ابرکوه کجاست؟

زبان

مردم ابرکوه فارس هستند و به زبان فارسی رایج با گویش ابرقویی سخن می‌گویند و بسیاری از واژه‌ها و ترکیبات زیبای فارسی را در گویش خود حفظ کرده‌اند.

هر کسی که برای نخستین‌بار وارد روستای شهرآباد ابرکوه می‌شود از تعداد دوقلوهای ساکن در آن حیرت‌زده خواهد شد.

پنج قلوهای زیبای جویمی را ببینید + تصاویر

روستای دوقلو ها

جالب است بدانید، بیشتر این دوقلوها همسان هستند. آن‌ها آن‌قدر به هم شبیه هستند که بیشتر مواقع با هم اشتباه گرفته می‌شوند. اگر در این روستا وارد مدرسه شوید، تعداد زیاد بچه‌های دوقلو می‌توانند توجه شما را جلب کند. البته شباهت زیاد بچه‌ها به هم می‌تواند باعث دردسر معلمین هم شود!

یارانه ۹۰۰ هزار تومانی به کدام خانوارها تعلق می گیرد ؟

خانه صولت

خانه صولت از آثار به‌جای مانده از اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه است که از مهم‌ترین ویژگی‌های آن می‌توان به ستون‌های گچبری شده با نقوش اسلیمی و گل و بوته زیبا و برجسته اشاره کرد. این خانه وسیع حیاطی ۱۵۰ متری را در خود جای داده است که با دالان‌های پر پیچ و خم می‌توان به آن دسترسی داشت. در یکی از قسمت‌های خانه، موزه مردم‌شناسی ابرکوه دایر است.

یخچال خشتی ابرکوه

یخچال خشتی ابرکوه که با نام یخچال آقازاده ابرکوه نیز شناخته می‌شود، از یادگارهای دوران قاجار در ابرکوه است و در ورودی شهر قرار دارد. ارتفاع و عمق یخچال خشتی ابرکوه ۱۲ متر است. این بنا در گذشته برای ذخیره‌سازی یخ و استفاده از آن در تابستان مورد استفاده قرار می‌گرفت. در طراحی ساختار بنا و استفاده از مصالح مختلف، به پایین بودن دمای فضای داخلی برای جلوگیری از ذوب یخ‌ها توجه ویژه‌ای شده است.

دو قلو بودن تمام مردم این روستا

روستای شهرآباد در ابرکوه

گنبد عالی ابرکوه که با نام گنبد عالی ابرقو نیز شناخته می‌شود، مدفن یکی از افراد خاندان دیلمیان است. این بنا پس از هزار سال، با قامت استوار خود همچنان روی کوهی، در نزدیکی شهر قرار دارد. همچنین گنبد عالی ابرکوه به‌عنوان اولین اثر ملی استان یزد به ثبت رسید.