ورق سیاه را می‌توان یکی از پرکاربردترین تولیدات فولادی دانست که به‌عنوان یک ماده اولیه مهم در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، ساختمان و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زمانی که صنایع هدف قصد استفاده از ورق‌های سیاه را داشته باشند باید متناسب با ویژگی‌هایی که در نظر دارند یکی از انواع این محصولات را انتخاب کنند که می‌تواند با توجه به شکل ظاهری، کاربرد یا ترکیبات به‌کاررفته متفاوت باشند.

انواع مختلف ورق سیاه را بشناسید

به‌طور کلی ورق‌های فولادی را با استفاده از روش نورد گرم یا سرد تولید می‌کنند که در‌این‌بین انواع مختلف ورق‌های سیاه از طریق نورد گرم ساخته می‌شوند و بر همین اساس ظاهری مات و کدر دارند.

به‌منظور دسته‌بندی انواع مختلف ورق‌های سیاه لازم است تا به معیارهایی همچون کاربرد، استاندارد ساخت و ترکیبات مورد استفاده برای تولید این محصولات توجه داشته باشید که بر همین اساس شامل موارد زیر هستند.

تقسیم‌بندی ورق‌های سیاه براساس کاربرد

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باعث می‌شود تا این محصولات فولادی را در گروه‌های مختلفی تقسیم‌بندی کنند نوع کاربرد است که شامل نمونه‌های صنعتی و معمولی می‌شود.

ورق‌های صنعتی به‌طور معمول اندازه‌ها و ضخامت‌های متنوعی دارند و از آن‌ها به‌صورت مستقیم برای تولید پروفیل‌های فولادی با ابعاد بالا استفاده می‌کنند یا اینکه در صنایع بزرگ به‌شکل غیرمستقیم به‌کار می‌رود.

یکی دیگر از انواع ورق‌های سیاه که با توجه به نوع کاربردشان تقسیم‌بندی می‌شوند با عنوان معمولی معروف هستند که در ساختمان‌سازی و ساخت تجهیزات مختلف به‌کار می‌رود و از نظر مشخصات ساختاری با نمونه‌های صنعتی تفاوت دارند.

تقسیم‌بندی انواع ورق سیاه براساس ترکیب شیمیایی

مهم‌ترین ماده‌ای که در ترکیب ورق‌های سیاه مورد استفاده قرار می‌گیرد کربن است که میزان سختی این محصولات را تعیین می‌کند و بر همین اساس آن‌ها را در 2 گروه St37 و St52 قرار می‌دهند.

نماد St نشان‌دهنده میزان استحکام ورق بوده و عددی که بعد از آن درج می‌شود نیز بیانگر سختی است که با توجه به این مسئله باید گفت ورق St37 مقدار کربن کم‌تر و سختی پایین‌تری دارد و مهم‌ترین کاربرد آن نیز در صنایع سبک خواهد بود.

ازسوی‌دیگر ورق St52 به‌طور کلی مقدار بیشتری کربن دارد که بر همین اساس از سختی بالاتری نیز برخودار است که باعث می‌شود برای استفاده در صنایع سنگین گزینه مناسبی باشد.

علاوه‌بر کربن، دیگر عناصری که در ترکیبات انواع ورق‌های سیاه مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند ویژگی‌های متفاوتی را برای آن‌ها به‌وجود آورد شامل گوگرد، سیلیسیم، فسفر و منگنز است.

دسته‌بندی ورق‌های سیاه براساس ظاهر

بعد از اینکه فرایند تولید انواع ورق‌های سیاه به اتمام می‌رسد آن‌ها را در شکل‌های مختلفی به بازار عرضه می‌کنند که می‌توان با توجه به این مورد نیز ورق‌های سیاه را دسته‌بندی کرد که عبارت‌اند از:

  • کلاف یا رول: ازنظر طولی محدودیت خاصی برای عرضه ورق‌های سیاه به‌شکل رول در نظر گرفته نمی‌شود و عرض آن‌ها نیز شامل 1، 1.25، 1.5 و 2 متری است که ضخامت این محصولات نیز بین 1.5 تا 15 میلی‌متر متغیر است.
  • شیت یا فابریک: این نوع از ورق‌های سیاه به‌صورت سفارشی تولید می‌شوند به این صورت که خریدار ضخامت و ابعادی را که در نظر دارد در اختیار کارخانه قرار می‌دهد تا محصول مورد نیاز را برای او تهیه کند. نمونه‌های آماده نیز در ابعاد 1×2، 1.5×2.5، 1×6، 1.5×6، 2×6 و 2×12 به‌فروش می‌رسند.

قیمت ورق سیاه چگونه تعیین می‌شود؟

در مواقعی که قصد خرید یکی از انواع ورق‌های سیاه را داشته باشید توجه به قیمت ورق از اهمیت بالایی برخودار است که می‌تواند متناسب با نوع محصول و ویژگی‌های ساختاری متفاوت باشد.

ازجمله عواملی که در تعیین هزینه نهایی این محصول تاثیرگذار بوده شامل مواردی همچون ابعاد، ضخامت، گرید و نوع کاربرد است که شما می‌توانید به‌منظور خرید هر کدام از آن‌ها قیمت ورق سیاه آهن باکس را مورد بررسی قرار دهید.

در ضمن باید این را هم در نظر داشته باشید که قیمت این محصولات فولادی متناسب با نوسانات ارز، میزان عرضه و تقاضا، برند و همچنین هزینه مواد اولیه می‌تواند دچار تغییر شود.

جمع‌بندی

ورق سیاه یکی از مهم‌ترین محصولات فولادی به‌شمار می‌رود که برای ساخت آن از روش نورد گرم استفاده می‌کنند و بر همین اساس معمولا ظاهری کدر، مات و خشن دارد.

انواع مختلف ورق‌های سیاه را می‌توان مطابق با نوع کاربرد، شکل ظاهری در هنگام عرضه به بازار و ترکیبات مورد استفاده تقسیم‌بندی که شامل صنعتی، معمولی، شیت، رول، St37 و St52 می‌شود.