به گزارش پارس نیوز، 

یک عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اعلام این مطلب اظهار داشت: هر دو وجه اعلام قیمت های جدید و یا تعلل دولت و ادامه بلاتکلیفی بازار التهابات جدی را در بازار ایجاد می کند هر چند با اعلام نظر وزارت صمت در خصوص قیمت ها به طور قطع بازارهای دیگر نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

عبدالله رضیان افزود: بدون شک عدم اعلام قیمت جدید خودروها و تاخیر دولت در این زمینه موجب افزایش التهابات و نگرانی در شرکتهای خودروسازی در خصوص میزان تولید و افزایش زیان دهی در این شرکتها می شود.

وی گفت: با توجه به اینکه هر دو شکل این تصمیم شرایط سختی را برای بازار و مشتریان و شرکتها ایجاد می کند هیچ کسی از دولت گرفته تا مجلس و حتی وزارت صمت نمی خواهد مسئولیت تغییر قیمت جدید خودروها و افزایش قیمت ها در این حوزه را بپذیرد.

نماینده قائمشهر در مجلس خاطر نشان کرد: بدون شک اعلام قیمت های جدید بار روانی جدی را در جامعه به دلیل التهاب در بازارهای مختلف ایجاد خواهد کرد به همین دلیل فعلا کمی تامل و تاخیر در این زمینه صورت گرفته است اما نگاه مجلس و کمیسیون صنایع این است که باید این اتفاق رخ دهد و باید قیمت ها هر چه سریعتر قیمت خودرو اصلاح و اعلام شود.

رضیان تاکید کرد: با وجود تاخیر صورت گرفته همچنان مجلس و کمیسیون صنایع معتقد است که باید هر چه زودتر آنالیز قیمت مواد اولیه و میزان هزینه و قیمت تمام شده تولید شرکت ها مشخص شود و بر اساس آن قیمت ها اعلام شود.

وی عدم پذیرش پیشنهاد اولیه افزایش قیمت از سوی مجلس را موجب بازگشت و بررسی مجدد قیمت جدید و تاخیر در این زمینه دانست و اظهار داشت: پیشنهاد اولیه دولت برای افزایش قیمت خودروها به طور متوسط 70 درصد بود که مجلس نپذیرفت و موجب گردید آنالیز و کارشناسی جدیدی در این زمینه صورت گیرد و دولت مجدد قیمت های جدید را برای تایید به مجلس ارائه و سپس اعلام نماید.

وی با اشاره به موضوع افزایش قیمت خودرو 5 درصد زیر حاشیه قیمت بازار تصریح کرد: با این اتفاق و اعلام نرخ جدید و فروش خودرو 5 درصد زیر حاشیه قیمت بازار مجدد بازار قیمت جدیدی را اعلام می کند و این مساله مشکل جدیدی را ایجاد می کند و از سویی با توجه به تقاضا بالا بازار هم بازار سیاهی را در بازار خودرو شاهد خواهیم بود.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس به پرشین خودرو گفت: هر چند معتقدم التهاب قیمتی که در ماههای اخیر در بازار خودرو بوجود آمده ناشی از کمبود خودرو در بازار است.

رضیان خاطر نشان کرد: متاسفانه کاهش تیراژ تولید شرکتها به دلیل موانع داخلی و خارجی و از سویی توقف واردات خودرو و افزایش تقاضا برای حفظ ارزش سرمایه از سوی متقاضیان همگی موجب تقاضای کاذب در بازار و رشد قیمت ها در بازار شده است.

وی همچنین رفع ممنوعیت واردات خودرو را در بهبود شرایط کنونی بازار و قیمت خودرو موثر اعلام کرد و اظهار داشت: با رفع ممنوعیت واردات بدون شک شرایط بازار به وضعیت نرمال نزدیک خواهد شد و به طور حتم بسیاری به سمت خرید خودروهای خارجی خواهند رفت اما نکته مهم این است که دولت و سیاست گذاران به دلیل کمبود منابع ارزی در کشور موافق واردات خودرو نیستند.