به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین، در پی اعلام وزارت ارشاد مبنی بر مراجعه دانشجویان به سایت ثبت‌نام بن‌کارت دانشجویی، دانشجویان بسیاری با مشکل خرید بن‌کارت روبرو شدند.

بسیاری از آنان یا موفق به خرید بن نشدند یا بعد از طی مراحل بسیار توانستند سهمیه بن‌کارت دانشجویی خود را بگیرند. این مشکلات برای دانشجویان شهرستانی حادتر هم بود.

حالا نیکنام حسین‌پور مدیر کمیته رفاهی بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب در این باره می‌گوید: «با توجه به این که زیرساخت‌های اینترنت در تهران راحت‌تر است، طبیعی است که دانشجویان ساکن تهران راحت‌تر توانسته باشند بن‌کارت تهیه کنند.»

اما به گفته او وزارت ارشاد برای حل این مشکل با هماهنگی‌های انجام شده با ورازت علوم، تعداد دانشجویان هر استان را مشخص کرده است تا بر اساس آنان این یارانه ده میلیاردی سهمیه‌بندی و در سایت اعمال شود:‌ «به همین خاطر است که ظرفیت سایت تا دیروز تکمیل نشده بود. البته بعضی از استان‌ها از قبیل کردستان یا همدان بودند که ظرفیت‌شان پر شد ولی وقتی دیدیم ظرفیت بعضی از استان‌ها پر نشده، دسترسی را آزاد کردیم تا همه بتوانند استفاده کنند.»

او می‌افزاید: «واقعیت این است که مبلغ یارانه محدود است. مثل کل بودجه وزارت ارشاد که محدود شده است و در این راستا باید مشارکت سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی که دستی بر کارهای دانشجویی دارند نیز وجود داشته باشد. یعنی وزارتخانه‌هایی مثل وزارت علوم یا وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد باید در این زمینه به ما کمک کنند تا بتوانیم ۵ میلیون دانشجو را پوشش دهیم وگرنه خود ما نیز می‌دانیم که پوشش ۲۵۰ هزار نفر برای این تعداد دانشجو بسیار کم است. اما به هر حال بودجه ما هم محدود است مگر این که مجلس بودجه وزارت ارشاد را افزایش دهد که در آن صورت مبلغ بسیار زیادی خواهد شد.»

با این حال نیکنام حسین‌پور می‌گوید که وزارت ارشاد امسال مبلغ بن‌کارت‌های دانشجویی را سی درصد افزایش داده است: «سال گذشته هر دانشجو سی هزار تومن بن‌کارت می‌گرفت که ما امسال با توجه به افزایش قیمت کتاب، مبلغ را به چهل هزار تومان افزایش دادیم. در نتیجه دانشجویان با هشتاد هزارتومان می‌توانند در نمایشگاه کتاب خرید کنند و از فردا با مراجعه شعب بانک صادرات و ارائه کارت ملی، کارت دانشجویی و کد رهگیری می‌توانند بن‌کارت‌های خود را تحویل بگیرند.»

یکی دیگر از مسائلی که همیشه در حوزه بن کتاب و یارانه کتاب وجود داشته، فروش آن از طریق کسانی است که دغدغه خرید کتاب ندارند یا با دریافت بن آنها را در بازار آزاد می‌فروشند.

حسین‌پور در این زمینه و در پاسخ به این پرسش که وزارت ارشاد برای جلوگیری از چنین اتفاقی چه تمهیدی اندیشیده است، می‌گوید: «ما محدودیت زمانی برای بن‌کارت‌ها گذاشتیم که تا آخر نمایشگاه اعتبار دارند مگر این که تصمیم جداگانه‌ای بگیریم و بخواهیم زمان اعتبار را بیشتر کنیم. از سوی دیگر ما این بن‌ها را رصد می‌کنیم چون یکی از دغدغه‌های مسئولین همیشه چگونگی فروش بن کتاب بوده است. به خاطر همین متوسل به فضای مجازی و سایت شدیم تا بتوانیم شفاف‌تر کار فروش بن را انجام دهیم و مستقیما آن را تحویل دانشجو دهیم ولی این که شخص با این بن‌ها چه می‌کند و نظارت بر خرج شدن آن نیازمند نظارتی کلان است. یعنی باید در هر غرفه نمایشگاه کتاب یک ناظر بگذاریم که کار سختی است. هرچند این که بن کارت از طریق چه کارتخوانی خرج شده را می‌توانیم رصد کنیم.»

او می‌افزاید: «از سوی دیگر امسال کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران، با هر ناشری که بن‌کارت دانشجویی را نقد کرده و مبلغ آن را به شخص تحویل دهد به شدت برخورد خواهد کرد.»