به گزارش پارس نیوز، انواع و اقسام ورزش ها همانند هر پدیده ای برای خود تاریخچه و داستانی دارند، از کجا آغاز شده اند، چه مسیری را طی کردند و چطور به حالت فعلی تبدیل شده اند که دانستن آن خالی از لطف نیست.

در همین راستا، قصد داریم تا شما را با تاریخچه ورزش های موجود در جهان آشنا نماید و امروز به سراغ معرفی تاریخچه والیبال رفته است، پس پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید.

همه آنچه درباره تاریخچه ورزش والیبال نمی دانید!

سرگذشت والیبال

والیــبال در روز دوم فوریه سال ۱۸۹۵ میلادی مطابق با بیستم بهمن ماه سال ۱۲۷۳ هجری شمسی، توسط ویلیام. جی. مورگـان مدیر تربیت بدنی کالج Y.M.C.A در شهر هولیوک ایالت ماسا چوست امریکا ابداع و معرفی شد که ابتدا مینتونت نام داشت.

مورگان پس از این که دوستش، جیمز نایسمیت، در سال ۱۸۹۱ ورزش بسکتبال را درهمان کالج ابداع کرد، با تلفیق ورزش‌هایی همچون بسکتبال و تنیس، شالوده ورزشی نو و مفرح را برای دانشجویان خود ریخت که بازی آن با توپی شبیه به توپ بسکتبال از روی توری همانند تور تنیس انجام می‌گرفت.

به همین منظور مورگان با استفاده از تور تنیس روی چمن که به دو طرف دیوار سالن ورزش بسته می‌شد و با استفاده از توئی توپ بسکتبال که به دلیل سبکی وزن به دست‌ها آسیب نمی‌رساند، بازی را شروع کرد و همین شروع کافی بود تا این ورزش به سرعت از یک کالج به کالج دیگر و از شهری به شهر دیگر معرفی و منتقل شود، تا جایی که پس از یک سال و در سال ۱۸۹۶ مردم اکثر ایالت‌های آمریکا با آن اشنا شده بودند.

همه آنچه درباره تاریخچه ورزش والیبال نمی دانید!

در همین سال کمیته بین المللی ورزش کالج از مورگان دعوت کرد تا طی یک کنفرانس، قوانین و مقررات ورزش ابداعی اش را در حضور اساتید کالج تشریح کند.

مورگان هم کنفرانس را در سالن ورزشی کالج تشکیل داد.

جایی که تعدادی از دانشجویان را به دو گروه تقسیم کرده بود و در حالی که آن‌ها مشغول بازی بودند نقطه نظرات خود را برای اساتید و اعضای کمیته شرح می‌داد.

 

پروفسور آلفرد. تی. هالستید در جریان همین کنفرانس و با مــشاهده نحوه این بازی، پیشنهاد داد که این ورزش از مینتونت به والیبال تغییر نام پیدا کند، چراکه حرکت و نمود اصلی این بازی در رد و بدل شدن توپ از روی تور است.

مورگان هم این پیشنهاد را پذیرفت و به این ترتیب ورزش ابداعی اش شد به نام؛ والیبال.

با اینکه والیبال در آغاز ورزشی سالنی بود و در محل‌های سرپوشیده انجام می‌شــد، ولی کم کم توسط خود مردم به زمین هــای روبـــاز کشـیده شد و به یکی از سرگرمی‌های محبوب تابستانی در پارک‌ها و ساحل‌ها درآمد.

اولین کشور خارجی که والیبال را پذیرفت، کشور کانادا در به سال ۱۹۰۰ بود.

اساساً نهضت Y.M.C.A (سازمان جوانان مسیحی) در معرفی این ورزش به دیگر کشور‌های جهان و گسترش آن، سهم فراوانی دارد.

همه آنچه درباره تاریخچه ورزش والیبال نمی دانید!

بازی والیبال در پایان سال ۱۹۰۰ به صربستان و در سال‌های ۱۹۰۵ به کوبا، ۱۹۰۹ به پورتوریکو، ۱۹۱۰ به فیلیپین، ۱۹۱۲ به اورگوئه، ۱۹۱۳ به چین و ۱۹۱۷ به ژاپن و به تدریج از سال ۱۹۱۴ به بعد توسط سربازان آمریکایی و مستشاران و اشخاص دیگر به کشور‌های اروپایی از قبیل: فرانسه، چکسلواکی، لهستان، شوروی، بلغارستان معرفی شد و گسترش یافت.

پذیرش این ورزش در اروپا در ابتدا کند بود.

فرانسه، چکسلواکی و لهستان سه کشوری بودند که قبل از دیگران اقدام به تشکیل فدراسیون ملی والیبال در کشور خود نمودند.

شوروی که در سال ۱۹۲۳ اقدام به تأسیس انجمن ملی والیبال نمود، برای پیشرفت و دگرگونی آن فعالیت زیادی به عمل آورد.

شوروی از کشور‌هایی است که در پیشرفت تکنیک و تاکتیک والیبال و تنظیم قوانین در جهان سهم به سزایی دارد و همواره از قدرت‌های برتر این ورزش بوده‌است.

دو سال بعد از ایجاد سازمان انجمن والیبال که بعد‌ها به والیبال آمریکا تغییر نام کرد، اولین بازی والیبال ساحلی دو نفره در جهان برگزار شد؛ که باعث به وجود آمدن انجمن والیبال ساحلی در سال ۱۹۶۵ (میلادی) در کالیفرنیا شد.

قبل از آن، در سال ۱۹۴۷ (میلادی) فدراسیون بین‌المللی والیبال یا به اختصار اف‌آی‌وی‌بی (FIVB) تأسیس شد.

بازیکنان حرفه‌ای نیز تحت نظارت والیبال حرفه‌ای آمریکا (AVP) در سال ۱۹۸۳ (میلادی) درآمدند.

در طول بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۸۴، ورزشکاران مرد و زن آمریکایی مدال طلا و نقره مسابقات والیبال داخل سالنی را کسب کردند.

سپس در سال ۱۹۹۶ (میلادی)، والیبال ساحلی دو نفره رسماً وارد بازی‌های المپیک شد.

جایگاه و اهمیت بین المللی والیبال در همان ابتدای جهانی شدنش به قدری انکار ناپذیر بود که دیری نگذشت تا برگزارکنندگان بازی‌های المپیک والیبال را به عنوان یکی از ورزش‌های المپیکی معرفی کنند.

مسابقات والیبال در رده‌های مردان و زنان از سال ۱۹۶۴ (المپیک توکیو) رسما به برنامه بازی‌های الــمـپـیــک اضافه شد و تاکنون یازده دوره از این حضور گذشته استقبال از آن در هر دوره نسبت به دوره قبل بیشتر شده است، تا جایی که بنابر اعلام رسمی کمیته بین المللی المپیک؛ والیبال بیشترین بیننده تلویزیونی (بالغ بر یک و نیم میلیارد نفر) در سطح جهان را در بازی‌های آتن (۲۰۰۴) و پکن (۲۰۰۸) به خود جلب کرده است.