به گزارش پارس به نقل از ایرنا، تیم چهار نفره ایران در مدت اقامت یک هفته ای خود در افغانستان، به استان های زلزله زده این کشور سفر می کند تا با ارزیابی خسارت های وارده به این مناطق، میزان کمک های جمهوری اسلامی ایران، به مردم و دولت این کشور مشخص و اهدا شود.

جمهوری اسلامی ایران از اولین کشورهایی بود که با قربانیان زلزله افغانستان و پاکستان ابراز همدردی کرد و اعلام کرد که آماده کمک رسانی به آسیب دیدگان از زلزله است.

کشورهای هند، آمریکا، چین، ترکمنستان، سازمان ملل متحد و برخی دیگر از کشورهای منطقه نیز برای کمک به آسیب دیدگان زلزله افغانستان اعلام آمادگی کرده اند.

«محمد اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان، یک روز پس از وقوع زلزله در این کشور در یک پیام ویدئویی گفت که با توجه به سرد شدن هوا، مردم مناطق زلزله زده نیازمند وسایل گرمازا و پوشاک هستند.

زمین لرزه ای به بزرگی 7.5 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) روز دوشنبه بخش های وسیعی از غرب آسیا از جمله کشورهای افغانستان، پاکستان، هندوستان و قرقیزستان را لرزاند.

کانون زلزله در رشته کوه های هندوکش در حدود 70 کیلومتری جنوب شرق شهر فیض آباد، مرکز ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان و در عمق حدود 200کیلومتری سطح زمین بوده است.

دفتر ریاست جمهوری افغانستان، روز دوشنبه این هفته آخرین آمار قربانیان زلزله این کشور را 115 کشته و 538 زخمی اعلام کرد و افزود که بر اثر این زلزله 7 هزار و 630 منزل مسکونی، 12 باب مدرسه، 17 مسجد و 20 ساختمان دولتی در 9 استان افغانستان تخریب شده است.

استان های «کنر»، «تخار»، «بدخشان» و «ننگرهار»، بیشترین آسیب ها را از زلزله نیرومند افغانستان که بخش هایی از کشورهای پاکستان، هندوستان، تاجیکستان و قرقیزستان را نیز لرزاند، متحمل شده اند.

«ویس برمک» وزیر امور حوادث افغانستان، بعد از این اعلام این آمار، به خبرنگاران گفت که هنوز هم احتمال افزایش آمار تلفات وجود دارد و درحال حاضر تمامی تیم های امداد در استان ها، مستقر شده اند و درحال رسیدگی به آسیب دیدگان هستند.

به گفته وی، آمارها نشان می دهند که استان «کنر» بیشترین آسیب را دیده است و استان های « تخار»، «بدخشان» و «ننگرهار» در مراحل بعدی زیان های مالی و جانی قرار دارند.

وی افزود: این احتمال وجود دارد که در برخی از مناطق روستایی، وقوع زلزله، قربانی گرفته باشد و به دلیل ناامنی امکان دسترسی به آن مناطق نباشد.

گروه طالبان برخی از روستاها و شهرستان ها را در کنترل خود دارد. این گروه شهرستان «وردوج» از توابع استان بدخشان را که مرکز زلزله در آن به وقوع پیوسته، از حدود یک ماه قبل، تصرف کرده است.

این گروه با انتشار پیامی از نیروهای خود خواسته است تا به آسیب دیدگان از زلزله کمک کنند، اما منابع افغان تاکید می ورزند که این موضع گیری ها، جنبه تبلیغاتی دارد و آنان حتی در نبردها به نظامیان رحم نمی کنند و کودکان و زنان را سپر خود قرار می دهند.

به گفته وزیر امور حوادث افغانستان، 115 شهرستان این کشور بر اثر زلزله آسیب دیده اند.