به گزارش بهداشت نیوز، یافته های محققان نشان می دهد شیرینی جات اعتیاد آور بوده و بیسکویت های شیرین و چرب، مدار پاداش مغز ما را فعال می کنند. در حقیقت مصرف شیرینی جات باعث ترشح دوپامین در مغز انسان شده و به ما احساس خوبی می دهند. ما همچنین تمایل داریم که از منظر حسی غذاهای ترد را برای خوردن رضایت بخش بیابیم.
 
بنابراین، به راحتی می توان فهمید که چرا تنها چند ثانیه بعد از خوردن بیسکویت اول یا یک شیرینی تازه و ترد،  به سراغ قطعه دیگری می رویم. البته باید توجه داشت که فرایند فوق بدان معنا نیست که بیسکویت و شیرینی ها در واقع از نظر فیزیکی اعتیاد آور هستند.

بر خلاف سایر مواد مخدر، عدم مصرف این مواد غذایی باعث بروز علائم ترک مواد نشده و تاثیر فیزیکی مستقیمی بر ساختار بدن انسان ندارد. در حقیقت اعتیاد به شیرینی جات را می توان نوعی اعتیاد مغزی- ذهنی دسته بندی کرد.

به طور کلی مفهوم اعتیاد به مواد غذایی پس از سال ها بحث در مجلات علمی همچنان بحث برانگیز است.

با این حال، نتایج یک مطالعه که توسط پژوهشگران آلمانی روی موش ها در سال ۲۰۲۱ انجام گرفت،  نشان داد که احتمال مصرف بیش از حد قند در موش های ماده بیشتر از نرها است. البته هنوز تطبیق این قانون در مورد انسان ها مشخص نشده و نمی دانیم آیا جنسیت در مصرف و علاقه به شیرینی جات موثر است یا خیر؟

منبع: سیناپرس