به گزارش پارس نیوز، 

ولی جهانی افزود: بین سال های 1345 تا 1347 حفاری هایی در محوطه های باستانی رشی رودبار انجام که منجر به شناسایی تعدادی گور خانوادگی شد و از درون آنها پنج جام نقره، تعدادی قلاب کمربند و یک رشته گردن بند ، مهره های عقیق و خمیر شیشه و یک عدد سنجاق فلزی به شکل اسب بالدار بدست آمد.
وی اظهار کرد: در دومین حفاری آن سال ها ، بشقاب رشی از جنس نقره و زراندود کشف شد که در آن دریایی پر از ماهی و موجودات افسانه ای به صورت نقوش برجسته و به هنر قلم زنی تصویر شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ادامه داد: شیء مورد نظر پس از انتقال به موزه رشت به سرقت رفت و بعد از تشکیل پرونده توسط پلیس بین الملل، در لندن کشف و در آبان ماه سال 1373 به کشور بازگردانده شد و با شماره 415 در موزه ملی به ثبت رسید.
به گفته جهانی، پس از به نمایش گذاردن جام مارلیک و اشیاء پر شکوه زرین عصر آهن در موزه رشت، با هماهنگی های انجام شده در مردادماه امسال ، نشانی دیگر از هویت پر افتخار این سرزمین برای مردمانش به نمایش گذارده می شود.
به نمایش گذاردن شکوه عصر آهن بویژه جام مارلیک و جام زندگی پس از نیم قرن دوری از موطن خویش و اینک جام های رشی، فرصتی هستند تا مردمان این سرزمین در بازدید از آنها به بخشی از تاریخ و هویت خویش ببالند.
بازدید از 59 شیء زرین عصر آهن از جمله جام های زرین مارلیک و درخت زندگی بمناسبت پاسداشت موزه و میراث فرهنگی، از 25 اردیبهشت تا 13 خردادماه جاری در معرض تماشای مردم قرار گرفت و 10 هزار و 200 نفر ، از جام مارلیک بازدید کردند.
اشیاء یادشده شامل جام های مارلیک، درخت زندگی، افسانه زندگی بز کوهی، عقاب و قوچ، سر ببر زرین، گردنبند زرین با مهره های چهار پیچان و آویز به شکل خوشه انار، دکمه و سربند زرین و ... بود.
روستای رشی یکی از 25 روستای دهستان دشتویل از توابع بخش رحمت آباد رودبار در جنوب استان گیلان است که در مسیر جاده خاکی توتکابن به روستای دفراز، سی دشت، طالکو، بره سر، عمارلو و شاه شهیدان قرار دارد.