کنند به تازگی با در دسترس قرار گرفتن داروی جدید سوفوسبوویر می‌توانند 80 تا 90 درصد هپاتیت C را در یک دوره زمانی کوتاه درمان کنند.

نبوی افزود: این دارو از ماه قبل در کارخانه‌های داخلی نیز تولید شده و کوشش می‌شود پس از طی مراحل قانونی تحت پوشش بیمه قرار گیرد.